2021. szeptember 7., kedd

Elment


M. elment. Hívott míg itt volt, hogy menjek vele vissza hozzá, de meg kell tanulnom egyedül is élni. Itthon maradtam. Lesz még alkalom a találkozásra. Elég lesz csak szólnom neki.
Egyedül maradtam újra, mint az a kis pipitér a fűszálak között a képen.
Kint még süt a Nap, besüt a szobákba reggel, ez meghatározza a napi kezdéseket. Minden a megszokott mederben folyik újra ezúttal itthon. Kialakítottam már magamnak.
Elkezdődött az iskola, és én nem megyek munkába. Nem mondom, hogy hiányzik. Sok évet dolgoztam, elég volt. Igaz, hogy akkor változtossá tette az életemet a munkába menés, de most így jó. Elfáradtam a sok évnyi munka után.
Most a magam ura vagyok, ami jól hat rám. Jól ki van találva ez a nyugdíj. Mikor szükség van rá eljön, és megadja a megérdemelt pihenést. Már nem is tudnék dolgozni. 
Minden így van jól.

17 megjegyzés:

  1. Igazad van, a megérdemelt nyugdíj... Én azokat sajnálom, akik nem érik meg ezt sem. Én nagyon régóta itthon töltöm a napjaimat, 47 éves voltam, amikor először megoperáltak érszűkülettel és végleg le is százalékoltak. Eleinte egyedül, de Apó munka után megérkezett, aztán Ő is nyugdíjas lett és még sok évet tölthettünk kettesben. Akkoriban néha jól jött, ha kicsit egyedül lehettem. Kell az a kis, divatos szóval élve, énidő. Az a rossz, amikor megszaporodik az az énidő. Valahogy azért mindig megbirkózunk vele! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor te tényleg sok időt töltöttél nyugdíjban Apó nélkül és vele is.Mikor dolgoztam nekem is szükségem volt az énidőre. Örültem, ha megadatott, ezért is vártam a hétvégét és a szüneteket.Akkor tudtam csinálni magamnak egy keveset. Most benne élek, sokszor bizony jó lenne, ha kevesebb lenne belőle.
      Én is sajnálom azokat, akik nem érik meg a nyugdíjat. Végigdolgozzák az életüket, és a pihenés nem érkezik meg, csak az örök pihenés.

      Törlés
  2. I am not retired because I stopped working a long time ago to look after our children. But my husband is going to be retired in four years, but we are both not in very good health.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I am in pension for 2 years and I need it. I am not in good health.I was tired when I went to the pension.

      Törlés
  3. Nagyon értelek, ismerős érzés. Azért jó, hogy van valaki akivel ezt a magányos időszakot felválthatod.S akárki akármit mond, jó ez a nyugodt élettempó, vagy nekem is így a jobb, ahogy leírtad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a megértésedet. Igen jó megosztani a egyedüllétet időnként valakivel.
      Igen, jó nyugdíjban lenni. Nyugodtabb ez az élettempó, szükségem van rá. Élvezd te is!

      Törlés
  4. én (nagyon tudatlan) nem értem ezt a "de meg kell tanulnom egyedül is"-t, :ez mit jelent? Bocsánat a tolakodásért, de szvsz nem szerencsés a sors ellen menni...(csak megfordult a fejemben, ez a hívás, nem biztos, hogy arról szót, hogy néhány napod melyik lakásban töltsd, ...nem lehet, hogy arról szólt, hogy egy új életformát, a páros életformát fontold meg?,...csak eszembe jutott - semmi közöm hozzá -, nekem mégis úgy tűnik)...azt gondolom az önállóság és az egyedüllét nem azonos fogalmak, ezt nem szabad elfelejteni...bocsánat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg kell tanulnom egyedül is, azt jelenti, ami benne van. A magam ura lenni, magam intézkedni stb, még ha nehéz is. Nem tudok már együtt élni teljesen valakivel, és ő sem.Azt is tudom, hogy az önállóság és az egyedüllét nem azonos fogalmak.
      A páros életforma már nem nekünk való. Sokat voltunk egyedül, megszoktuk a különélést, a csak néha találkozást. Persze, rossz egyedül lenni, de berendezkedtünk a magunk életét élni. Megszoktuk a saját országunkat, ott vagyunk mindenhova bejelentve, odaköt minden. Őt is minden Ausztriához. Melyik országba mennénk?
      Mikor még anyu még élt, akkor nem voltam egyedül, és szükségünk is volt egymásra. Most hogy egyedül maradtam, furcsa, hogy nincs kivel napi szinten beszélgetni, megosztani a gondjaimat, de meg kell tanulni, mert nem fogunk együtt élni mi ketten.A páros életforma nem lesz meg számunkra.

      Törlés
    2. Az én fejemben is megfordult .
      Igy én is köszönöm az érthető vàlaszt!

      Törlés
    3. Akkor mindkettőtöknek válaszoltam.:)

      Törlés
    4. Csak nem mertem előhozAkodni...

      Törlés
  5. Készüljön a szíved a következő találkozásra! Erre gondolj. Az örömre, mikor megérkezik🤗

    VálaszTörlés
  6. Éva, megértelek, hogy ragaszkodsz az önálló egyedülléthez is. Nomeg a szokás is nagy hatalom. De te bölcsen igyekszel pozitívan viszonyulni a körülményekhez, a nyugdíjba vonuláshoz, a betegség szabta korlátokhoz.
    Sok ismerősöm van (köztük magam is...), akik eleinte szenvedtek az egyedülléttől, melybe válás vagy a házastárs halála sodorta őket: közülük egy sem (többségük nő!) akar új állandó együttlakásos kapcsolatba lépni, még ha elismerik is a magány néha jobban rájuk telepedő súlyát... Igyekeznek megtalálni az egyensúlyt ebben is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyi év egyedüllét után kialakultak a magunk szokásai. Kicsit mindig vendégnek érezzük a másiknál magunkat. Igyekszünk alkalmazkodni, hogy a másiknak jó legyen. Tudjuk, hogy a másiknak mi a jó, így lemondunk arról igazán nekünk jó. Ez itthon nincs meg. Élem a magam életét, a megszokott dolgaimat teszem.Ő is így van otthon. Más, ha évekig együtt éltünk volna, akkor ki alakult volna az együttlét szabályainak rendszere. Most már késő.
      Jó találkozni, együtt lenni pár napot, oldani az egyedüllétet, de az állandó együttlét nem megy. Más, ha fiatal kor óta együtt él valaki valakivel.

      Törlés
  7. kölcsönünk van, bármilyen velünk van, és készek vagyunk felajánlani bármilyen kívánt összeget
    Hitelre van szüksége? Küldjön nekünk egy e -mailt a remy.credit111@gmail.com címre
    Szia hogy vagy ma ?? Szüksége van sürgős kölcsönre most a következő 6 - 12 órára stressz és késedelem nélkül REMY. A CREDIT ma minden problémáját megoldja. 2% kamattal adunk ki hiteleket, gyors kiszolgálással minden típusú kölcsönt kínálunk, küldjön e -mailt sürgős kölcsöneire
    Írjon nekünk e-mailt, e-mailben kapunk kölcsönt {remy.credit111@gmail.com}
    van hitelünk az Ön számára ..

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu