2015. január 6., kedd

Most már tényleg elkezdődött az új év

Úgy volt, ahogy a TV Híradó is megmondta vasárnap este! Nehéz lesz a hétfő az iskolai szünet és az ünnepi napok után. Hogy ezek mindent tudnak!? :-D
Páran, akik tegnap este 9-ig dolgoztunk- köztük én is-, 5 perccel a munkaidő vége előtt ott álltunk felöltözve, hogy indulhassunk, mert éppen, de éppen addig tartott az energiánk. 
A gyerekekkel átbeszéltem a karácsonyt, és próbáltam visszaszoktatni őket, a szabadságot megízlelt lelküket és kilazult tanulási kedvüket a szabályokra és a hétköznapi ritmusra. Mindezt úgy kellett tennem, hogy én sem voltam igazán készen rá, de fel lehet venni egy magatartást ( szerep volt) a cél érdekében.
Ma a reggeli munka után leszedtem a fát, elpakoltam amit még kellett, és a lendületet tartva újra előkaptam a porszívót. 
Míg szedem a fát, mindig arra gondolok, hogy milyen lesz a következő karácsony. Lesz-e változás és mi? Ez is összegzés és tervezés, pedig azt hittem már nem lesz több ebben az időszakban.
Most már tényleg elkezdődött az év!



A veszprémi utunkat megtoldottuk múlt év legvégén még egy nappal, és voltunk Nagykarácsonyban is, abban a faluban, ahol az a bizonyos posta van, ahova a nagykarácsonyi bélyegzőért lapokat lehet küldeni. Láttuk a Mikulás házat ( ott lakik a nagyszakállú ), ahol még a buszmegálló is Mikulásos, és természetesen voltunk a postán, ahonnan még küldtem nagykarácsonyos képeslapot! Anyusom nagyon szereti ezeket a bélyegzőket!


   *

*Az utolsó képen a postán lévő kiállítás régi képeslapjaiból van pár darab. Csupa nosztalgia, jól esett a lelkemnek! Decemberben úgy el tudok lágyulni lelkileg.:-)

4 megjegyzés:

  1. Brrrrr, ez a Mikulás-ház.....:)
    (Éva, olvasod már Gyarmati Fanni naplóját? ha igen, milyen? hogy tetszik?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, a Mikulás háza pirosnak elég piros!:-D Mondj más színt, ami illik hozzá!:-) Van története is, hogy miért kötöttünk ott ki, majd talán egyszer elmesélem.Lehet, hogy még ide leírom a kommentekhez, de most indulok dolgozni. Nem nagy dolog, de valamiért az ember mindig elindul éppen valahová.
      Elkezdtem, de olvasok mellette mást is. Mert nem tudok kikeveredni a sok vágyott könyvből.
      Természetesen nagyon tetszik! Igazi napló, majdnem naponta írt Fanni éveken át. Intelligens, információkat adó, könyvvé lényegült mű!

      Törlés
  2. El nem tudtam képzelni, mi lehet az a piros ház?! Ezt a naplót nekem is el kell olvasnom, annyi szépet írtok róla!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy nagy előnye biztos van ennek a színnek: Könnyű volt megtalálni.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu