2012. november 15., csütörtök

Mindig vigaszt keresek...

A Gyulai kolbász csomagolásán az állt hogy "tradíció és minőség", de becsődölt a húsüzem, olvasom,  hogy áramkimaradások is várhatók 1-2 éven belül, mert áramot sem termelni, sem behozni nem tudunk. Itt leszünk majd a sötétben tradíció és minőség nélkül?
Tudom, tudom, van akinek Gyulai kolbász soha nem jutott az asztalára, és örülhetek, hogy nekem néha igen (van egy szeletelt csomagolású a hűtőmben, de valakinek már a boltban nem tudtak adni, kész vége, nincs), de az üzem munkát adott, és valahogy nagyon magyar volt, és mióta az eszem tudom. 
Keresek valami vigasztalót, csak a  100-as papírzsebkendőm látom elérhető közelségben, ami ugyan nem vigasztal, de az, hogy egyszer csak jobb lesz, az igen. Olyan betegségben vagyok, amiből ki lehet gyógyulni, mi lenne, ha más nagyobb bajom lenne.
Ha ma letudom a munkaidőm, akkor 3 szabadnap vár rám, mert szabadnapos vagyok pénteken is, és  a végére már biztos jobb lesz. Főnökasszonyom az előbb felhívott, és felajánlotta, hogy ma később menjek be, így neki helyettest sem kell keresnie, és nekem is jobb lesz, majd egyszer biztos kellek, és visszaadom az órákat, amikor jobb passzban leszek.
Valahogy így telnek a napjaim most.
A vigaszokat abban találom, ami egyébként természetes lenne, és jó, hogy vannak, de....
És ez a "de" nagyon ott van!





24 megjegyzés:

  1. jó,hogy lefotóztad a gyulait, ha mr muzeális tárgy lett...

    VálaszTörlés
  2. Ez van a hűtőmben, mikor megvettem, nem tudtam, hogy ez lesz az utolsó.
    Nem tudom milyen megoldást lesz, de felszámolás alatt van már az üzem, ha jól emlékszem a cikkben az volt, hogy több mint 400 embernek adott munkahelyet. Talán egyszer újra gyártják, de mégis elkeserítő a helyzet. Nem csak azért mert elveszítek egy ízt, hanem mert tényleg hova haladunk?

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem, az évtizedek óta jól ismert és szeretett támponton túl a tendencia nyugtalanító: mi lesz ebből?

    VálaszTörlés
  4. Engem is a megszokott dolgaink elvesztésén túl a tendencia nyugtalanít, de nagyon.Mert persze, hogy kibírjuk/ kibírom Gyulai kolbász nélkül,nem is erről van szó, de ha már ez az üzem is becsődöl?!
    Félek, és a magam kis örömei sem tudják ezt az érzést elnyomni!

    VálaszTörlés
  5. Minden rossz után valami jó jön Most beteg vagy és csüggedt. Sajnos igazad van és bánt, hogy nem vitatkozhatok ezen. Mégis azt mondom:
    "Még jőni kell, még jőni fog
    Egy jobb kor, mely után
    Buzgó imádság epedez
    Százezrek ajakán."
    Meglátod így lesz!

    VálaszTörlés
  6. Bocsánat. A legfontosabbat kihagytam.
    Gyógyulj meg mielőbb!
    Ölellek.

    VálaszTörlés
  7. Nekem ennyi kell, hogy nem lesz tobbe, es bar evek ota nem ettem, de most majd megesz a fene, hogy ennek gyulait.Ismeros?
    Hasonlo finomat sem ettem meg soha, igaz nem vagyok nagy szalamis.De minden jo eltunik:(

    Tovabbi gyogyulast neked, a 3 nap biztosan jo lesz!

    VálaszTörlés
  8. DE a csinos bögréd ott van,tele teával és méz is van benne.:)Tudom,néha nem vígasztal engem sem ez.....

    VálaszTörlés
  9. Gyógyulást!
    Különös élmény, ha éppen a mi időnkben tűnik el valami, ami számunkra az élet természetes velejárója- most nem feltétlenül a kolbászra gondolok-, és aztán hosszú idő kell ahhoz, hogy valami újra ilyen tradicionálissá váljon...talán már nem nekünk, nem a mi időnkben:)

    VálaszTörlés
  10. én már kezdek magamhoz térni, jöttem, remélve, hogy Te is jobban vagy
    igaz én ki sem dugtam az orrom az ágyból szinte (akkor is csak a lakásban), és nagyon jó kis kenőcsöm van : VapoRub Wick (még Boginak vettem a múltkor gyógyszertárban, és csak otthon olvastam el a doboz belsejében írottakat, hogy NÉGY éven aluliaknak nagyon nem ajánlják, de nem vittem vissza a gyógyszertáros néninek, majd egyszer elmesélem neki),,,de nekem nagyon jól jött , legalább aludni tudtam az éjjel, sőt már eszek is.

    Jobbuljál te is:), szia

    VálaszTörlés
  11. Én is szívből kívánok mielőbbi gyógyulást:))

    Sajnos minden eltűnik,amit megszoktunk,szerettünk.Nálunk sem volt gyakran az asztalon,de ha nem jutottunk házikolbászhoz,leginkább csak a Gyulait mertem megvenni.Hát majd leszokunk erről is,mert a nagyon olcsó kolbászféléket nem fogom megvenni,inkább eszünk még több zsíroskenyeret.Mert akkor legalább tudom,hogy mi kerül a tányérunkra.

    VálaszTörlés
  12. Felkeltem, bemegyek dolgozóba, jót aludtam eddig.
    Úgyis tudjátok, hogy nem feltétlenül csak a Gyulai kolbászra volt kihegyezve a mondanivalóm,inkább a veszteségeinkre, melyeknek nem feltétlenül kellene bekövetkezniük.
    Mikor álltam a boltban, és előttem valaki kérte, és az eladónő mondta, hogy becsődölt a gyár, nincs többé se húskombinát, se kolbász, se más, amit ők gyártottak, akkor tudatosodott bennem valami mély hiány, mintha ismerőstől kellene örökre búcsúznom. ( Ferihegynél is ezt éreztem.) Hirtelen megértettem a " semmi sem biztos"-t.
    Leszokunk majd mindenről, jönnek a silány termékek, vagy a semmi, lehet, hogy el voltunk kényeztetve a fogyasztói társadalomban.
    A bajom inkább az, hogy ennek nem kellene így lenni.A fejlődés az általános irány, nem elveszíteni, ami van. Nekem kellene eldöntenem, hogy kérem-e vagy sem, megengedhetem-e vagy sem, de hogy nem teszik az asztalomra sem ezt, sem mást, az nem jó.

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm a jókívánságokat, Katinak a kenőcs ötletet, még veszek Oscillococcinumot, mert nekem az jön be nagyon, a Coldrex sok savat csinált.
    Összekapom magam lelkileg is( majd), próbálom menteni a menthetőt, az értékeket a magam módján, ha már más nem teszi meg nekem. Nem akarok általánosítani, de már hogy is fogalmazzak!
    Egyébként a teámban tényleg volt méz is!

    VálaszTörlés
  14. M-nak mondtam ne jöjjön hétvégére, anyuval is csak telefonozunk. Így legalább nem fertőzök meg senkit, és kedvemre krákoghatok, szörcsöghetek, aludhatok.:-)
    Aludhatok akkor, ha nem szólal meg a telefon naponta többször, hogy elégedett vagyok-e biztosírómmal, meg "mittomén" milyen termékbemutató vár valahol rám, és felmérik az állapotomat ingyen.Tudom, hogy ez csak nekik üzlet.
    Mellé fogom tenni a kagylót, de más is kereshet, pl. főnökasszony, hogy későbbre menjek be dolgozni.Mobilt is bekapcsolva kell hogy hagyjam.
    Már nem tudom, hogy védekezzem a kéretlen telefonálóktól.
    Ma ilyen morgós vagyok!!!Ez van!:-)

    VálaszTörlés
  15. Kedves Éva!
    Egy ideje már "titkon" :) követem a blogodat. Annyira, de annyira szép képeket készítesz, és a bejegyzéseidet is nagyon jó olvasgatni. Csak gratulálni tudok. És most természetesen jobbulást is kívánok.
    Üdvözlettel:
    Kati

    VálaszTörlés
  16. Értelmét veszti ez a régi vicc is, párév múltán:

    - Miért sírsz, Öcsi?
    - Mert elfelejtettem, mit mondott anyukám, mikor leküldött a boltba! Gyula, hozzál tíz deka csabait; vagy azt, hogy Csaba, hozzál tíz deka gyulait?!
    - Ó, te kis butus! Mi sem egyszerűbb, mint ezt eldönteni! Hát hogy is hívnak?
    - Karcsika vagyok, néni kérem! Brühühű...

    VálaszTörlés
  17. Jut eszembe, az asszony hasonló nyavalyáját orvosolandó, előkapartam e gyógyszeres fiókból egy Waporubot vagy hogy is híjják :) Bedörzsölte magát, használt is! Másnap reggel néztem meg a lejáratot. 1996 volt jól olvashatóan a kis dobozkán! :)

    VálaszTörlés
  18. Méz és nagyon sok C-vitamin...mindig segít:)
    Gyógyulást kívánok kedves Éva!

    VálaszTörlés
  19. Szép estét!
    Köszönöm a szép szót, jó kívánságot, viccet, Waporubot időtállóságának ékes bizonyítását és hogy Kati is megszólított!:-)

    VálaszTörlés
  20. Párom is ezekkel a szavakkal hozta Magyarországról a Gyulait, hogy sajnos, ez az utolsó és én nagy nosztalgiával szeleteltem bele ama bablevesbe.
    Mindig is a kedvencem volt.

    Az a Vapo kenőcs tényleg nagyon jó, olyan finom diapulmonos illatú, a gyerekkoromat idézi, és használ valóban:)

    VálaszTörlés
  21. Cirip, foglalkoztat a Gyulai kolbász dolog, mert az "enyém" is volt, ahogy mondják Hungarikum, ne kezeljék felelőtlenül( nem akarok bírálni, nem tudom az igazi okot), hogy csődbe menjen.Jól megmondtam most!:-)

    Anyu reggel mondta a telefonban, hogy esetleg megmenthető a gyár, de többet nem tudott mondani, mert nem tudott figyelt eléggé a riportra, valami közbejött.
    Elkezdtem keresni a neten miről lehet szó, íme egy mai híradás a problémákról, lehetséges a kilábalásról:

    http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121116-a-kolbaszokkal-maszhat-ki-a-godorbol-a-gyulai.html

    Várom a fejleményeket!

    A gyerekkori kenőcsök illata és bármilyen más illat nagyon jó, jobb mint valójában az emlékek miatt.

    VálaszTörlés
  22. Látom nálad is valami írás jelenik meg a hozzászólások modulban. Mert nekem azt írta ki már tegnap hogy töröljem a modult mert hibás. De ezek szerint valami az ő rendszerükben hibádzik.

    VálaszTörlés
  23. Hibás nálam is, ahogy látom máshol is. Várok, majdcsak megjavul, úgysem tudok tenni semmit.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu