2012. november 10., szombat

Hosszan...

...beszélgettünk a szerelemről tegnap egy diákommal.
Megállapította, hogy ha valaha valaki megkérdezi tőle, hogy volt-e valaha fülig szerelmes, akkor már igent mondhat. Hozzátette azt is, hogy ő nem tudta, hogy ez ennyire gyötrelmes kín is lehet, és a nap 99 %-át ( a szám tőle való) arra a másikra, jelen esetben arra lányra gondolás tölti ki. Ködbevesző emlékeimben kutatok.:-)
Aztán a nap nagy része még néhány biztató szó szakadatlan felidézésével telik, mely bizonytalanság bizonyossá tételéhez elengedhetetlenül szükséges, és reményt ad.
Szombaton is, vasárnap is dolgozom, de lesz annyi szabadidő, hogy libát együnk valahol, ugyanis az emlegetett  M. betű mögött egy olyan név lapul, mely nem kötelező jelleggel ugyan, de a libaevéssel kapcsolható össze.
Ráadásul M-nak a héten születésnapja is volt. Csatlakozik hozzánk egy másik szülinapos barát is, és keresünk egy libaevő helyet - most nem nehéz- egy kis közös ünneplésre és beszélgetésre!
Körülöttem betegek köhögnek a munkahelyen, a szél is fúj kinn, elkezdett kicsit kaparni a torkom, beszereztem a  segítségeket, úgy mint C vitamin, immunerősítők. Délre megyek vissza dolgozni, most az osztott munkaidőmben van egy kis szünet itthon citromos, mézes teát inni. 
Aztán meglátjuk...
25 megjegyzés:

 1. A szerelmi készség ajándék az élettől. Vannak, akik azt mondják, soha nem voltak szerelmesek: sajnálom őket... Azt szokták mondani, hogy ettől az élet színeket kap, valami hihetlen energia tölti be az embert (hogy sárba tiporjam a költészetet, nyilván enzimek, hormonok, titokzatos kémiai folyamatok hatására...)
  A szerelem kockázat is; a szenvedélynek át kell alakulnia építő szeretetté, mely nem zárja ki a vágyat...
  Boldog születésnapot utólag is M-nek (aki már tudja, hol lakom!), kellemes libaevést és jó mézesteát estére!

  VálaszTörlés
 2. Ez a fiú nagyon intelligens, tisztában van a kémiával, a költészettel is. Eddig utána futottak a lányok, most fut ő rajongva valaki után, és ez új neki.Mondtam neki, nem is ártott megismerkedni a másik oldallal. Kell az ilyen! Élete első igazi szerelmét éli, mindegy hogy kémia vagy már költészet is, nyakig benne van.
  Bár tudja mi az önbeteljesítő jóslat, és ő úgy gondolja, hogy tehetsége, szorgalma, kitartása, rendkívüli képességei nagy jövőt jósolnak neki( szerintem is!), de magányos lesz.
  Tényleg rendkívüli tehetség, és remélem megtalálja a társat is. Olyan jó egy ilyen fiúval( fiatallal) beszélgetni.
  Most elkapta ez az érzés, még be is lázasodott, átbeszéltünk sok mindent, persze, hogy eredmény nélkül, mert hogy is lehet lezártnak tekinteni bármit.
  Köszönettel átadom M-nak a jókívánságokat!

  VálaszTörlés
 3. Szerelem nélkül élni lehetséges, csak nem érdemes. Az élet legnagyobb ajándékainak egyike ez az érzés. jaj én nagyon szeretek szerelmesnek lenni! :))))
  Ami a libát illeti fogalmam sincs miért, de nekem nem szokott sikerülni. Ma majdnem összejött , majd a vaslábos tulajdonságait nem számoltam bele a főzésidőbe és rommá égett a liba. A mellé készített kandírozott narancsos párolt káposzta bezzeg finom lett.
  Vigyázz nagyon magadra!
  Gyógyulj meg mielőbb!
  M.-nek boldog ünnepeket!

  VálaszTörlés
 4. Kedves, hogy a szíveden viseled a diákjaid sorsát. Már egy ilyen beszélgetés is sokat tud jelenteni.

  Mikor Gergő még nem született meg, és még nem kapott határozottan nevet, én kilencéves fejjel épp az emlegetett M. betűs nevet javasoltam a szüleimnek. Leszavazták, úgyhogy mi így nem eszünk libát novemberben. :)

  Jobbulást kívánok! M.-t pedig Isten éltesse!

  VálaszTörlés
 5. Boró, összetett érzés, de ezt úgyis tudod.Vagy az égben van az ember vagy kínlódik nagyon. Kölcsönösségen vagy viszonzatlanságon múlik, de semmiképpen sem elhanyagolható csodaérzés.
  Úgy döntöttünk most libát étteremben eszünk. Így nem fordul elő, hogy megégjen a saját sütés.:-)
  Jókívánságokat köszönöm.

  VálaszTörlés
 6. Tamás, attól még éppen ehetnétek libát ebben az időszakban, de mindenképpen más lenne, ha egyúttal ünnepelnétek is valakit. Az pedig a legjobb lenne, ha az öcséd lenne az ünnepelt.Nagyon tetszik az a fiúcska. :-)
  Az M. tulajdonképpen a Martin nevet takarja, mivel Márton németül Martin.
  Az első kép egy Halbturn nevű osztrák település barokk kastélyában készült.Nincs nagyon messze tőlünk.Egy temetőlátogatáson voltunk egy a helyhez közeli kisvárosban, és megálltunk itt is.
  A kastélyban egy Afrika kiállítás volt, M-t érdekelte, és a kastélyt is meg akartuk nézni. A második kép azon a bizonyos Afrika kiállításon készült, egy kézműves darab, egy kis láda részlete.

  VálaszTörlés
 7. Nálunk holnap lesz libázás - apropója szintén születésnap!
  Kedvenc budai szeletemet már megdézsmáltuk!

  VálaszTörlés
 8. Szerelemben már csak az a legszebb(vagy az egyik legszebb), mikor fiatalon meghalsz valakiért. Évtizedek telnek el, s egyszer csak találkoztok, s idősen találtok egymásra. Gratulálok a névnaposnak! Fiam is Márton, pici babaként, mert nem becéztük, Martinkónak szólítgattam. Éva, a homeopátiás Oscillo..... nagyon jó megfázáskor, én mindig azzal "kapom el" a betegséget. S ilyenkor bizony több száz milligrammos c vitaminokat szedek.Jobbulást neked!

  VálaszTörlés
 9. Márta, minden jót a szülinaposotoknak!:-)
  Holdgyöngy, amit éreztem reggel, hogy fáj a torkom azonnal elkezdtem az Oscillot szedni. Minél előbb kezdjük, annál jobb.Első nap 6 óránként kell, hamarosan beveszem( nyelv alá) a mai harmadikat. Mindig van itthon, mert én is nagyon elégedett vagyok vele.Ma már 1000 mg C vitamin is van bennem. Sok tea mellé. Meglátjuk elkapom -e időben a betegséget.
  Később találkozni a korábbi szerelemmel érdekes, hallok ilyen történeteket, és mindig nagyon pozitívak.
  Minden jót a te Mártonodnak is.

  VálaszTörlés
 10. Persze, ettől még libázhatunk mi is, de nálunk ez annyira nem szokás. Én amúgy sem vagyok nagy húskedvelő, a libamájat viszont nagyon szeretem. Habár ritkán eszek effélét, meg kell hagyni.
  Halbturn... utána is nézek. Köszönöm az infót a képekről.

  VálaszTörlés
 11. Jól esett olvasni nálad a szerelemről, meg a diákokról. Jó, ha van egy olyan személy akinek elmondhatnak mindent. S az is sokat jelent, hogy vannak még ilyen fiatalok! Ilyenkor arra gondolok, hogy remélem a lányom is megtalálja majd az ő szerelmét!
  Gyógyulj gyorsan, szükség van az ilyen emberekre mint te vagy!
  M-nek még sok boldog ünnepet!

  VálaszTörlés
 12. Szép az a ládika! Azt is mondhatnám mint szakmabeli hogy valódi ötvös remek. De szép az intarzia és ha jól látom akkor a csontberakás is.Nem készült másik fotó is róla? :) Szeretem az ilyen kis "eldugott" helyeket ahol ilyen remekműveket lehet látni. :)

  VálaszTörlés
 13. Szegény diákod nem tudja még milyen gyötrelmek várhatnak rá:)

  VálaszTörlés
 14. Tamás, túl vagyunk a libázáson,:-) jó volt.Libaaprólékból készült leves volt, libasült párolt káposztával és törtkrumplival.
  Adelid, igyekszem gyógyulni, bevetek mindenféle porokat C vitamint homeopátiás szert. Még nem tudom sikerül-e. Este mindig rosszabb, most is, pedig egy jó óra múlva mennem kell be dolgozni.
  Ozser, ez az első igazi szerelme minden gyötrelmével, szépségével.
  A láda nem is igazán ládika, hanem egy kb csípőmagasságig érő utazóláda, ha jól emlékszem Észak- Afrikából. Kettő is volt belőle. Kiállítottak elég sok kézműves dolgot, szobrokat,szőtteseket, ruhákat, faragásokat, sátrakat,edényeket, szőnyegeket. Van talán még egy-két kép, de nem igazán jók, mert vakut nem akartam használni, azért teszek majd fel ide még, ami használható fotó, ha nem is műremek. Mármint a fotó... A láda az volt.:-)
  Mi a foglalkozásod pontosan?

  VálaszTörlés
 15. Hát az egyik és első az ötvös-arany és ezüstműves. A második fémszobrász és szoboröntő. :)

  VálaszTörlés
 16. Érdekes lehetett a kiállítás. Köszönöm a fotókat :) Amire kíváncsi voltam azt láthattam. :)

  VálaszTörlés
 17. Ozser, akkor te művészember vagy!

  VálaszTörlés
 18. Boldog az az ember,aki megéli a belső érintést-a szerelmet.Ahogy írtátok kockázat, de az élet nagyon száraz és sivár lenne nélküle.
  Én is kívánok boldog ünneplést:)

  VálaszTörlés
 19. Boldog bizony ...kivéve akkor ha le kell mondania róla. És ilyenkor sivár csak igazán az élet. van aki azt mondja-el kell engedni!...mert az olyan könnyű.

  Éva. valami olyasmi lennék:)

  VálaszTörlés
 20. Pamlerva, Ozser,
  valahol mindig jelen van a szerelem az életben. Vagy a megléte vagy a hiánya. Elengedni? Ha valaki szeret, akkor nehéz, lehetetlen feladat. Bohócot is csinálhat közben az ember magából, ki is borulhat testileg-lelkileg.
  Nem is igazán a szerelem a fontos, az egy múló, bódult állapot, ami ha megvan plusz ajándék. A társ a lényeg, de ezt úgyis tudjuk.

  VálaszTörlés
 21. Szerelemről szólni
  szívszagattó
  nincs az a szó
  és
  sóhaj
  mi titkát felfedi
  mi titkunk ellepi
  hajnalban
  délben
  éjjeli gyertyafényben
  rád zuhanó
  sikoltó tétova létben
  bágyasztó remegésben
  eltitkolt érintésben
  perzselő ölelésben
  váratlan eléd bukkanó
  régi-régi képben
  tulipánfa ölelésben

  titkos utakon látott
  láthatatlan lábnyomok
  mit az avar is elhagyott
  eső öntözött
  könnyed áztatott

  ha nem jössz
  mégis várlak ott
  esküvésben
  magányos pirkadatban
  álomcsókokban
  csöndben
  szemedben szánkázó gyönyörben
  félelemben
  eltünt
  elhagyott
  megtalált tegnapok
  ringató dalában
  árván
  szétmorzsolt némaságban
  érted súgott kései imában
  ott vagy szerelem
  minden
  sebesült
  fényszilánkot
  szikrázó vallomásban.

  /Köszönöm az ihletet adó gondolatokat!/!


  VálaszTörlés
 22. Márta, köszönöm, ha adhattam. Hála a versért is.

  VálaszTörlés
 23. Annyira jó, hogy Te ilyen bizalmasa vagy a diákjaidnak - nagy dolog ám ez a tizenéveseknél, légy büszke rá!

  VálaszTörlés
 24. Pave, köszönöm, de nem mindegyiknek vagyok bizalmasa. Legtöbb diák, ha igényli felnőtt bizalmát, akkor megtalálja a neki megfelelőt.Egyéniség, bizalom kérdése.

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu