2013. május 7., kedd

Apróságokból állnak össze a napok...

Magas a koleszterin- és a vércukorszintem, lehet mindenféle szabályokat betartani, már utánajártam a dolgoknak. Olvastam  ilyet is, meg ilyet is többek között.
Nem megelőző, hanem tűzoltó vagyok ilyen téren, mikor nagyon kell, akkor mentem, ami menthető. Mindig koppannom kell egyet, hogy tegyek az egészségemért. Vigyázzatok magatokra!
Ha úgy vesszük, akkor megspóroltam pár 10 ezer forintot. Azt hittem elhagytam a dioptriás napszemüvegem, mert égen-földön nem találtam sem otthon, sem a munkahelyemen. Egy olyan retikülömben volt végül, amit nem használok, csak ballagásra vettem elő, majd szemüvegestől el is tettem. Egyszer csak váratlanul bekattant, hogy ott lehet valahol a táska legmélyén a hemüveg, és ott is volt. De jó pillanat az ilyen!
Anyut lassan cuccolom haza, már hoztam haza holmikat. Holnap fél 9 után megyek érte, vettem ma kötszert, mert még tisztul a seb, majd én leszek a nővérke itthon. Ma figyeltem a kötözést.
Alaposan megnéztem ezt a kávéfőzőt egy kávézóban.* Olasz, jó kávét csinált, és szerintem olyan a külseje, mint egy nagyon márkás autó, mondjuk egy Rolls Royce. Laposkúszásban jöttem egyébként onnan ki, mert kiborítottam a tejszínt, folyt az asztalon,  az asztal alá is. Nem mutatták, hogy zokon vették, feltakarított a pincérnő utánam, sőt, először magára akarta vállalni, hogy ő úgy tette le, hogy kiborulhasson. Egészen jól elbeszélgettünk közben.:-)



* Ime, a link is, ha valakinek soproni itt tartózkodására egy kis ajánlat kell. Kikerülhetetlen hely, mert a Tűztorony lábánál van, az információs központ felett.Ezt a tornyot egy turista pedig ritkán hagyja ki.

21 megjegyzés:

  1. Eszméletlenül jó fotó a szemüveges!!!!!Én is így hívom: hemüveg.:)))))

    VálaszTörlés
  2. Férjemet rábeszélte egy doktornő tavaly,hogy szedjen koleszterincsökkentő gyógyszert.:(Teljesen felborította a szervezetét, cukros lett stb.Azóta keressük az alternatív megoldásokat.Nem ő az egyetlen,akit tönkretett a koleszterincsökkentő.
    http://socialhealth.drtihanyi.com/fbsocial/show/a-koleszterincsokkento-articsokalevel-kivonat

    VálaszTörlés
  3. Olyan gusztusos a kávégép, hogy megkívántam egy kávét. Csináltam egyet és közben gondolatban ott voltam Veled Sopronban a kávézóban.
    Vigyázz magadra amennyire csak lehet! Ahogy olvaslak látszik, hogy mennyire túlhajtod magadat. Tudom ez most egy ilyen időszak.
    Ölellek

    VálaszTörlés
  4. Boró, biztos, hogy sok, amiben részem volt/ van.
    Várom a könnyebb időszakot!:-)

    VálaszTörlés
  5. Mammka! Nem mertem elkezdeni tegnap a gyógyszer szedését. Elolvastam a mellékhatásokat, és azt mondtam magamban, én aztán nem! Megmondom a dokinak is, kíváncsi vagyok mit lép rá.Én is alternatív megoldást keresek.
    Ilyeneket olvasok gyakori mellékhatásként:
    Diabetes kialakulása emelkedett vércukorszintű betegekben.
    Éppen ez hiányzik nekem, mert még csak emelkedett a vércukorszint, kinek kell a cukorbetegség is!
    Ritkábban de:
    -Életveszélyes izomkárosodás is kialakulhat! Nemááá!!!
    -A lábszár és a kar idegeinek károsodása.
    - Emlékezetkiesés.
    - A vér jelenléte a vizeletben.
    - Ízületi fájdalom.
    - A bőr és a szemfehérje besárgulása (sárgaság).
    - Májgyulladás (hepatitisz). stb. stb!!!!!!!!!!!!!

    Én még ilyen hosszú mellékelt tájékoztatót nem láttam, mint amit emellé a gyógyszer mellé adtak. Ha nem voltál eddig beteg, majd lesz a mellékhatásoktól.
    Én is megpróbálom gyógyszer nélkül megoldani, hiába mondta az orvos, hogy az nekem nem elég. Köszi a linket.

    VálaszTörlés
  6. Éva!Ilyeneket szedek össze,mert kell a férjemnek.A vérképét is teljesen tönkretette a gyógyszer.:(
    Én nem vagyok gyógyszerellenes,de ez brutális és a férjem,aki masszív egészségű, teljesen összekeverte.Most kezd jobban lenni, mert figyelünk az étkezésre és persze abbahagyta a bogyót.
    A halolajkapszulát is jónak hallottam,nézz utána.És sajnos cukorbeteg lett, de visszafordítható-reméljük.

    VálaszTörlés
  7. Az olvasni tudás káros hatásai. :-)
    Júliusban ott, egy kávé?

    VálaszTörlés
  8. Éva, a fiam Gyuri bácsi féle teát iszik a cukrára. Gyógyszer mellé, de aki ajánlotta javasolta a folyamatos lecserélést. Azóta tud diétázni, fogyott is. Mint alternatív megoldás ajánlom. Mellékhatások nélkül. Ma már egyszemüveg meglelése kész főnyeremény, amilyen az árak, sajnos.

    VálaszTörlés
  9. Éva! Esténként negyed mokkáskanál fahéj és ugyanennyi kurkuma lenyelése vízzel. Tea: tyúkhúrtea kúraként, ez jó koleszterincsökkentő. A gyógyszer nálam is rosszat tett.
    BMari

    VálaszTörlés
  10. Szép estét!
    Visszaolvastam az elmúlt napokban tett bejegyzéseket és egy kis összehasonlítást is végeztem magamban. A következtetés a cukorbetegséggel kapcsolatban megdöbbentően azonos. Apám kezdte el ma az injekció beadását édesanyámnak. Az általa szedett gyógyszerekhez a kezelő orvosa tablettát a mellékhatások miatt nem írt ki.
    Anyukádnak gyógyulást, Neked kitartást lelkiekben és fizikailag!


    Ez itt pedig felderített:

    "stali írta...

    Az olvasni tudás káros hatásai. :-)"

    VálaszTörlés
  11. Évikém egy hosszú levél "elszállt". Vigyázzatok egymásra, örülök, hogy Édesanyád kijön a kórházból, otthon meglátod gyorsabban fog javulni. Puszilom Őt is, és jobbulást kivánok. A cukorszint visszaállitását a "babhéjtea" rendbeteszi, patikában lehet kapni. Én azt használom! Puszika.

    VálaszTörlés
  12. Én is a Gyuri bácsi féle teát ajánlom cukorra, és a szintén általa ajánlott tyúkhúr teát koleszterinre. Az most mindenhol található, ti úgyis szerettek kicsit jönni-menni.
    http://gyorgytea.hu/gyorgyteak/diabess-gyorgytea

    Itt amúgyis sok hasznos dolgot találsz.

    VálaszTörlés
  13. Ezeket nekem sem ártana csökkenteni! Itt is vita folyik a statine-ok és egyebek káros mellékhatásairól. Az én orvosom nem írt ki, azt javasolja, inkább sétáljak naponta félórát egyfolytában, amire általában sajnálom az időt! (struccpolitika!)
    Gondolok rátok, kedves Éva, különösen most.
    A hét végén talán vissza tudok jönni.

    VálaszTörlés
  14. Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és az ajánlatot mindnyájatoknak. Nagyon kedvesek vagytok.
    Átnézem őket, választok közölük, olvasgatok róluk.
    Nem fogom elkezdeni a gyógyszert csak a legvégső esetben, nagyon a legvégsőben.
    Gyalog mentem munkahelyre, nem ettem cukrosat, zsírosat sem, időben lefeküdtem. Kikerülni nem tudok sok mindent, mert munkahelyen étkezem. de akkor csak a felét eszem meg, ha nem túl egészséges.
    Anyu itthon van a kórházból, elrendeztem, bevásároltam, elhoztam a mosnivalót, rendbetettük a kórházi zárójelentéseket, iratokat, fénymásolatot is már csináltam róluk. Még megyek gyógyszertárba körömvirág kenőcsért, anyu sebére ajánlották.
    Kórházba egy hét múlva kell menni ellenőrzésre, addigra talán
    a szövettan eredménye is megjön.
    Kiteregetek, és elindítom az újabb adag mosást.
    Aztán megyek dolgozóba!
    Gondolok rátok, ti is vigyázzatok magatokra! Még egyszer köszönök mindent!

    VálaszTörlés
  15. Míg anyuval pakoltunk össze, hazajövetelre, egy ma reggel érkező új beteg már az ágyban sírdogált, ha anyura nézett, mert 2 hete halt meg a hasonló korú édesanyja.Elmesélte a történetet, hogy anyu az ő anyukáját juttatja eszébe, és csendesen sírdogált a műtétjére várva is, meg minden miatt.

    VálaszTörlés
  16. Így egy kicsit nehezebb pozitívan állni a jövőhöz, amikor a betegtárs rásegít. Szegény, elég neki a maga baja. Pláne így, hogy érezhetően NEM látja a gyógyulását. De ez még nem lenne elégséges ok arra, hogy a bizakodót visszalökje! (Gyakorló betegként mondom, és így is gondolom.)

    VálaszTörlés
  17. Nem haragudtam rá, megsimogattam.
    Anyukája álmában halt meg valószínű infarktusban, talán agyon aggódta magát értük( a sok közeli betegéért), ahogy mesélte a hölgy. Kibuggyantak a könnyei, olyan közel van az a két hét, mióta elveszítette a mamát, és több családtagot is mostanában.
    Anyut nem "lökte vissza", ahogy láttam, nem így hatott rá az új beteg.
    Akkor jött ő is egy rosszindulatú daganat műtétre, amikor a temetések és halálesetek miatt amúgy is kivan.Elindultak a könnyei...Magam tapasztalatából tudom, bizony kibuggyannak azok, és nem mindig a legjobbkor más számára.Én ilyenkor "eltűnök", de őt az infúzió nem engedte!

    VálaszTörlés
  18. Éva, nagy ölelés Neked. És szerencsétek van, hogy anyukádra nem hatott negatívan.
    Te meg úgy vagy jó, ahogyan mára kialakultál.
    :-), + ölelés, de annak nem tudom a jelét.

    VálaszTörlés
  19. Annyi mindent leírtak már előttem, hogy csak ismételni tudom: Koleszterinre én is tyúkhúrteát iszogatom, na meg fahéjat teszek a kávémba :)Elég tűrhetően tartom a szintet.
    Jó egészséget, szép, kellemes napokat, gyógyulást kívánok, Neked pedig erőt, kevés problémával teli hetet!
    Szeretettel gondolok Rátok!

    VálaszTörlés
  20. Éva, veszek tyúkhúrteát, annyian ajánlottátok.Köszönöm.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu