2010. november 19., péntek

Aranyban és pirosban


Bő egy hét múlva Advent. Magam is meglepődtem, mikor tudatosítottam magamban. Bolt előtt utcára kirakva karácsonyfadíszek. A tavalyi árun akarnak túladni alaposan leárazva. Kell az új díszeknek a hely. Nem tudtam ellenállni nekik, vettem párat. Mondhatnám, jó lesz törni. Hiszen előfordulhat díszítéskor, karácsonyfa leszedésekor, de nem szoktam törni belőlük. Így csak gyűlnek a díszek, már alig férnek a régi dobozukban.
Csak gyűljenek!:-)


8 megjegyzés:

  1. milyen szép hangulatok! és olyan szép zene szól nálad, hogy nyitva hagylak munka közben is, hogy hallgathassam. Hol látom, hogy mi szól éppen?

    VálaszTörlés
  2. Ciripbogár! Menj le, a blog majdnem legaljára a görgetővel, ott megtalálod a " zenegépet" a címekkel. Egyértelmű lesz, hogy mi szól éppen.
    További jó hallgatózást kívánok!
    :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, gyönyörű! A doctor Zhivagot fel sem ismertem, pedig nagyon szeretem azt a filmet..régen láttam, jó lenne újra megnézni.

    VálaszTörlés
  4. Bizony, jó, hogy eszembe juttatod. Kell adventi koszorút rendelnem, és az ablakot is feldíszíthetem a jövő hétvégén.
    Szépek a képeid ismét.

    VálaszTörlés
  5. Ez az új filmfeldolgozása a regénynek, amelynek a zenéje szól. Én a régi Omar Sharif -félét szeretem, onnan a Lara-téma dallama tetszik.Tulajonképpen a fő motívum.
    Láttam az új Zhivago filmet is többször. Először azt hittem nem fogom szeretni, mert az első olyan hatássa volt rám, hogy az új nem feledteti. Mégis megszerettem, és a zenéjét is. Ludovico Einaudi nagyon jó zenét írt a filmhez.

    VálaszTörlés
  6. Marvin, legyen örömteli a feladatod!
    :-)

    VálaszTörlés
  7. Nálunk is gyűltek a díszek az évek során, de volt, hogy szelektálni kellett. Pára és por miatt a tisztogatás közben a nagyobb üveggömbök áldozatul estek. Az újabbak egy része pedig műanyag alapúból lett pótolva és hát teljesen más a hatása.
    Az aláfestő zene valóban megfogja az embert jó, hogy legörgetéssel megtalálhatóak a művek címe. Általános iskolában Tanárnőnk (Kövecs Imréné) nagy igyekezettel adta át a zene megértésének alapjait csak mi fiúk, olyan éretlenek voltunk hozzá.

    VálaszTörlés
  8. Balkezes, igen a nagy gömbök esnek áldozatul főleg. Nálam főleg az a probléma, hogy a tároló doboz mérete marad, a benne valók szaporodnak, kisebb lesz a hely, és reccs.Másik probléma, hogy az a fenti kis izé, amire a cérnát lehet kötni, kihúzódik a gömbből. Gömbnek annyi!:-(
    A tanári szó van, amikor később jut el a diákokhoz. Akkor nem értettétek a zenét, mostanra beértek az akkori szavak.Soha sem késő.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu