2015. január 6., kedd

Most már tényleg elkezdődött az új év

Úgy volt, ahogy a TV Híradó is megmondta vasárnap este! Nehéz lesz a hétfő az iskolai szünet és az ünnepi napok után. Hogy ezek mindent tudnak!? :-D
Páran, akik tegnap este 9-ig dolgoztunk- köztük én is-, 5 perccel a munkaidő vége előtt ott álltunk felöltözve, hogy indulhassunk, mert éppen, de éppen addig tartott az energiánk. 
A gyerekekkel átbeszéltem a karácsonyt, és próbáltam visszaszoktatni őket, a szabadságot megízlelt lelküket és kilazult tanulási kedvüket a szabályokra és a hétköznapi ritmusra. Mindezt úgy kellett tennem, hogy én sem voltam igazán készen rá, de fel lehet venni egy magatartást ( szerep volt) a cél érdekében.
Ma a reggeli munka után leszedtem a fát, elpakoltam amit még kellett, és a lendületet tartva újra előkaptam a porszívót. 
Míg szedem a fát, mindig arra gondolok, hogy milyen lesz a következő karácsony. Lesz-e változás és mi? Ez is összegzés és tervezés, pedig azt hittem már nem lesz több ebben az időszakban.
Most már tényleg elkezdődött az év!A veszprémi utunkat megtoldottuk múlt év legvégén még egy nappal, és voltunk Nagykarácsonyban is, abban a faluban, ahol az a bizonyos posta van, ahova a nagykarácsonyi bélyegzőért lapokat lehet küldeni. Láttuk a Mikulás házat ( ott lakik a nagyszakállú ), ahol még a buszmegálló is Mikulásos, és természetesen voltunk a postán, ahonnan még küldtem nagykarácsonyos képeslapot! Anyusom nagyon szereti ezeket a bélyegzőket!


   *

*Az utolsó képen a postán lévő kiállítás régi képeslapjaiból van pár darab. Csupa nosztalgia, jól esett a lelkemnek! Decemberben úgy el tudok lágyulni lelkileg.:-)

4 megjegyzés:

 1. Brrrrr, ez a Mikulás-ház.....:)
  (Éva, olvasod már Gyarmati Fanni naplóját? ha igen, milyen? hogy tetszik?)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, a Mikulás háza pirosnak elég piros!:-D Mondj más színt, ami illik hozzá!:-) Van története is, hogy miért kötöttünk ott ki, majd talán egyszer elmesélem.Lehet, hogy még ide leírom a kommentekhez, de most indulok dolgozni. Nem nagy dolog, de valamiért az ember mindig elindul éppen valahová.
   Elkezdtem, de olvasok mellette mást is. Mert nem tudok kikeveredni a sok vágyott könyvből.
   Természetesen nagyon tetszik! Igazi napló, majdnem naponta írt Fanni éveken át. Intelligens, információkat adó, könyvvé lényegült mű!

   Törlés
 2. El nem tudtam képzelni, mi lehet az a piros ház?! Ezt a naplót nekem is el kell olvasnom, annyi szépet írtok róla!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy nagy előnye biztos van ennek a színnek: Könnyű volt megtalálni.

   Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu