2014. július 18., péntek

Mert veszíteni tudni kell...

Tegnap reggel elkezdett füstölni  a gépem, és forró lett.  Még jó, hogy nem hagyok magára elektromos eszközöket, mert tűz is lehetett volna belőle. A tápegység izzott be, elvittem a szervízbe a masinát, telefonáltak később, hogy inkább vegyek egy új gépet, mint ebbe a régiben nyomjunk bele javítási költséget. Bármikor vége lehet úgyis. Elhittem, mert korábban én is éreztem, hogy közel a vég, öreg volt már.
Spórolt pénzem egy része most benne van, sok-sok képem elveszett pl. a bodajki és sok más, amit azon a Veszprém közeli 2 napon csináltam múlt héten, és még ide is akartam hozni belőle a blogba párat. Ez a napraforgós megmaradt, és még kb. 10 kép múlt hétről, mert bizonyos célból máshová mentettem őket. 
Saci kérdezte egy kommentben, hogy csináltam-e napraforgós képeket. Igen, csináltam párat, és most ezt a hármat a különös véletlen folytán fel tudom ide tenni ide.
A Windows XP ideje úgyis lejárt, most Windows 7 ( a 8-cal állítólag sok a gond, én nem tudom, úgy mondták, akkor jöjjön inkább a 7) van benne, tanulom, letöltök hiányzó dolgokat, jó pár napom rámegy majd, most olyan vagyok mint egy óvodás. Legutóbb azt fedeztem fel, hogy  hogyan tudok egyáltalán képeket bevinni a gépbe a fényképezőgépemből. Ami eddig rutinból ment, most újjá vált.
Mindig mondtam, hogy nem akarok sokat körülöttem, most beteljesedett a kérés. Veszítettem jó pár képet, de legalább tűz nem lett. 
Ez is valami.


15 megjegyzés:

  1. Mennyiszer eszembe jut, hogy ez a modern kor átka. A régi fotográfiák igaz papírból voltak, s lám mégis maradandóbbak.

    VálaszTörlés
  2. Biztos, hogy elvesztek azok a képek?
    Nemrég nekünk is gépet kellett cserélni. Persze, hogy minden előzmény nélkül, egy pillanat alatt romlott el a régi, egy frászban voltam a fotóim miatt. A rendszergazdánk /szomszédasszony fia :o)/ riogatott, spéci laborok vannak, ahol le tudják szedni, de milliókba kerül. Készen voltam! Aztán egy pár nap múlva hozott valami kütyüt (sajnos nem tudom a nevét, de szívesen rákérdezek), aminek a segítségével át lehetett menteni az új gépre minden adatot, köztük a képeket is. Igaz, öt napig tartott, napi 24 órában a művelet, és addig nem használhattuk a számítógépet.
    Szóval, száz szónak is egy a vége: azt akartam csupán mondani, hogy talán még van remény. :o))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sajnálom..., de valószínűleg ez előbb-utóbb eljött volna és az tényleg nem mindegy, hogy nem lett nagyobb baj... Csatlakozva az előttem szólóhoz,szerintem is érdemes lenne még egy hozzáértővel megnézetni a gépet, hátha ki tud szedni belőle dolgokat. Egyébként azt hiszem most írok Neked először :), bár egy ideje rendszeresen olvasom a blogodat, ami nagyon tetszik :): egy előbújt olvasód :)...

    VálaszTörlés
  4. A vincseszterről mindent kilehet menteni csak ki kell venni a gépből és csatlakoztatni lehet egy másik géphez és rátenni az anyagot. Ezt a szervizbe is meg mondhatták volna. Egy jó gépes mindent megtud csinálni. Ha van egy jó szerelőd inkább azt hivd ki, remélem a régi gépet nem hagytad ott...

    VálaszTörlés
  5. .... megyek, és mentem a képeimet.....
    Amúgy ezen a héten van valami a levegőben... nekem a mosógépem mondta be az unalmast, és a telóm is vacakol....
    Jó ismerkedést az új programmal, remélem, minden okés lesz!

    VálaszTörlés
  6. Hohó, nem úgy van az! Ha a vincseszter nem égett le fizikailag, akkor arról semmi nem veszett el és mindent le lehet róla szedni, úgyhogy szerezd csak vissza a gépedet, és ha majd lesz másik, ahhoz csatlakoztatva elmentheted róla az összes anyagot.

    VálaszTörlés
  7. Még valami: ha csak a tápegység a rossz, akkor lehet venni táppal egybeépített házat, abba pedig beleszerelni ennek a gépnek az összes részét (én is így oldottam meg évekkel ezelőtt). Csak egy jó szerelő kell hozzá.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a segítő szándékot.:-)
    Én követtem el hibát. A Picasaban hagytam a képeket, és nem tettem vissza őket a képeim közé, melyeket mentettek is a szervízben annak rendje módja szerint.
    A Picasa mint program ugye elúszott, a korábbi gépből tartalommal együtt.Mentettek mindent a szervízesek( még külön is lett egy mentés), de amit nem lehetett, azt ugye nem. Azért maradt meg néhány kép, mert azokat a Picasaból mentettem egy albumba korábban.
    A régi gépet elkérte egy kollégám, nem hagytuk ott a szervízben, mert ő babrálni akar vele. Abban maradt egy Winchester, amit szintén neki adtam, mert ő fuvarozott, és pattant az autójával, mikor szervízbe kellett menni. Nekem nincs autóm.
    A másik Winchestert beépítették a gépbe + egy újat, de azon az egyen a kollégánál még lehetnek képek, mert a fényképezőgépből először a "dokumentumok- médiatárak- képek" könyvtárba mennek a fotók, ha jól tudom.
    Kollégát majd megkérem, nézzen utána, hátha...

    VálaszTörlés
  9. Nekem nincs szerelőm, ha baj van, megyek a szervízbe, aztán lesz, ami lesz. Ha kicsi a baj, akkor ez a bizonyos kolléga segít, mert számítástechnikát tanít, tudja a dolgokat.
    Egyébként pedig belül lemondtam azokról a képekről. Pedig köztük van az összes " kincsvadász kép" is, amit Thomasszal csináltunk a régi ház körül, illetve, amit ide feltettem az megmaradt. Mire jó a blog!:-) Megyünk mi még oda úgyis, és máskor is csináltam ott képeket.
    Lemondtam róluk, mert néha érzem, hogy nagyon függök a dolgaimtól, túl sokat kattintok is, és M. is csinált képeket múlt héten Veszprém környékén, majd azokból válogatok emléknek, a többi látvány meg úgyis az agyamban van.
    Talán ez az eset megtanít egy-két dologra.( Arra is, hogy időben tegyem át az albumjaimba a képeket a Picasaból. :-D
    Arra is gondoltam, hogy amire gondolunk az megvalósul. Soknak érzem magam körül a dolgokat. Íme, kevesebb lett pár képpel...

    VálaszTörlés
  10. Évi! én nem értem azt a dolgot amit arról írsz, hogy a "picasaból" tegyed albumba. A P... megőrzi a képeidet ha már nincs a képalbumba sem. A P... az egy szerver és ha Te oda felteszel valamit az ott is marad ha nincs is a gépeden. A blogra feltett képek azok is ott vannak. Én amikor felteszek egy posztot képekkel én kitörlöm a gépemről hisz a P... megőrzi. Most lehet, hogy rosszul értem amit írsz? de 2x is leírtad. Minden számítógépben van egy fekete doboz és az adatokat vissza lehet nyerni csak hát az sok píz :)
    Ajánlani tudom, hogy legyen egy külső vincsid amire kitudod időnként menteni a a cuccaidat. Én hetente mentek így nagy kiesés nem lehet ha valami gubanc van. A vincsit Te is könnyen tudod használni olyan mint egy pendrive.
    Csak ajánlani tudom. Nekem egy Maxell van.

    VálaszTörlés
  11. Éva, nem az a Picasa tűnt el, ami a bloghoz tartozik, az megvan, hanem az, amibe az össze képemet rakom. Ott ha kell utómunkálatot csinálok, vagy kollázst, vagy mit tudom én mit.Utána visszarakom készen őket a számítógépes albumaimba. Az említett hiányzó képeimet sajnos nem tettem vissza, mert akkor most is meglennének.
    Újra telepítették a Picasa-t, és üresen kaptam vissza, mert új. Az összes régi program eltűnt a Windows XP-m bukásával, ez is.
    A fényképezőgépemből a képek először képek könyvtárba mennek( dokumentumok - képek), onnan teszem őket a Picasaba( ahova az összes képem megy, nem a blogosak), majd ha végzek velük, akkor egy albumba névvel ellátva a gépembe megy. Nos, ez a képek könyvtár sincs mentve, ahova a fényképezőgépemből először mennek a képek. Ha lenne, akkor, most meglennének a képek. Ha csak a kollégámnak adott Winchesteren nincsenek.Fel kell hívnom.
    A külső Winchesteren én is gondolkozom....
    Köszi a törődést, nagyon értesz a számítógéphez, én nem eléggé! Dícséret neked!:-)

    VálaszTörlés
  12. Megvannak a képek, köszönöm a törődést, a biztatást!

    VálaszTörlés
  13. A picasát nem kell telepíteni oda úgy tudsz bemenni, hogy beírod a neved és a jelszavadat. Te még a régi p... használod de én már a P...3 verziót.
    https://picasaweb.google.com/home?hl=hu
    Láttam, hogy írtad , hogy megvannak a képek ennek örülök.

    VálaszTörlés
  14. Éva! Én is a Picasa 3-at használom elég régóta.
    Sajnos nem tettem fel a Picasaból( gyűjtő+ képszerkesztő program) a netre a képeket,vagyis a Picasa webalbumokba, mert akkor valóban egyszerű lenne a dolog a névvel és a jelszóval, ahogy írod. Ott megmaradtak volna a képek minden gond nélkül.Újra el kell kezdenem ott is tárolni képeket, mert az a gépemtől független hely.

    VálaszTörlés
  15. Lehet, hogy én tudom ezeket rosszul.
    Mikor a szervizben kérdezték, hogy milyen programok voltak fenn, említettem a Picasa3-at is. Ők letöltötték a W7-re is, de természetesen üresen kaptam vissza így.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu