2013. május 9., csütörtök

Ha újra

kezdeném az életem vendéglátós vagy egészségügyes lennék. Tetszik mind a kettő szakma. Persze, egy új élet ki tudja mit kívánna tőlem, és én minek örülnék. Most ezek közül választanék, ha 14 éves lennék.
Kicseréltem a kötést anyu sebén, lemostam a hátát is, hajat mostunk, bekentem a már nem leragasztott sebét körömvirágkenőccsel. Egészen jól ment minden, már ami a beteg ellátását illeti. Csak az a fránya sebtapasz akadékoskodott. :-) Lehúzni azt az izét, ami a ragasztós felét fedi ennél a fajtánál komoly tudomány!
Nem mentem el egy munkahelyi gyűlésre szabadidőmben. Nem igazán volt fontos, nem is tették igazán kötelezővé. Máskor azért a rend kedvéért elmentem volna. Most nem, más dolgom volt, és nem akartam rohanni. Ez már változás ott legbelül részemről. Kollégákkal megbeszéltem, hogy elmondják azt, ami elhangzik. A bizonytalan semmi a jellemző információ úgyis általában a jelenlegi oktatásügyben.
Holnap veszek tyúkhúrteát a koleszterinem helyrebillentésére,  az omega 3 halolajkapszulának nekiálltam( az volt gyorsan elérhető az ügy érdekében, még fontolgatok mást is), gyalog megyek munkahelyre, meggondolom mit eszem, egy búcsúzó kolléganő sütijének ellenálltam, és beruháztam egy vércukorszintmérőbe. Hasznosnak tűnik. Ma megtanultam a használatát, összeböködtem jól az ujjaim hegyét.:-)
Újra köszönök minden segítséget, még bogarászgatom a kommentjeiteket.


6 megjegyzés:

  1. :) Sok erőt kívánok!
    Megvan, ahogy olvasom a sorokat...én is keresem, magamfajta feladatok elvégzéséhez.

    VálaszTörlés
  2. Nagy feladat ápolni anyukádat,de milyen jó,hogy együtt vagytok,ez mindennél többet ér és a te szertő gondoskodásod!
    Találtam még egy linket neked a koleszterinre:
    http://socialhealth.drtihanyi.com/fbsocial/show/koleszterin-csokkento-etelek

    VálaszTörlés
  3. Találtam még.Férjem is méri a cukrát.

    Ecetként, használjanak vörösbor ecetet, mert abban van a legkevesebb cukor.
    A szódabikarbóna kiválóan lúgosít, tegyünk egy mokkáskanálnyit ivóvizükbe, vagy a reggeli narancslébe, egyéb gyümölcslébe!
    Egy fél citrom leve jelentősen, akár 30%-kal is csökkentheti az étkezés utáni vércukorszintet.
    A vörösbor hatékony anti-oxidánsként, rendszeresen, de mértékkel fogyasztva 20%-kal csökkenti a cukorbetegség, és 30%-kal a szívinfarktus veszélyét.
    Napi 2gramm sörélesztő jelentős krómtartalmánál fogva, csökkenti a vércukorszintet, B-vitaminja segít megelőzni a szívbetegségeket, emellett fontos enzimeket is tartalmaz. Figyelem: a sörben nincs króm, sőt rendkívüli mértékben növeli a vércukorszintet!
    A fahéj egy olyan polifenolt tartalmaz (MHPC), amely az inzulinnal vetekszik. Fogyasszák tehát naponta müzlivel vagy gyümölcssalátával!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm nektek! Mammka nagyon sokat segítettél.Hálám küldöm érte!
    Mindenkinek aki ötleteket ad. Talán másoknak is jó lesz, aki erre jár.

    VálaszTörlés
  5. gyógyulgassál!Saját bajunkban találtam ezeket,szeretettel továbbítottam.

    Más: Ágnes blogja zárt lett? Nem tudok neki írni....

    VálaszTörlés
  6. Mammka, én sem tudom mi van Ágnes blogjával, pedig próbálkoztam bejutni. Talán írok neki egy emailt, hátha meg tudok valamit.
    Jó tovább adni a megtalált megoldásokat, a saját bajunk legalább erre jó.Én is igyekszem majd összefoglalni a tapasztalataimat, mikor már lesznek.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu