2011. szeptember 7., szerda

A tanévkezdés...



A tanévkezdésben élek.
Mit is akarok már szeptember első napjaiban?
A szervezés és adminisztráció forgatagában újak megismerésekor rögtön az elején a  felszínesség elkerülése, hogy már ne a legelején veszítsem el a gyereket, akkor mikor meg kellene nyerni.
Hogy megtaláljam a pontot, amin át tovább áshatok le a lélekig. Hogy ne egy számnak érezze magát már akkor is a gyerek, mikor csak adatokra van időm vele kapcsolatban így szeptember elején. Hogy először a lélekkel kezdjek, akkor is, ha számokat kell leírni.
Kívánom, hogy ha nem is örülni, de elfogadni tudjam azt, ami a visszatérő rutinfeladat, és még mindig meglássam benne azt, ami miatt érdemes csinálni. Sok év után fakul minden, de kell az öröm is, mert kiégek, ha nem így lesz.
Hogy tudjam, hol a határ a szabály betartása/betartatása és a kellő rugalmasság határa között, ami  előrevisz, de nem üt vissza.
Hogy a determináltság és a szabad akarat megfelelő arányban legyen bennem. Óh, jaj, milyen kívánság!:-)))
Kérek még több optimizmust is, mert a negatív tapasztalatok lehúznak, és nem lesz visszaút, ha megkeseredik a  lélek, mert ez nekem sem jó és a környezetemnek sem.
"Egészséges önzésből" azt kívánom, hogy tudjak úgy tenni, hogy nekem legyen most elsősorban jó így kezdéskor is, mert az úgyis kisugárzik.



14 megjegyzés:

  1. Bárcsak így gondolná a pedagógusok legalább egy része! Valósuljon meg az elképzelésed, azt kívánom!!

    VálaszTörlés
  2. El ne veszítsd a képességet az örömmel végzett munkához. Tudom, igen sok dolog ennek ellenébe hat, de szerencsére ott vannak a gyerekek. Akik igenis képesek igényelni a törődést, még akkor is, ha ezt látványosan tagadják néha.
    Benned ott van az egyensúly, a diszkrét aggodalom, az odafigyelés és annak eltakarása - ahogyan a törődést igényli a kis virág. Aki lehet kaktusz, rózsa, liliom, bármi. Még mimóza is.

    VálaszTörlés
  3. Sok sikert, szeretetet, bizalmat, bölcsességet, erőt, kívánok erre a tanévre is! Igazad van. Egy kapcsolat elején nagyon sok múlik.
    Ha elfáradsz, se baj! Itt leszünk és segítünk átlendülni a holtponton.

    VálaszTörlés
  4. Boldog új (tan)évet
    sok sikert kívánok:)

    VálaszTörlés
  5. Ó, bárcsak itt tanítanál!! Bárcsak ilyen friss lelkekbe, szellemekbe és szívekbe lehetne lerakni a gyerekek tudását!

    VálaszTörlés
  6. Szívből kívánom, hogy valósuljon meg! És azt is kívánnám, ha tehetném, hogy legyen a Te mentalitásod ragályos pedagóguskörben!
    Mosollyal, örömmel, sikerekkel teli új tanévet kívánok Neked! :)

    VálaszTörlés
  7. Ó Egek! Léteznek még Pedagógusok ezen a földön?
    Sok örömöt kívánok, mert az úgyis kisugárzik :)

    VálaszTörlés
  8. A gyerekek ösztönösen érzik, amikor egy lélek keresi őket, hogy kialakítson egy ívet, aminek mentén, két különböző világ, két partoldal is összetalálkozhat...mert tudjuk, hogy létezik olyan erő, ami összehoz távoli "földrészeket"...ilyen erők dolgoznak az olyan Lelkekben és Személyiségekben is, mint Te Drága Éva...személy szerint, hozzám folyvást elér mindennemű energia, ami éppen Benned munkálkodik, pedig nagy a távolság, legalábbis a testnek csúfolt lélekhordozók közt...a gondolatok találkoznak, és az energiák...ez a befogadás a gyerekekben is megvan, tudat alatt. Nincs szükséged tudatosságra mindehhez, hiszen ösztönösen lélekember vagy, ennek minden kisugárzásával!
    Minden "kis fiatalnak" szerencséje van körülötted, hogy Pedagógus vagy, nem is lehetnél más...szüksége van Rád a fiataloknak, hogy szép alapra építkezzenek :)

    Szép álmokat, és léleknyugalmas gondolatokat kívánok!
    Moha

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok, örülök Nektek!
    Valamit azért ki kell itt nekem igazítanom, mielőtt angyalszárnyak kerülnének rám. :-)
    Még mielőtt megdicsőülnék, tudatom, hogy az esendőségeimről is írtam ám én itt.:-)A gyakran teljesületlen vágyaimról.
    Arra is akartam felhívni a figyelmet, hogy nem mindig van úgy, ahogy elképzelem. Törekvés megvan, aztán nem vagyok elég erős, hogy a körülmények ne húzzanak vissza.
    Így év elején főleg nem, mikor beborít a sok papírmunka.Amikor csak írok, írok, mögötte meg ott a gyerek.
    Ott van még az emlegetett determináltság, mert követünk szabályokat, olyanokat melyeket valakik, valahol innen mesze ülve alkottak meg.Ilyenkor mindig eszembe jut egy bőrgyógyász, aki a beteget tőle 6 méterre ültette le, és nem is engedte közelebb!:-)
    Szóval, igyekszem, és egy a segítőm, hogy a lélek érdekel.Keresem a szabadság és a szabályok közötti utat, mellyel segítek, és nem ártok. Ez az elmélet, a gyakorlat pedig naponta változik.Itt evickél az ember valami keskeny mezsgyén.
    Hogy mit tudtam ma tenni? Hát, igen, szembe jött velem a lelkizni vágyó diák! Szerelmi bánatáról hosszan beszélgettem vele.Nem mintha megoldást tudnék,tanácsot sem adok, de többször éltem már át mint ő!:-))) Beszélgettem, az újonnan jöttekkel, alakul a kép róluk.
    A végén már jojózó szemekkel munkatervet is írtam, mert kell, mert túl akarok lenni rajta, hogy kipipáljam, letudjam. Aztán a hétköznapok úgysem (mindig) egyeznek majd vele.
    Most itt ülök, és restellem is, hogy öndicsőítés jött ki talán abból, amit nem annak szántam.
    Kínlódom, mint más,megfakít a sok év, tompul a lelkesedés, de önvédelemből élvezni ( legalább elfogadni) is akarom, mert ha nem, akkor nekem rossz, ami kihat rám és másokra!
    22 -es csapdája, amibe már nem akarok belekerülni.Meg a mókuskerékbe sem, meg semmibe sem, ami kikészít...

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm, hogy írtatok!:-) Ez elmaradt, de talán még nem késő itt leírnom, hogy így érzek.
    Kellett is valami biztatás-féle, mert szept. 7. van, és én már eléggé fáradt vagyok, de nem roggyantam meg!:-)))
    Mindig nekirontok a munkának, aztán itt dédelgetem magam kicsit, hogy a fáradtságtól majd aludni is tudjak!:-)

    VálaszTörlés
  11. Szivbol kivanom, hogy minden ugy teljesuljon, ahogy szeretned!:)
    Es kuldok Neked egy almat, szep piros, ropogosat, de ne edd meg, csak mosolyogjon Rad:)

    *az uszoda utan tenyleg hos voltal, mert a peksegnek nem csak fotoi, de illatai is vannak:)ez duplan nehez:))

    VálaszTörlés
  12. Ágnes, az ilyen ajándékokat szeretem. Egyszerű és természetes. Köszönöm az almát!
    A büfével kapcsolatban igazad van. Míg várok a buszra sokszor leülök oda.Újságot is lehet ott venni, és olvasgatva úszás utáni fáradtságomban eszem valami finom sütit egy kávéval. Nem hagyom ki ezután sem majd!

    VálaszTörlés
  13. Zé!:-)
    Nálunk az a könnyebbség, hogy a közvetlen főnökség rendben van!
    Ez azért nagy előny!:-)))))

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu