2012. május 26., szombat

Tobozaim

Pünkösd előtti napon, kezemben egy levendulaszállal mászkáltam, mely nagyon is illatozott, mert mindig megmorzsolgattam egyet rajta az illatos cél érdekében. Aztán sok tobozt láttam meg, és a karácsony jutott eszembe, illetve Petrik Adrien könyvében* egy kép, ahol szép egyszerűségükben fehér gyertyák és a tobozok felváltva sorakoztak egymás után. Gondoltam, visszajövök majd Advent előtt, és lehet 4 gyertya és 4 toboz ritmikus elrendezése a dekorációm. Miért is kellene több és más?
Persze, hogy nem tudtam ellenállni a szép tobozoknak, betettem párat belőlük (most számolom nem is négyet, hanem ötöt)  a táskámba, és most azon gondolkozom, hogy hova is tegyem a szerzeményem, hogy megőrizzem őket Pünkösdtől Adventig.:-)
Lesz hely, persze, hogy lesz, mert találok, de előtte kirázom a táskámból azt a pár hangyát, melyek vendégként érkeztek a tobozokkal együtt hozzám.




* Asszony és háza

11 megjegyzés:

  1. de érdekes egybeesés, épp a minap gondoltam arra, hogy milyen rengeteg toboz van a fák alatt, mintha az újak kilökdösték volna az öregeket...

    és a Petrik könyv is eszembe volt a napokban,
    képzeld elmentem a házához,

    majd írok róla

    VálaszTörlés
  2. Elmentél? Kíváncsi vagyok, mit írsz. Petrik Adrien könyvei mindig a kezem ügyében vannak. Eddig inkább csak télen, most már minden évszakban. Annyira jók!

    VálaszTörlés
  3. Tegyél el pár tobozt!:-) Vagy majd úgyis lesz később is? Látod, én nem tudzam ellenállni nekik.

    VálaszTörlés
  4. Épp ma szedtünk össze egy kosárra való tobozt a fák alól. Nekem is eszembe jutott a karácsony, tartogatom őket, olyankor rengeteg tobozt használunk fel díszítésre.
    Nem ismertem Petrik Adrien könyvét, könyveit, olyan jó, hogy megemlítetted, most utána néztem, nagyon érdeklődést felkeltőek, én is be fogom szerezni majd, ha lehetőségem lesz rá:)
    Szép hétvégét Neked!:)

    VálaszTörlés
  5. A tobozokkal egy kis erdőillatot is magunkkal hozunk...

    VálaszTörlés
  6. Egy időben nagyon sok tobozom volt, a Tátrát járva szinte minden túrán szedtem fel őket. Érdekes, Petrik Adrienn könyve nagyon sokunknak kedvence. Valami óriási hiányt tölt be: ház, kert, nagy család, állatok és rengeteg érzelem, szeretet.

    VálaszTörlés
  7. Éva, egészen biztos, hogy nagyon fogod szeretni Petrik Adrien könyveit:
    -Asszony és háza
    -A másik kert

    Flora, ki kellett mozdulnom, mert benti munkákkal voltam elfoglalva délelőtt, és úgy döntöttem tegnap délután, hogy el kell indulnom oda, ahol erdőillat és tobozok is vannak. Bár, a tobozokról akkor még nem tudtam:-)

    Holdgyöngy, majd ősszel még gyűjtök, nem akarom addig tárolni a sokat. Most ennek a párnak nem lehetett ellenállni, olyan nagyon kínálták magukat. Dekorációnak használtad a tátrai tobozokat?
    Petrik Adrien könyvei valahol nagyon eltalálják az embert.Ötetek, tiszta egyszerű, humoros mesélés, és a gyönyörű képek.

    VálaszTörlés
  8. Éva kedves, voltam Törökbálinton, és megnéztem ,
    a fotókat most tettem fel a blogomban, szeretettel gondolva Rád

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm az invitálást. Jó volt nálad nézegetni.

    VálaszTörlés
  10. százszorszépeket én is szoktam... fotózni...nézegetni (fertődi kastély nélkül:) de arról is vannak - még fekete fehér fotóim, 60-as évekból, egyetemi kirándulásról, barátokkal, borongós időben -de szép emlékek...)

    VálaszTörlés
  11. Mindenféle emlékeket idézgetünk blogjainkkal a másikban...

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu