2013. június 27., csütörtök

Gondolatok, történések csak úgy!

A jégkrém papírját és a fapálcikát hosszan szorongattam, mert nem találtam vasárnap a faluban ( Fertőrákos) kukát séta közben. 
Mikor végül megláttam egyet, rögtön  jeleztem M-nak, és néztem a kezét, hogy ő is szorongatja-e még. Csalódtam volna, ha nincs nála a szemét, de nem is feltételeztem igazán az ellenkezőjét. Bólintott, mikor ő is észrevette a kukát, és együtt beledobtuk a már lassan hozzánk nőtt, a megolvadt csokitól maszatos papírt.Vannak ilyen apró dolgokon múló összetartozások is.
Más!
Könyvtárból hoztam ki könyveket, melyeket a határidő miatt gyorsan olvasandók közé sorolok. 
Igaz, 3 hónapig is nálam lehetnek a hosszabbításokkal.
Vannak lassan olvasandó könyvek, melyek jó, ha saját példányban vannak meg. 
Lassan olvasandók, mert nem is lehet őket gyorsan olvasni alapból, el kell bennünk mélyülni( Eljött az idő a József és testvérei olvasására!), és nem kényszerít határidő a gyorsításra. Így két félét is olvasok egyszerre, ahogy az élet is zajlik, egyszerre több szálon és tempóban is fut. 
Vannak események melyek gyorsan, de vannak melyek velük párhuzamosan lassan. Nem is akarom másképp, kell a gyors mellett a lassú, mert tudjuk hova vezet, ha nincs meg a lehetőség  a váltásra.



*

*A képek Fertőrákoson készültek.

11 megjegyzés:

  1. Én is többet olvasok egyszerre, sőt van egy a házban és otthon is. S van minden reggelre is, elmerülni, ahogy írod. Ez azért érdekes, mert nem vagyok vallásos, s mégis.

    VálaszTörlés
  2. Dettó. Sokszor (legtöbbször) kettő könyvet is olvasok párhuzamosan... az egyik biztos, hogy valami izgalmas, érdekes történet, a másik pedig olyan, amit jó kézbe venni, jó nézegetni, jó csak egy-egy sorát, vagy oldalát elolvasni....
    A Biblia olvasása még előttem áll... még nem igazán mertem/tudtam hozzányúlni. Jó pihenést, tartalmas időtöltést!:)

    VálaszTörlés
  3. Holdgyöngy, így "kényelmes", mert a hiányérzet nem jó. Puha, igényeimet kielégítő itthoni környezetbe ágyazom magam, mert szükségem van rá.A könyvek ehhez az érzéshez tartoznak.

    VálaszTörlés
  4. Krikszi, abban az időszakban nőttem fel( történelmileg), amikor a vallást nem erőltették, nem szorgalmazták. És most finom voltam ezzel a mondatommal!
    Érzem a hiányát, igazából nem is tudhatom minek, mert csak annak a hiányát érezzük,amit valaha megtapasztaltunk, és elvették tőlünk.
    Mégis így érzem, és valami visz egy irányba, amit én alakítok ki magamnak, és nem is engedek beleszólást. Hinni akarok, ami belső érzés kell hogy legyen, segít a Biblia, az agykontroll, minden amiben benne van, hogy a tudattal és a hittel teremthetünk.Amint ebből kizökkenek, érzem a hiányát.
    Bibliát soha nem olvastam végig, kinyitom valahol, és próbálok üzenetet kiolvasni belőle. Veszem egyszer a bátorságot, és ceruzával olvasom, mert vannak sorok melyek rám vonatkozó tanácsokat adnak.
    Sok pozitív gondolkodásra is ösztönző könyvem van( és ezekhez hasonló témák), de mit ér, ha a polcon a helyet foglalja. Sok éve mindennapjaimhoz tartoztak, aztán elhagytam őket, most visz vissza az út hozzájuk.

    VálaszTörlés
  5. Krikszi, a két könyv közül( ha annyit olvasok) nálam is az egyik izgalmas, a történetet előtérbe helyező, a másik inkább a lélekre ható, lassú kibontakozású.Sokszor szeretett régi könyveket is előveszek, mert mindegy hol nyitom ki, megtalálom a sorokat, melyek miatt újra előveszem.

    VálaszTörlés
  6. József és testvéreit meg kell vennem,most már biztos.:)

    VálaszTörlés
  7. Mammka, én most teljesen össze-vissza vagyok keveredve, hogy hol van a te blogod.Hiába kattintok a nevedre, én egy másik blogodat keresem, mint ami erre előjön. Segíts!:-)Az "írós" blogod keresem, nemcsak a képeset, ami szintén szép persze.
    A József és testvérei régen megvan, csak mindig úgy gondoltam nem vagyok még elég érett rá. Talán nem így kellett volna gondolnom, pedig hányan biztattak az olvasására, legutóbb "Szösszenetek-Márta" is írta, hogy újra? olvassa. Vegyük úgy, hogy most jött el az ideje nekem is, ami valószínű már korábban is aktuális lett volna. Legalább számomra új könyvként olvashatom, mely tényért irigyelnek is, legalábbis így jelezték.

    VálaszTörlés
  8. En is szeretnek tobbet olvasni, sajnos a ferjem es a fiam nagyon sokat beszel:)talan nem is sajnos.
    Olvasni meg teljesen rahangolodva csondben tudok, ha mindig valaszolnom kell, hozza se fogok.Igy szokott olyan lenni, hogy egyedul vagyok egy egye hetre es akkor ejjel nappal..
    A szemettel hasonloan vagyok, de mar irtam egyszer:)

    VálaszTörlés
  9. Ágnes, én is csak csendben tudok olvasni, zene se szólhat, és lehetőleg ne szóljanak hozzám akkor.Én sokat vagyok egyedül, meg tudom oldani.
    A a közeledben lévő két férfi sokat beszél annak is van előnye, de be kell osztani az olvasást és őket! Pontosan, ahogy írod!:-)

    VálaszTörlés
  10. "Vannak ilyen apró dolgokon múló összetartozások is."
    Sőt, szerintem az igazi nagy összetartozások sok-sok ilyen apró dolgon múlnak...

    Sajnos, én túl sok könyvet kezdek el egyszerre, csak úgy beléjük kóstolva, mint valami ellenállhatatlan süteménybe... Igy viszont befejezni nehéz, de sok a csábító könyv (hát még amit meg kellene írni!) és rövid az élet!...

    VálaszTörlés
  11. Nagyon sok múlik ezeken, Flora!
    Akkor a legjobb, mikor a könyvtárból hazahozom a könyveket, kipakolom őket, és szépen egyenként végiglapozgatom őket, hogy válasszak.
    Az is egy kérdés, ha már elkezdtem,de nem tetszik becsületből végig olvassam, vagy hagyjam az egészet abba.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu