2013. június 26., szerda

Nem éppen egy vidító bejegyzés, de pozitív végkicsengéssel

A rossz idő segít, hogy kivonjam magam a forgalomból. A négy fal kell nekem most( is), könyv és szunyókálás és a csend. Bizonygatom magamnak, hogy ez nem lustaság, ami elítélendő még mindig, és amit nem igazán engedek meg magamnak. Csak akkor teszem, ha kell, és most kell a lelkemnek a "nagy semmi", ami azzal jár, hogy nem kell döntenem, stresszhelyzetbe keverednem stb. 
Anyu onkológushoz jár, néha én is elkísérem, én is orvosokhoz járok, hogy kizárjanak minden szervi bajt, amit a lelkem okoz, de a szerveim jeleznek, és a végtelen fáradtság, ami sok éve telepszik rám apu halála óta (13 év!), mióta anyuval ketten maradtunk, vagyis ez a család, és rám telepszik minden felelősség, de úgy, hogy mégis "gyerek" vagyok, mert erős anya mellett élek erős kötelességtudattal, ami belém van passzírozva rendesen olykor önmagam ellen is.
M. más téma, nem megyek ebbe bele most.



Még elmegyek a mellkasgyógyászatra, hogy kiderüljön a nehézlégzés is a stressztől van( gondolom), és aztán még elmegyek a gerincröntgenem eredményéért, majd a csontkovácshoz is elmegyek vele, de ezt nem mondtam a röntgenen. EKG kipipálva, szívem rendben.
Veszek egy bordásfalat, mert nyújtani kell a hátam, az izmaim, és masszőrhöz is megyek, és tornázom is. Összeállítottam egy  jövőképet, hogy ne romoljon nagy ütemben valami, vagyis az az öröklött csavart görbület a gerincben!
Van még valami, ami hiányzott, és érzem, hogy jó. Hinni valamiben, ráhagyni valakire mindent, elfogadni, ami jön, tehát Ő tudja jobban! Kinn van a Biblia is a könyvek mellett. Ezt az érzést még tanulnom kell.
Amúgy meg Miss Marple is megmondta tegnap este, hogy élvezni kell az életet úgy ahogy van. Most nehezen megy, de kimászom belőle.
A képek még a vasárnapi falusi sétánkról vannak. M. nagy naptej kenegető, fél a káros sugárzástól, de úgy igazán, a ponty pedig nagyon finom volt:





23 megjegyzés:

  1. Mintha rólam írtál volna.....ledöbbentő!
    Az állandó fáradtság, a felelősségtudat,ami szintén kifáraszt még akkor is,ha csak fejben van.....Aggódás a szeretteinkért....Hétvégén én is aludtam vasárnap és hétfő délután is, aztán éjszaka is.Ez a kettős front is megviselt.Most jön a meleg vissza,de szép lassan.Olyan jó lenne,ha nem lenne 30 fok fölötti.
    A Biblia az egyedüli,ami megbízható támasz .És Ő,a Világ Teremtője, ez az egy biztos az életemben és ebben az egyben teljesen biztos vagyok!
    Nálam is kint van ,nálunk...:)

    VálaszTörlés
  2. Jobbulast kivanok ismet csak.Talan egy het mulva mar konnyebb lesz, mert olyan nem maradhat semmi.Mar az is segit , ha kiirjuk magunkbol.Ugye?

    VálaszTörlés
  3. Éva, Mammka, ez, amit leírtok, mind lelki kimerülés miatt van, ugyanezekkel a tünetekkel éltem évekig. Most jó, maradtak az időszakos pánikrohamok, de megtanultam kezelni ezeket a problémákat és rájöttem, ha nem veszem őket komolyan, visszavonulót fújnak.
    Nálam egyedül Krisztus a megoldás. És az, hogy MINDENT és MINDENKIT rábízzak. Nincs más. Szeretettel ölellek Benneteket, csilla

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva, itt azt mondják némely hátfájásra, hogy "en avoir plein le dos", vagyis sok terhet cipel valaki a hátán, átvitt értelemben is... Sokszor nemcsak a sajátját, hanem a másokét is magára veszi, mert nem tudja visszautasítani... Kérdés: miért nem? Erről szóló könyvecskét kezdtem olvasni tegnap (franciául), ha befejeztem, leírom a magvas lényegét a blogomon.
    Rólam is szól...

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm nektek a törődést, olyan jól esik.A helyzet az, hogy jól kicsináltam magam, elég volt 3 hónap intenzíven stresszelni a sok-sok év kevésbé intenzív után, amiben volt intenzív is persze. Még gondoltam is az elején, hogy csak nehogy idejussak.És elindult egy folyamat! Naná hogy elindult!
    Aztán egyszer csak megjelentek: izzadás, mellkasi nyomás, nehézlégzés, végtagzsibbadás, szapora pulzus. Most szépen kipipálgatom mindet orvosnál is, nehogy tényleg legyen valami mégis mögötte: EKG, mellkasröntgen, savamra dupla gyógyszer( sok sav is okoz mellkasi fájdalmat) stb.
    Nem bánnám, ha lenne bennem egy gomb, amivel kikapcsolhatnám ezt a pocsék érzést. De nincs! Bevetek mindent bezzeg most: kerülöm a stresszt( hogy lehet?), a rég abbahagyott agykontrollt is elkezdem újrastb. Biblia is kitéve, úgy szeretnék igazán hinni.Ezt is tudni kell, nem vagyok benne jó, magam akarom tenni a dolgaim, nem másra bízni. :-)
    Itt tartok, legalább munkahely nincs most, ennek örülök.
    A kiírás segít, hinni megpróbálok, akarok, átadom magam( most aztán keresem a jó szót ide is), és ha Rózsa megírja a könyvecske összefoglalóját, azt is megköszönöm.
    Figyelmet pedig próbálom elterelni: Könyv, TV stb
    Érdekes, míg jót beszélgettem M-nal a Halászcsárdában várva a rántott pontyot, nem volt nehézlégzésem, vagy nem is jutott eszembe.:-)))

    VálaszTörlés
  6. És a jóga (kíméletesen) vagy a Reiki? Itt több ismerősöm is műveli, én túl racionalista vagyok hozzá... Szükséged van szemmel láthatólag, hogy elengedd magad...

    VálaszTörlés
  7. Nem tudok jógázni, a reikit sem ismerem.Sajnos!
    valami tanfolyam kellene hozzá, egyedül nem akarom elkezdeni tanulni.

    VálaszTörlés
  8. Nem is ajánlatos egyedül művelni őket, legalábbis kezdetben...

    VálaszTörlés
  9. Kedves Éva, nagyon szomorkás lett a bejegyzésed.Érzem a gondjaid, a fáradtságot. Próbáld ki a jógát, ott vannak nagyon jó gerincgyakorlatok. A jóga a mindennapi életben c. könyv hiteles, alapokról, lépésről lépésre írja le a FELVEZETŐ gyakorlatokat is. Jók a légzőgyakorlatai, évekig csináltam.S a "kitekeréseket" nem, s mégis használt. Lassan, számolva, légzésre figyelni, hidd el, csodát tesz.

    VálaszTörlés
  10. Flora!
    Engem érdekelne, és talán a racionalizmusom sem túl erős a sikerhez.Agykontroll is ment, csak abbahagytam.Fel kell frissíteni!

    VálaszTörlés
  11. Holdgyöngy, most ilyen hangulatban vagyok, blogom is tükrözi. Kitekeréseket, csavarásokat nekem nem is szabad a gerinc miatt, de a légzőkben, ha van a nyújtókban bennem vagyok. Igazából tanfolyamon szeretném elsajátítani,de lehet, hogy erre itt nem is lesz lehetőségem. Kicsi a város, de lehet, hogy csak utána kell járnom.
    Vannak jóga könyveim, kezdőknek szóló is. Itt az ideje megnéznem őket.

    VálaszTörlés
  12. jobbulást kívánok mindenek előtt


    meg az jutott eszembe, ha eljön a szünidő, a depresszió is vele jön, meg minden nyavalya (bocs), ami ha fontos dolgunk van: elbírjuk


    nyilván iszonyat teher lehet édesanyád betegsége
    itt több segítség kell,a jóga, a nyújtás egyedül kevés

    VálaszTörlés
  13. Katalin, a gerincemnek kell a nyújtás, ez csak egy része a bajaimnak. :-)
    A szünet most éppen jól esik, hogy később mennyire várom majd a tanévet az más kérdés.
    Anyu betegsége valóban teher rám, leginkább az, hogy soha nem tudok elmenni nyugodtam sehova, mert nem tudom mi van itthon.Egyedül kevés vagyok mindenre. 13 év igazi kikapcsolódás nélkül sok.Ha el is megyek a gondolataim nem pihennek, mert nem tudom őt biztonságban, és sajnos úgy is enged el engem, hogy talán ő már nem lesz, mire én visszajövök.
    Lehetetlenség így pihenni, kikapcsolni. Aztán ennyi év egyszer csak megteszi a hatását, különösen akkor, mikor jött egy nagy feladat + a munkahely is. Reggeltől estig hónapokon át!
    Aki volt benne tudja, ha valaki szerencsére nem, az el sem tudja képzelni.
    Ez van, köszönöm neked is a törődésed.:-)

    VálaszTörlés
  14. Katalin!Anyu most úgy tűnik rendben. Elkezdte a hormonkezelést.
    Állítólag 5 is évig tart! Erősödik, én meg most éppen gyengülök. Ez van, ki kell másznom belőle, ahogy említettem!
    Több segítség, esetleg doki a lelkemnek vagy gyógyszer? Most ezt a lehetőséget még elutasítom. Talán a gyógyszert egyszer már nem. Meglátjuk, átmenetileg hátha segít.

    VálaszTörlés
  15. Bocsánat, hogy ilyen határozottan állást foglalok, de mindent próbálj ki, csak hogy ne kelljen gyógyszerekhez nyúlni (mármint a mentális problémák miatt), visszafordíthatatlan következményei lehetnek. Én is jártam hasonló cipőben, és szintén a jóga segített. Nem is feltétlenül a "kitekerések", hanem - ahogy a többiek is írják - a légzés, és a "lelassulás" vagy hogy is mondjam... ha elolvasod figyelmesen a jóga könyveket, ott elmagyarázzák, hogyan kell a gyakorlatok közben jó dolgokra koncentrálva erőt gyűjteni, fejben eldönteni, "prognosztizálni" a javulást. Sajnos nagyon nehéz... de megéri megpróbálni.

    Egy könyv: Coué: Elméd gyógyító hatalma. Sok ilyen könyv van, de engem ő győzött meg. Itt megtalálod, meg sem kell venni: http://fenymag.hu/wp-content/uploads/2011/12/Emile-Coue-Elmed-gyogyito-hatalma.pdf

    Sok erőt kívánok, bármilyen módszert választasz. Sikerülni fog!

    VálaszTörlés
  16. Alessia, az említett könyv megvan. Sok hasonló is. Milyen érdekes, a polcon vannak, és a bennük rejlő tudás nem igazán bennem. Valaha sokat olvastam őket, aztán elmaradtak tőlem. Vissza kell hoznom az életembe, és átültetni a gyakorlatba őket.Mindig minden valami miatt történik, új fordulatot vagy egy érettebb régit hoz vissza.

    Köszönöm a tanácsot, gyógyszert még hanyagolom, és minden mást bevetek helyette.Talán egyébként is a nehezén túl vagyok ennek az évnek.A határozottságod bizonyára megalapozott, a saját tapasztalatokon nyugszik.

    VálaszTörlés
  17. Keresztyén, soproni szállásokban nem vagyok nagyon tájékozott, mármint az árakban.
    Ha egy egyszerű kollégium megfelelne, ami olcsónak mondható, annak a a telefonszámát el tudnám küldeni. Előkeresem az email címed, mert megvan, azt tudom.
    A VOLT-ra jössz? Mert akkor nagyon igyekezz, ilyenkor minden zug kiadva a városban.
    Köszönöm, kitartok, össze szoktam magam szedni.

    VálaszTörlés
  18. Mindenki szeretne segíteni a maga jó szándékú bölcsességével. Nem tudunk sajnos ott lenni és levenni a terheket a válladról. Pedig igazából ez lenne az egyetlen megoldás. Édesanyád gyógyulása a Te energiáid elvonásával egyenes arányban történik. Az állandó készenléti állapot a mindig ugrásra készen levőség feszültsége befeszülést eredményez testben és lélekben egyaránt. A gyógymód megoldhatatlan, hisz nem teheted meg, hogy egy hónapra elmenj és pihenj egy kicsit. Marad az agykontroll és a nálad oly jól működő apró szépségekkel való feltöltődés.Lassan meg kell tanulnod az elengedést! Úgy testileg, mint lelkileg. Az igazat megvallva nincs tökéletes recept ezekre a gondokra. Mire elengedi az ember a problémát, addigra a hiányától keletkezett űrt nem lesz képes pótolni.
    Na tessék! Csak nem úsztuk meg az okoskodásomat. Aggódom érted. Bár segíthetnék !
    Küldök Reikit és egy kis plusz energiát.

    VálaszTörlés
  19. Boró, olyan jó volt olvasni téged,minden mondatoddal egyetértek, köszönöm!Nem veszem okoskodásnak egyáltalán. Jó olvasni a hozzászólásaitokat, érzem a segítést.A blogosok törődése erősebb, mint most a való életben, és ezt értékelem nagyon.

    VálaszTörlés
  20. Mást nem tudok írni: Itt vagyok csendben és figyellek. Szeretettel pipulka

    VálaszTörlés
  21. Pipulka, köszönöm!
    A csendes jelenlévőket is szeretem.

    VálaszTörlés
  22. Látod, mindenkinek milyen ismerős a lelki kimerültség, energiavesztés! nekem is. Az alvás, olvasás sokat segít, és igen az a Könyv is. Meg hogy legyen ilyenkor mégis valaki aki feltölt téged, hiszen most Neked is nagyon sokat kell adnod.

    Gondolok Rád én is szeretettel.

    VálaszTörlés
  23. Cirip, köszönöm! Meg kell találnunk a lehetőségeinket, és ez bizony ez sem megy azonnal.De keresni, és csinálni kell.
    M-nal beszélgettem az imént,éppen ezekről a dolgokról. Az is jó, ha valaki meghallgat!Megyek vissza folytatni, de most már valami másról, már órák óta beszélgetünk.
    Minden jót neked is!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu