2013. május 26., vasárnap

Ismétlik...



...önmagukat a hétvégék. 
Vasárnap délután kb. 25 percnyi autózással Haschendorfba mentünk, mely falu temetőjében Valentin atya sírja is található. Ezért is ismétlődött az előző hétvége- ha közvetve is-, mert most is Berta néni nyomában haladtunk.
Ismét volt kápolna is a temetőhöz elég közel, ameddig elmehettünk, hogy legyen célunk. Múltkor megbeszéltük, hogy nekünk az a jó, ha célirányosan megyünk. Úgy látszik a tervezés és megvalósítása áll közel hozzánk, és ebben egyetértünk.
A kápolna félig nyitott, szép ablakát hosszan néztem, M. ezalatt előnyre tett szert,  de kissé tempósra véve a gyaloglást beértem. Igaz, ő is lassított, máskor is így sétálunk, mert én a részletek miatt lemaradok általában, de nem akarunk változtatni a másikon. Még szerencse, hogy ebben is egyetértünk. Azért vannak ám különbségek közöttünk( hajjaj!), mielőtt a "tökéletességnek" még a látszata is felmerülhetne! 
Múlt héten a bodza- és az akácillat volt a jellemző a sétánkon,  most a jázminillat, hoztam is két kis ágat haza.
Egy időben sokszor ittam jázmin teát, aztán abbahagytam. Egyszer elhatároztam, hogy visszatérek rá, de csak tologattam, tologattam a polcomon a dobozt. Valami elszakított tőle, magyarázat sincs rá, és nem is fogom keresni. A megmagyarázhatatlan érzések és történések csoportjába teszem ezt is, hogy ne gondolkozzam mindig olyan sokat olyanon is, amin nem érdemes.


            

6 megjegyzés:

  1. a jázmin a gyerekkorom édes illata! (az orgona mellett) - de eszembe nem jutna meginni:)

    VálaszTörlés
  2. régen, falun majd minden háznál volt jázmin...nekünk is. Aztán nem is tudom miért, de kivágták a szüleim, pedig emlékszem rá az a nagyon szép rétes szirmú fajta volt nálunk.
    Olyan finom illata volt.

    VálaszTörlés
  3. A hétvégék, ha kellemesek, miért ne ismétlődnének!

    Egy időben én is követtem a jázmintea divatját. Most már teaivó is ritkán vagyok... A kávé jobban "felráz"...

    VálaszTörlés
  4. Aliz, nekem eszembe jutott meginni, és egy időben menő is volt. Vagy általában elmúlt ez a kívánalom, vagy csak belőlem kopott ki.A jázminteának tradíciója van, szerintem nemcsak múló divat, csak kicsit émelyit most az íze és az illata. Valami történt bennem.

    VálaszTörlés
  5. Orsi, olyan erős az illata, hogy felmerült bennem, hogy kicsit kiköltöztetem az erkélyre. Aztán mégis maradt.

    VálaszTörlés
  6. Flora!Ezért szeretem az ünnepeket is, az ismétlődésük megnyugtat, az ismeretlenségük ne izgat, és az azonosságukat is lehet apróságokkal variálni.
    Mindig is inkább kávés voltam, de savat csinál.Inkább kötelességből iszom többször teát, de valójában kávépárti vagyok ott legbelül.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu