2013. május 30., csütörtök

Szombaton


este templomról-templomra mászkáltunk a Templomok éjszakáján. Erre utaltam az előző bejegyzésemben.
Ritkán mutatott és látott helyekre mehettünk be, lezárt, de most megnyitott, megviselt, poros lépcsőkön toronyba jutottunk fel( én inogva, kapaszkodva stb!), és álltam a szószéken is, hogy tegyek olyat, amit még nem tettem. A hétvége néhány órájában töltődöm fel, hogy újra kezdhessem a hetet, mielőtt még  az elemeim lemerülnének.
A templomok lazák és mosolygósak voltak, és ez a hangulat tetszett így. "Szépségesen üde-gyertyás-zenés-bibliás-áhítatos" hangulat az Orsolyita templomban volt számomra, ahol az Szent Orsolya Gimnázium ( Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium) diákjai komoly fiatalságukkal adták nekem mindezt programként úgy, hogy alig tudtam eljönni onnan. Ez a hangulat is tetszett.



Hogy fér sok minden egy estébe?
Hozzátartozott az estéhez egy-egy pizza, és a Bajnokok Ligája döntőjének utolsó negyed órája, amit még elcsíptünk! Igaz, hogy a Dortmundnak drukkoltam, de az sem érintett érzékenyen, hogy a München nyert.
Hogy meccset is nézek?  Igen, előfordul, hogy egy jónak ígérkező elé beülök. Egyszer egy kollégámmal nálam pattogatott kukoricával és sörrel.
Ennyi fért egy estébe, miután anyut elláttam, kipipáltam az elintézendők listáját, magam is valamennyire rendbe szedtem( Mission impossible!) és némi takarítást is csináltam itthon egy előző napi 11 órás munkahelyi lét után, hogy aztán  a vasárnap estét is ott töltsem.
Várom a nyári szünetet.



7 megjegyzés:

  1. Ó! Templomok éjszakája!!!!!Ez nekem való!Utánanézek,hogy felénk van-e?

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon jó program lehetett, nekem a meccs része volt meg: a kisfiam is Dortmund győzelmet várt!
    Egyszer voltam a Nyugdíjas Pedagógus Otthonnál lévő kis templomban misén. Nem egy hagyományos templom, nagyon megfogott!
    Anyukádnak további minden jót: pozitív hozzáállásotok egymást segítve nagyon jól működik!

    VálaszTörlés
  3. Mammka, értesíts az eredményről légy szíves!

    Saci, talán mindig a kevésbé esélyesnek drukkol a többség.
    Majd egyszer megnézem azt a templomot.

    VálaszTörlés
  4. Sokat kibírsz! Magamon is elcsodálkozom (most már!), hogy bírtam ki akkora terhet G. halála előtti években, majd hónapokban, amikor nemcsak a mindennapi élet, hanem az ő munkájának egy része (otthon dolgozott) is rám hárult, nem beszélve a folyóiratunk és még 3 másik társulat dolgait... A 60-ik után nagy energiám hirtelen összeomlott és kis hányadára csökkent...

    VálaszTörlés
  5. Jé, még nem jártál a Szt. Margitban? A tesóm kedvenc temploma.
    Csak mellesleg és zárójelben mondom, a terhet mindaddig nem éljük meg tehernek, amíg az oly természetes teendőnk, mint a lélegzés. Visszanézve jövünk rá, lehet, hogy sok volt. De nem tennénk máshogyan.

    VálaszTörlés
  6. Rózsa, mindig addig bírjuk ameddig kell. Én is addig fogom bírni, 60 után már kevésbé bizonyára. Ha magamért kell majd, akkor beosztom, és elég lesz, ha másért is, akkor úgyis csinálom a többet, mert dolgozik bennem a kötelességtudat és hasonlók.Már érzem, hogy kevesebbet bírok mint korábban, ez most a gerincemnek is betudható szerintem. hamarabb fáradok fizikailag.
    Már itthon vagyok, voltam anyunál, vittem neki ami kell. Mosógép most, és majd vasalok, ha kedvem lesz. Most nincs!
    Sok dolgod lehetett neked is abban az időszakban, de csináltad mégis ( így vagyunk ezzel), de elképzelem hogy nem volt könnyű neked sem.

    VálaszTörlés
  7. Stali, még nem voltam ott. Az nekem kiesik, azoknak való, akik a Lővérekben üdülnek vagy ott laknak. Majd egyszer azért megnézem.
    Nem tennénk máshogyan. Tulajdonképpen lehet, hogy nem is szeretnék nem elfáradni estére.Csak most a kevesebbtől is, de nem érdekel, mert nem érdekelhet.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu