2012. november 10., szombat

Hosszan...

...beszélgettünk a szerelemről tegnap egy diákommal.
Megállapította, hogy ha valaha valaki megkérdezi tőle, hogy volt-e valaha fülig szerelmes, akkor már igent mondhat. Hozzátette azt is, hogy ő nem tudta, hogy ez ennyire gyötrelmes kín is lehet, és a nap 99 %-át ( a szám tőle való) arra a másikra, jelen esetben arra lányra gondolás tölti ki. Ködbevesző emlékeimben kutatok.:-)
Aztán a nap nagy része még néhány biztató szó szakadatlan felidézésével telik, mely bizonytalanság bizonyossá tételéhez elengedhetetlenül szükséges, és reményt ad.




Szombaton is, vasárnap is dolgozom, de lesz annyi szabadidő, hogy libát együnk valahol, ugyanis az emlegetett  M. betű mögött egy olyan név lapul, mely nem kötelező jelleggel ugyan, de a libaevéssel kapcsolható össze.
Ráadásul M-nak a héten születésnapja is volt. Csatlakozik hozzánk egy másik szülinapos barát is, és keresünk egy libaevő helyet - most nem nehéz- egy kis közös ünneplésre és beszélgetésre!
Körülöttem betegek köhögnek a munkahelyen, a szél is fúj kinn, elkezdett kicsit kaparni a torkom, beszereztem a  segítségeket, úgy mint C vitamin, immunerősítők. Délre megyek vissza dolgozni, most az osztott munkaidőmben van egy kis szünet itthon citromos, mézes teát inni. 
Aztán meglátjuk...




22 megjegyzés:

  1. A szerelmi készség ajándék az élettől. Vannak, akik azt mondják, soha nem voltak szerelmesek: sajnálom őket... Azt szokták mondani, hogy ettől az élet színeket kap, valami hihetlen energia tölti be az embert (hogy sárba tiporjam a költészetet, nyilván enzimek, hormonok, titokzatos kémiai folyamatok hatására...)
    A szerelem kockázat is; a szenvedélynek át kell alakulnia építő szeretetté, mely nem zárja ki a vágyat...
    Boldog születésnapot utólag is M-nek (aki már tudja, hol lakom!), kellemes libaevést és jó mézesteát estére!

    VálaszTörlés
  2. Ez a fiú nagyon intelligens, tisztában van a kémiával, a költészettel is. Eddig utána futottak a lányok, most fut ő rajongva valaki után, és ez új neki.Mondtam neki, nem is ártott megismerkedni a másik oldallal. Kell az ilyen! Élete első igazi szerelmét éli, mindegy hogy kémia vagy már költészet is, nyakig benne van.
    Bár tudja mi az önbeteljesítő jóslat, és ő úgy gondolja, hogy tehetsége, szorgalma, kitartása, rendkívüli képességei nagy jövőt jósolnak neki( szerintem is!), de magányos lesz.
    Tényleg rendkívüli tehetség, és remélem megtalálja a társat is. Olyan jó egy ilyen fiúval( fiatallal) beszélgetni.
    Most elkapta ez az érzés, még be is lázasodott, átbeszéltünk sok mindent, persze, hogy eredmény nélkül, mert hogy is lehet lezártnak tekinteni bármit.
    Köszönettel átadom M-nak a jókívánságokat!

    VálaszTörlés
  3. Szerelem nélkül élni lehetséges, csak nem érdemes. Az élet legnagyobb ajándékainak egyike ez az érzés. jaj én nagyon szeretek szerelmesnek lenni! :))))
    Ami a libát illeti fogalmam sincs miért, de nekem nem szokott sikerülni. Ma majdnem összejött , majd a vaslábos tulajdonságait nem számoltam bele a főzésidőbe és rommá égett a liba. A mellé készített kandírozott narancsos párolt káposzta bezzeg finom lett.
    Vigyázz nagyon magadra!
    Gyógyulj meg mielőbb!
    M.-nek boldog ünnepeket!

    VálaszTörlés
  4. Boró, összetett érzés, de ezt úgyis tudod.Vagy az égben van az ember vagy kínlódik nagyon. Kölcsönösségen vagy viszonzatlanságon múlik, de semmiképpen sem elhanyagolható csodaérzés.
    Úgy döntöttünk most libát étteremben eszünk. Így nem fordul elő, hogy megégjen a saját sütés.:-)
    Jókívánságokat köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Tamás, attól még éppen ehetnétek libát ebben az időszakban, de mindenképpen más lenne, ha egyúttal ünnepelnétek is valakit. Az pedig a legjobb lenne, ha az öcséd lenne az ünnepelt.Nagyon tetszik az a fiúcska. :-)
    Az M. tulajdonképpen a Martin nevet takarja, mivel Márton németül Martin.
    Az első kép egy Halbturn nevű osztrák település barokk kastélyában készült.Nincs nagyon messze tőlünk.Egy temetőlátogatáson voltunk egy a helyhez közeli kisvárosban, és megálltunk itt is.
    A kastélyban egy Afrika kiállítás volt, M-t érdekelte, és a kastélyt is meg akartuk nézni. A második kép azon a bizonyos Afrika kiállításon készült, egy kézműves darab, egy kis láda részlete.

    VálaszTörlés
  6. Nálunk holnap lesz libázás - apropója szintén születésnap!
    Kedvenc budai szeletemet már megdézsmáltuk!

    VálaszTörlés
  7. Szerelemben már csak az a legszebb(vagy az egyik legszebb), mikor fiatalon meghalsz valakiért. Évtizedek telnek el, s egyszer csak találkoztok, s idősen találtok egymásra. Gratulálok a névnaposnak! Fiam is Márton, pici babaként, mert nem becéztük, Martinkónak szólítgattam. Éva, a homeopátiás Oscillo..... nagyon jó megfázáskor, én mindig azzal "kapom el" a betegséget. S ilyenkor bizony több száz milligrammos c vitaminokat szedek.Jobbulást neked!

    VálaszTörlés
  8. Márta, minden jót a szülinaposotoknak!:-)
    Holdgyöngy, amit éreztem reggel, hogy fáj a torkom azonnal elkezdtem az Oscillot szedni. Minél előbb kezdjük, annál jobb.Első nap 6 óránként kell, hamarosan beveszem( nyelv alá) a mai harmadikat. Mindig van itthon, mert én is nagyon elégedett vagyok vele.Ma már 1000 mg C vitamin is van bennem. Sok tea mellé. Meglátjuk elkapom -e időben a betegséget.
    Később találkozni a korábbi szerelemmel érdekes, hallok ilyen történeteket, és mindig nagyon pozitívak.
    Minden jót a te Mártonodnak is.

    VálaszTörlés
  9. Jól esett olvasni nálad a szerelemről, meg a diákokról. Jó, ha van egy olyan személy akinek elmondhatnak mindent. S az is sokat jelent, hogy vannak még ilyen fiatalok! Ilyenkor arra gondolok, hogy remélem a lányom is megtalálja majd az ő szerelmét!
    Gyógyulj gyorsan, szükség van az ilyen emberekre mint te vagy!
    M-nek még sok boldog ünnepet!

    VálaszTörlés
  10. Szép az a ládika! Azt is mondhatnám mint szakmabeli hogy valódi ötvös remek. De szép az intarzia és ha jól látom akkor a csontberakás is.Nem készült másik fotó is róla? :) Szeretem az ilyen kis "eldugott" helyeket ahol ilyen remekműveket lehet látni. :)

    VálaszTörlés
  11. Szegény diákod nem tudja még milyen gyötrelmek várhatnak rá:)

    VálaszTörlés
  12. Tamás, túl vagyunk a libázáson,:-) jó volt.Libaaprólékból készült leves volt, libasült párolt káposztával és törtkrumplival.
    Adelid, igyekszem gyógyulni, bevetek mindenféle porokat C vitamint homeopátiás szert. Még nem tudom sikerül-e. Este mindig rosszabb, most is, pedig egy jó óra múlva mennem kell be dolgozni.
    Ozser, ez az első igazi szerelme minden gyötrelmével, szépségével.
    A láda nem is igazán ládika, hanem egy kb csípőmagasságig érő utazóláda, ha jól emlékszem Észak- Afrikából. Kettő is volt belőle. Kiállítottak elég sok kézműves dolgot, szobrokat,szőtteseket, ruhákat, faragásokat, sátrakat,edényeket, szőnyegeket. Van talán még egy-két kép, de nem igazán jók, mert vakut nem akartam használni, azért teszek majd fel ide még, ami használható fotó, ha nem is műremek. Mármint a fotó... A láda az volt.:-)
    Mi a foglalkozásod pontosan?

    VálaszTörlés
  13. Hát az egyik és első az ötvös-arany és ezüstműves. A második fémszobrász és szoboröntő. :)

    VálaszTörlés
  14. Érdekes lehetett a kiállítás. Köszönöm a fotókat :) Amire kíváncsi voltam azt láthattam. :)

    VálaszTörlés
  15. Ozser, akkor te művészember vagy!

    VálaszTörlés
  16. Boldog az az ember,aki megéli a belső érintést-a szerelmet.Ahogy írtátok kockázat, de az élet nagyon száraz és sivár lenne nélküle.
    Én is kívánok boldog ünneplést:)

    VálaszTörlés
  17. Boldog bizony ...kivéve akkor ha le kell mondania róla. És ilyenkor sivár csak igazán az élet. van aki azt mondja-el kell engedni!...mert az olyan könnyű.

    Éva. valami olyasmi lennék:)

    VálaszTörlés
  18. Pamlerva, Ozser,
    valahol mindig jelen van a szerelem az életben. Vagy a megléte vagy a hiánya. Elengedni? Ha valaki szeret, akkor nehéz, lehetetlen feladat. Bohócot is csinálhat közben az ember magából, ki is borulhat testileg-lelkileg.
    Nem is igazán a szerelem a fontos, az egy múló, bódult állapot, ami ha megvan plusz ajándék. A társ a lényeg, de ezt úgyis tudjuk.

    VálaszTörlés
  19. Szerelemről szólni
    szívszagattó
    nincs az a szó
    és
    sóhaj
    mi titkát felfedi
    mi titkunk ellepi
    hajnalban
    délben
    éjjeli gyertyafényben
    rád zuhanó
    sikoltó tétova létben
    bágyasztó remegésben
    eltitkolt érintésben
    perzselő ölelésben
    váratlan eléd bukkanó
    régi-régi képben
    tulipánfa ölelésben

    titkos utakon látott
    láthatatlan lábnyomok
    mit az avar is elhagyott
    eső öntözött
    könnyed áztatott

    ha nem jössz
    mégis várlak ott
    esküvésben
    magányos pirkadatban
    álomcsókokban
    csöndben
    szemedben szánkázó gyönyörben
    félelemben
    eltünt
    elhagyott
    megtalált tegnapok
    ringató dalában
    árván
    szétmorzsolt némaságban
    érted súgott kései imában
    ott vagy szerelem
    minden
    sebesült
    fényszilánkot
    szikrázó vallomásban.

    /Köszönöm az ihletet adó gondolatokat!/!


    VálaszTörlés
  20. Márta, köszönöm, ha adhattam. Hála a versért is.

    VálaszTörlés
  21. Annyira jó, hogy Te ilyen bizalmasa vagy a diákjaidnak - nagy dolog ám ez a tizenéveseknél, légy büszke rá!

    VálaszTörlés
  22. Pave, köszönöm, de nem mindegyiknek vagyok bizalmasa. Legtöbb diák, ha igényli felnőtt bizalmát, akkor megtalálja a neki megfelelőt.Egyéniség, bizalom kérdése.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu