2013. május 20., hétfő

Nem tudtam...


...mit kezdeni ByeAlex-szel kezdetben.
Később azt vettem észre, hogy dúdolgatom a dalt, mert olyan jó ringatós, és megkerestem a youtube-on is. Ez lett a kissé kezdeti fanyalgó elégedetlenségemből. 
Szombaton a fűben ülve is eszembe jutottak ezek a sorok, és este még a sikerének is örültem, amit az Euroviziós Dalfesztiválon elért:

„Az én kedvesem a végtelennel
ujjat húz és sosem retteg,
rozmaringból készít hintót,
tücskök húzzák.
Így nyugtat meg csendesen…”

( Márta Alex: Kedvesem - részlet)

El lehet jutni a nemtől az igenig, a nem tetszéstől a megkedvelésig.


A szombatihoz hasonló természetben lazítós napot terveztünk hétfő délutánra, azaz mára is, de részben az eső szólt közbe, részben a fáradtság. Délután itthon voltunk, beleszundítottunk ebbe a napszakba, számítógépet is babráltuk, beszélgettünk is, kávét is csináltam, hátha a koffein segít. 
Azért egy pipacsmező mellett elidőztünk vagy negyed órát délelőtt a kórház után ( anyusomnak elege van a bentlétből már nagyon, de holnap úgyis hazajön), mikor éppen kisütött a nap, és egy másik helyen lábujjhegyre állva ugyan, de elértem az akácvirágokat, hogy megszagoljam őket. 
Összeszedtük az emlékeinket a vasútról  régi mozdonyok között mászkálva. Én a kátrányos, olajos illatra emlékszem nagyon a  régi útjaimról, melyek forró napokon a talpfákról, kövekről áradtak be a lehúzott ablakokon át, különösen, ha nyílt pályán kényszerültünk megállásra. Már megint az illatok...
Többek között ezek is történtek ma.Többek között.
Nagyon említésre méltó nem történt,  kissé álmos napom volt ma, és nem bántam.
Holnap kora reggel viszont újra munkahely.



15 megjegyzés:

  1. Én kimozdulni vágytam itthonlét jutott. A városban nagy fesztivál volt, a fáradtság nem engedett bemenni. Viszont este, mire lett erőm, kimentem a kertbe, s eszembe jutott egyik vendégünk elnevezése: ez a nyugalom helye. Valamit valamiért.Akkor anyukád már remélhetően egyenesbe jut.

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy Te is így gondolod - Kedvesem- kedvelem!

    VálaszTörlés
  3. Annyira jó volt látni ezeket a mozdonyokat. A szívem szakad hogy a kisvasutakon egyre kevesebbet látni működni. Pedig akik nosztalgiázni szeretnek azok ilyen csühögő :) masinákra szeretnének felűlni.:)

    VálaszTörlés
  4. Holdgyöngy, ennél jobb szebb elnevezés egy kertre alig lehet.

    Márta, szerintem sokan mentek át ezen a változáson, ha csak azonnal nem tetszett nekik. Visszefelé szerintem nem működött ez a dolog, vagyis, hogy kiábrándulak velőle. A sok csillogás, olykor magamutogatás mellett üdítő volt az egyszerűségük.

    Ozser, gondoltam Rád és Tiborra azokban a percekben. Csak azért nem írok nálad most és előző napokban, mert nem tudok. Minden jót neked!

    VálaszTörlés
  5. Hoppá!Ilyen szép szövege van a dalnak??????Így már mindjárt más.:)

    VálaszTörlés
  6. Flora, igen, Proust nagy mestere ennek, és az egész deja vu érzésnek és világnak.

    Mammka, vannak benne szép sorok, és ami tetszett, hogy a felesleges csillogás, a színpadi füstök és a külcsinre való hangsúly fektetése nem vitte el egy már unalomig használt, cél nélküli szinpadi világba.Talán ez is az egyik alapja a sikerének.Ezzel volt más, mint a többi, azt adta, ami hiányzik.Megvolt benne az az egyszerűség, ami lassan már figyelemfelkeltő.
    (Ezt már említettem fentebb is.)
    Szerintem a szavazatoknak geopolitikai háttere is van ezen a dalversenyen, de ha nem mindig, akkor ByeAlex és a másik kettő vele szereplő lány és fiú titka ez a visszafogottság, ami végül szavazatokat adott neki.
    Nem egyértelműen a magas művészet az övé sem, de abban a környzetben üdítő, frissító hangzás és látvány volt még egy-két ország képviselője mellett.



    VálaszTörlés
  7. Éva! sajnálom, de írtam hogy most egy időre levettem a kommentelési lehetőséget! Most ilyen a lelkem. Vannak akiknek nem tetszik hogy moderálom a blogom, holott még egy emberen kívül senki nem panaszkodott hogy nem raktam ki a kommentjét.Mivel más választásom nem volt így kénytelen voltam ezt a formát választani. Ígérem hamartosan változtatok ezen mert nekem is hiányzik pár ember kommentje a blogomban. :)

    VálaszTörlés
  8. Ozser, semmi probléma, jogod van hozzá, és szerintem át is gondoltad alaposan. Olvastam is arról, hogy így döntöttél az egyik bejegyzésedben.
    Egyébként mindenki maga dönt a blogjáról és a moderálásról is. Én mint olvasó elfogadom, és természetesnek tartom, hogy a te blogodról te döntesz, igaz, van olyan is, hogy a megfontolandó javaslatokat figyelembe vesszük. Az én esetemben volt már ilyen.
    Minden jót, vigyázz magadra!

    VálaszTörlés
  9. Igen Éva van olyan amikor az ember fontolóra vesz javaslatokat! De az estemben szó sem volt ilyenről. Egyik közönséges bunkó beszólás...a másik meg...na a másikról inkább hallgatok:) De este döntöttem mint látod. :) Neked is minden jót és édesanyádnak jobbulást!

    VálaszTörlés
  10. Ozser,remélem valóban így is akartad. Nem meggyőzni akartalak, csak a mindenféle lehetőségekről írtam, ami engem ért. Ha bármikor újra alkalmazod azt, hogy nem lehet kommentelni nálad, teljes mértékben megértem majd. Nem akarok rosszat.
    Beszólások? Őket minősíti, minket pedig zavar, sőt, annál többet is okoz a lelkünkben.Megértelek.
    Továbbra is úgy gondolom a blogodról te döntesz, és bármit el fogok fogadni.
    Úgy volt, hogy anyu tegnap jön haza, de változott, mert ma délután jöhet. Köszönöm a jókívánságot.

    VálaszTörlés
  11. Az első perctől kezdve tudtam, hogy byAlex az első 10-ben benne lesz. A kolléganőim gratuláltak nekem.:) De ez a dal annyira gyönyörű, hogy megérdemelte. Remélem a sok negativ nyilatkozó most inkább majd csendben marad. Szépek a képek!

    VálaszTörlés
  12. Kovtama, még gratuláltak is neked?:-)
    Látod, látod érdemes volt drukkolnod.
    Én nem tudtam mi lesz, de ahogy láttam kilógott a sorból, és ez elsülhet jól is, rosszul is. Jól sült el.
    Mivel a dalversenyen a szavazás egy kicsit politika is, nem tudtam a mostani nem éppen rózsás helyzetünk jó öreg kontinensünkön mennyire zavar be.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu