2013. május 22., szerda

Álmok

Évek óta nem álmodtam vizsgahelyzetről, de most újra elkezdtem. Újságjaimat rendezgetve, selejtezve, közben bele olvasva egy-kettőbe ezt találtam egy olvasói levél válaszaként.
Én is elolvastam:

"A vizsgahelyzet az álmokban mindig egy felszólítás önmagunk tovább fejlesztésére és a változtatásra. Ön tudja, hogy nem készült, mégsem érzi magát kellemetlenül emiatt. Ez azt mutatja, hogy tudatalattijában ott van a válasz és a megoldás arra, hogy miként kerülhet újra harmóniába önmagával. Ez a helyzet arra is rámutat, hogy élete során- főleg az elmúlt években-rendkívüli fejlődésen ment át, spirituálisan egy felsőbb szintre lépett, viszont ezt még nem egyeztette össze eddigi életével. Ez azt jelenti, hogy szinte kinőtte eddigi életét, magasabb igényei vannak, új normarendszere, fejlettebb ízlése. Ezt a lelki változást még nem tudja beilleszteni megszokott életébe, hiszen a változtatás sosem egyszerű.Önben azonban már megvan a vágy és az erő erre, sőt még visszatérő álmai is erre terelgetik. Amint elvégzi a lelki nagytakarítást, rátalál arra az útra, ami a harmónia felé viszi."

( A szerző ismeretlen)



9 megjegyzés:

  1. Kívánom, hogy megleld ezt az utat! Nekem a vizsgaálmok szorongók, szörnyűek, nem szeretem őket.

    VálaszTörlés
  2. Számomra is a legrosszabbak, és azok melyekben eltévedek vagy lekések valamit. Rosszabb álomban, mint ugyanez a valóságban.
    Vizsgaálmaimban úgy várok a vizsgára, hogy semmit nem tanulam, és körülöttem mindenki olyan okos.:-D

    VálaszTörlés
  3. Azért ezek az álmok ( szerencsére ritkán) elárulnak valamit a lelkivilágomról és a fene nagy önbizalmamról.:-)

    VálaszTörlés
  4. Ez érdekes :)
    Nekem is gyakran voltak vizsgával kapcsolatos álmaim, de sosem volt olyan, hogy tudtam, nem készültem, ám nem éreztem kellemetlenül magam miatta. Ellenkezőleg: nagyon is szorongtam :)

    VálaszTörlés
  5. huhh, én is álmodok ilyeneket. Nagyon izgulós voltam mindig minden vizsga előtt.
    Érdekes, hogy sokszor a matek érettségiről álmodok, pedig nem volt vele gondom, igaz nem szerettem.

    VálaszTörlés
  6. Katici!
    "Ön tudja, hogy nem készült, mégsem érzi magát kellemetlenül emiatt. "

    Ez az én esetemben sem igaz. Álmomban is szorongok emiatt. Tehát nem tudom mennyire van készen az a bizonyos válasz a tudatalattimban, amiről a cikk ír.
    Úgy érzem készen van, de a "tudatfelettimben":-)Talán ez mág jobb!
    Mindenesetre érzem, hogy az utóbbi 2 év többet alakított rajtam, mint az előzőek közül több is együttvéve.
    Valószínű azért mert nehezebb volt ez az időszak, és én határozottabban képviseltem önmagam mint korábban. Most viszont nagyon a felelősségtudatomon van a hangsúly, és így az életemen a vágyott módon nem változtathatok.Viszont az, hogy tudom másért miért és hogyan kell helytállnom jó érzést ad, pedig egyre több szabadságra vágynék közben. De mivel tudom hogy miért, kiért mondok le, ez megnyugtat, mert van értelme.

    VálaszTörlés
  7. Orsi, valójában az álom vizsgahelyzet teremt( ez a történet), de emögött sokkal több és mélyebb van, ugye?
    Vizsga valamiből, egy élethelyzetből, aminek már egyetlen tantárgyhoz sincs köze, de vizsgaként éljük meg, így törnek felszínre szorongásaink, a vágyunk, hogy egy helyzetet sikeresen oldjunk meg az életben.
    Ahh, ebben annyi minden van, érdekesek az álmok, vannak visszatérők.
    Igazi, klasszikus rémálmaim soha nincsenek szerencsére, nem is voltak( üldözés stb)
    Inkább olyanok, hogy valamiről lemaradok, vagy nem tettem meg, amit kellett volna.Biztos a teljesületlen vágyaim kerülnek így felszínre, dolgozza fel a tudatalattim álom formájában.

    VálaszTörlés
  8. Éva, nagyon ismerős, amit a válaszban írtál :)
    Nekem a szabadságérzést annak idején az hozta meg, hogy rájöttem, az én döntésem, hogy maradok ebben a helyzetben. Hisz ki is léphettem volna...igaz, a lelkiismeretemmel sosem tudtam volna elszámolni.
    Teljesen más értelmezést kapott minden, már nem tekintettem magam "áldozatnak", ahogy korábban.

    VálaszTörlés
  9. Katici, pontosan így érzem én is. Kilépni sem tudok, lelkiismeretem csak így nyugodt, nem vagyok "áldozat".
    Ma is anyunak intézkedtem eddig, mert a lakást nem tudja elhagyni( postán levélfeladás, nyugdíja felvétele, fénymásolás, gyógyszertár, bolt, háziorvosa...). Most van egy kis időm nálam itthon hajat mosni, utána bemegyek dolgozni.Ahogy látom, ma sem élek hiába!:-)))

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu