2012. november 24., szombat

Fogyott....

...a kamilla tea az utóbbi időben nálam literszámra.
Egy szerencsém volt, hogy nem éreztem nagyon semminek az ízét, így ezt a teát is tudtam inni napokon át :-D
Kivárom, hogy jobb legyen, és napról napra jobban is vagyok.




Fejlődésem egyik kiemelkedő teljesítményének tartom, hogy tudok már várni, és ez pozitív értelemben értendő. Lehet türelmet adó mélysége* a várakozásnak.
Aztán, ha  belegondolok, rá kell jönnöm, hogy én elég sokat várok. Mintha életem egy állomáson zajlana, aztán megérkezik a vonat, hogy olykor el is menjen, majd várok tovább, fel is szállok, de inkább hozzám érkeznek a személyek, felém tartanak az események, nem én megyek elébük, nem én tartok a helyszínekre. Mindezt leginkább szemlélődve, a menetrendet is betartva, és talán még elfogadó örömmel is teszem. 
Mégis van úgy, hogy értem jön valaki, hogy elvigyen térben egy kicsit távolabb, ahogyan most is történt.







* "Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár."

(Pilinszky János)
.

8 megjegyzés:

  1. Hasonló helyzetben vagyok, s nekem is tanulnom kellett kivárni, s várni. A kivárás volt a nehezebb, de mikor az ember elengedi hozzájönnek a dolgok. Azért némi türelmetlenség maradt bennem, azt hiszem alaptermészetem. Örülök, hogy jobban vagy. Múlt hét végén Pécsett voltak velünk betegek, féltem, el ne kapjam. Szép hétvégét neked!

    VálaszTörlés
  2. Rendkívül türelmes tudok lenni, feltéve, ha a végén elérem, amit akarok. :)

    Margaret Thatcher

    VálaszTörlés
  3. Jó estét kívánok!
    Örülök, hogy jobb a közérzeted!
    Beköszöntőn gondolkoztam és ezt az egyszerű formát írtam. Remélem nem tűnik negédesnek. Azért jegyzem meg, mert észrevettem magamon, hogy mennyire elszoktam az utóbbi időben ettől a formától. Sajnos nem csak itt. Remélem nem a leépülés jeleként állapítják ezt meg nálam.:-)
    Na jó ezt itt csak tréfálkozásból írom.
    A várakozás most az ADVENT időszakára vonatkozik gondolom. Igaz amiről itt olvasok azt nekem nap mint nap biztosítja a munkám. A menetrendre viszont december 9-től jobban oda kell figyelni.
    VÁLTOZIK.
    Lesz közvetlen Pécsre vivő vonat viszont nem lesz zágrábi.
    Az idézettel egyetértek. Van benne valami, ami felér a szépség jelentésével türelmünk eredményként.

    VálaszTörlés
  4. Nekem meg a vonatos hasonlatod tetszik!
    Bár az is igaz, hogy benzines paripán jön el érted, akire vársz...

    VálaszTörlés
  5. Az irasod is csodas, de a Plinszky idezert kulon koszonet!

    En meg mindig tanulom , bar ketsegtelen, hogy errol szol az eletem.
    Az elso 4 ev volt a leghosszabb, addig nem mehettem haza.Az valami orokkevalosag volt, tobbszor belazasodtam:)

    Orulok, hogy jol vagy mar.

    VálaszTörlés
  6. Úgy látom a várakozással kapcsolatban mindenkinek vannak élményei, tapasztalatai. Most jön a nagy és szép várakozás, az advent, el sem hiszem, hogy már ilyen közel van.Még jó előtte lenni, mert ha már benne vagyunk, akkor már múlik.
    Holdgyöngy, én sem vagyok meg türelmetlenség nélkül, csak változtam az utóbbi években. Jól is néznénk ki, ha nem.:-)Remélem, nem fertőzött meg senki.
    Ozser, köszi a humorral is megspékelt idézetet.
    Tibor, dehogy negédes a beköszönésed. Nagyon egyszerű és szép, hozzád mindig is ez illett a legjobban, és valóban alkalmaztad is.Leépülésről szó sincs, nem mindig köszönünk minden egyes komment előtt. Nem hiszem, hogy bárki is nagyon erősen igényelné ezt.Nem nagyon vonatozom mostanában( régen de sokat!), de figyelmeztetem azokat a változásokra, akik gyakrabban.

    VálaszTörlés
  7. Tamás, volt itt minden, mint a búcsúban, de rájöttem, hogy igazán semmivel sem lehet késleltetni vagy siettetni. Mindennek a betegségnek is megvan az ideje. Nálam az influenzának , megfázásnak 2 hét, de a teljes gyógyulás 3 hét.Ennek ellenére bepróbálkozik az ember, várat épít teából, vitaminból, mindenféle akármikből, és kínlódik.Aztán eltelik az idő és jobb:-)
    Flora, benzines volt a paripa valóban.
    Ágnes, kinek több jut belőle, kinek kevesebb, nekem több.Ahogy látom neked is kijutott belőle, lélek megviselte a testet, jött a láz.
    Stali, benne van egy útban betegség után( még ha nem is nagy út és nem is hosszú), hogy visszaesem, de felöltöztem rendesen, és bízom abban, hogy mivel már beléptem a 3. hétbe, nem esem nagyon vissza.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu