2013. június 15., szombat

Otthon másképp


Megint turista voltam a saját városomban, és ehhez nem is kell más, mint egy séta múlt vasárnap, és akarva akaratlanul is elvegyülés a turistacsoportok között. Jönnek, körbevesznek, elhagynak. Biztosan rajta leszek egy-két képen, melyet hazavisznek. Én is néha ránézek egy véletlenül a képeimen lévő alakokra. Kik lehetnek, hol lehetnek? Egyszer keresztezték útjaink egymást.
Önmagam is vagyok sétánk közben, és átcsusszanok egy szerepbe is, a turista szerepébe, és ahogy lassan megyek egy fényképezőgéppel, nem  is gondolják, hogy túl sok megtalálni valóm már nincs is itt, pedig mindig észreveszek új, fontos részleteket.
Ha vasárnap délelőtt tesszük a sétát béke és zamat( ez a jó szó) is vegyül bele, és mikor megszólalnak a negyedórákat is jelző különböző kondulások, néha ránézek az órámra, pedig sokszor legszívesebben otthon hagynám. Egyszer legalább vasárnap délelőtt megteszem! 
Meg én!:-) 
Egyszer nem vittem órát, de velem volt a mobiltelefonom. Ez így csalás, minden időmérő eszköz nélkül lenne jó, de ezt az érzést nem ismerem még.



14 megjegyzés:

  1. Irigyellek a városodért! A mi városunk, ahogy csúfolták "csinált város", kevés a régi rész, abba is belerondítottak évtizedekkel ezelőtt.
    Néha, ha Nagykanizsán járok, kicsit irigykedem.

    VálaszTörlés
  2. A sok száz év megteszi a hatását!

    VálaszTörlés
  3. Pénteken várnom kellet egy bolt ebédideje miatt és akkor olvastam el egy dombormű szövegét rendesen,amit már évtizedek óta látok és néha ránéztem,de ilyen nyugodtan,alaposan még sosem.:)

    VálaszTörlés
  4. Pedig érdemes kipróbálni.
    Egyszer még fiatal koromban a barátnőmmel elmentünk sátorozni az Őrségbe, és direkt nem vittünk órát.
    Pár nap alatt megtanultunk a Nap után igazodni, és egyáltalán nem hiányzott az óra. Még sem sötétedett ránk soha útközben (mert, hogy bicajjal jártunk be mindent, vittünk a cangákat a Trabant tetején)
    S hol volt akkor még mobiltelefon? :-D
    Szóval érdemes kipróbálni, de az igazi varázsa több nap után jön meg, mikor már tényleg elfeledkezel a mutatós szerkentyűről.
    Most az is eszembe jutott, hogy középiskolás koromban nem nagyon volt órám, pedig nap mint nap vonattal jártam suliba, még sem hiányzott.

    VálaszTörlés
  5. Kellemes a te városodban turistaként is sétálni!

    Viszont óra nélkül el vagyok veszve...

    VálaszTörlés
  6. Mammka, az Őrségben talán meg is tudnám tenni, ha csak úgy mászkálok ott kirándulgatva, se időpont, se semmi, csak az Őrség varázsa.Lehet, hogy meg is tettem éppen ott, mert ha nagyon sokat vagyok kinn nyáron, akkor hogy az óraszíj nyoma nem maradjon fehéren, leveszem. Sokáig nem bírom nélküle, csak a gondolat jut eszembe, hogy jó lenne óra nélkül.Túl sokat kell időre odaérnem valahova.
    Talán majd ha szabadságon leszek akkor!Addig csak a bonyoldalmat okozza a hiánya!

    VálaszTörlés
  7. Rózsa, kevés az a szabadidő, amit óra nélkül töthetek.Anyira nem vagyok független, hogy ne tartoznék számadással magamon kívül másnak is.Így én is el vagyok veszve, omlik össze az összeállított terv, ha nem tartom az időpontokat.
    Csak játaszom itt a gondolattal, valószínű már nagyon elegem van az időpontokból. Ezért!

    VálaszTörlés
  8. Mammka, így fedezek fel én is míg néha részleteket. Sokszor tudom is, hogy ott van valami, de átsiklom rajta. Az ember sokszor néz, de nem lát.

    VálaszTörlés
  9. "Az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre." :)

    Albert Einstein

    VálaszTörlés
  10. köszönöm, Ozser! Hány és hány idézet van az időről vajon?

    VálaszTörlés
  11. )82 az amit ismerek. De minek annyi! :-D

    Az idő valójában nem létezik, csak egy absztakt koncepció a fejedben. A jelen pillanat az egyedüli ami van. Kezdj valamit ezzel a pillanattal!

    Mark Twain egyszer megjegyezte, hogy szörnyű dolgokon ment keresztül életében, amelyek közül néhány meg is történt vele! Ugye mennyire igaz ez? Ha gyakran arra gondolunk, hogy mi minden megtörténhet, akkor borzasztóan megkínozhatjuk magunkat. Ha azonban a jelen pillanatra koncentrálunk (amin kívül nincs is egyebünk), akkor már nem is tűnnek olyan nagynak a problémák!

    Élj a jelenben!

    (Andrew Matthews – Élj Vidáman)

    VálaszTörlés
  12. Bocsánat...mit ütöttem! szóval kábé 982 amit ismerek:)

    VálaszTörlés
  13. Ami viszont a számomra az élményt jelenti! azok a képeid amiket a városban fotózól. Ugyan azt a hangulatot adja amit jónéhány Soproni sétám alkalmával éreztem!:)
    Élmény lenne ott festegetni!

    VálaszTörlés
  14. Mindig az a célom, hogy a jelenben éljek, de ott van mindig mellette a múlt és jövő is! :-)Hmmmm!

    982? De pontos valaki! Mint egy jó óra.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu