2012. május 14., hétfő

Még mindig Anyák napja

Nincs saját gyerekem, M-nak van viszont két fia, akiknek sajnos nem él már az Anyukájuk. Elfogadom őket fiaimnak( felnőttek már!), én nekik egyfajta alkalmi pótmama lehetek, mert az igazit nem pótolhatja senki.
Ausztriában május második vasárnapján van Anyák napja, és én kaptam egy gyümölcstortát erre az alkalomra. Szerintem nagy teljesítmény ennek elkészítése egy fiatalembertől, hiába is szabadkozott, hogy ááá az semmi, csak gyümölccsel kellett díszíteni és kész!:-) Meghatottsággal küszködve bizonygattam, hogy nagyon szép és finom, és engedje meg, hogy büszke lehessek rá az ügyességéért. 
Mintha az én fiam lenne, nehezen kezeli a dicséretet.:-)Múlt hétvégén május első vasárnapján én ünnepeltem Anyut, a másodikon elmentünk M. anyukáját köszönteni osztrák hagyomány szerint egy héttel később. Erről majd egy másik bejegyzésben írok talán.
Az esős este és éjjel után kiderült az ég. Front elvonulása után mindig ragyogóvá válnak a színek, nagyon kék az ég, és nagyon fehérek a felhők. Autóból ezt is nézegettem.Én most ültem először az új autóban. Egyik bejegyzésemben írtam arról, hogy búcsúztunk a régitől. Most szokjuk a másikat, de úgy érzem, hagyja magát szeretni egy autó is. Így van ez az emberekkel is. Aki hagyja magát, azt könnyű szeretni, aki nem, az egy kicsit bonyolultabb az eset, de soha semmi nem lehetetlen.:-)8 megjegyzés:

 1. A mi fiaink, a te fiaid...
  Örülök az Örömednek:)

  VálaszTörlés
 2. És majd tartasz Gyereknapot ?:)))

  VálaszTörlés
 3. Mági, hiszen erről már Karinthy is...:-)

  VálaszTörlés
 4. Katalin, akár Gyereknapot is tarthatok, de most születésnapok is jönnek.

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szep a torta, kulonosen, hogy fiu:)felenk mindig kihangsulyoztak:)
  En biztosan sirtam volna, mert tudod Eva ez attol is nagyon ertekes, mert nem "kotelezo":)Orulok en is az oromodnek!

  VálaszTörlés
 6. Nem tudom, jelent-e valamit. Mindenképpen szeretettel küldök egy akácos képet(feleletvilagomnak.blogspot.com)...olvastam róla ebben a naplóban is. :)
  Arra gondoltam, jó kis kapocs.
  Szépen ír.
  Isten áldja:)
  Júlia

  VálaszTörlés
 7. Ágnes, kihangsúlyozzuk, hogy fiú, pedig ők is lehetnek ügyesek a konyhában, csak tőlük nem ezt várjuk el, és ezért különlegesebb az " alkotás".
  Most nem sírtam, de volt már hogy bepárásodott a szemem, mikor ajándékot kaptam tőlük.

  VálaszTörlés
 8. Kedves Júlia, köszönöm,már mentem is megnézni az akácvirágokat.
  Igen, jó kis kapocs is lehet... Örömmel vettem a látványt, az írást és a jó szavakat.
  Szeretettel: Éva

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu