2012. május 19., szombat

Kerékpáron

Ma kerékpárra ültünk, és tekertünk egyet a közeli Fertő-Hanság Nemzeti Parkban. A bodzaillat velünk úszott, a gémeskút úgysem mozdult.
Ha megálltunk, akkor  a fotózás miatt tettük. 
A bivalyok életélvezős, lusta dagonyázásának aprólékos megfigyeléséhez azonban mindenképpen megállítottuk volna  a kétkerekűeket, ahogy meg is tettük.
A bivalyok unott nemtörődömséggel ránk néztek, majd a fejüket elfordították. Nem zavartunk ezek szerint. :-) 
Csendben voltunk, és csendben is indultunk tovább.



9 megjegyzés:

  1. Tamás, én sem sűrűn bringázom városban, még ha kisváros is, veszélyesnek tartom, nem vagyok nagyon tapasztalt.
    Viszont néha elindulunk, kimegyünk valahova a természetbe. Autóval addig megyünk, ahol béke, nyugalom, alig forgalom vár ránk. A Fertő-Hanság Nemzeti Park ilyen. Sarródra ( központ!) megyünk általában, onnan áttekerünk a legközelebbi faluba, közben nézegetjük a csordákat, nyájakat, madárrajokat.Most épült meg egy Ausztriába vezető kerékpárút abból a bizonyos szomszéd faluból( Fertőújlak), annyira friss, hogy még dolgoznak rajta néhol. Kipróbáltuk azt is, nagyon jó lett.
    Bivalyok viszonylag nagyobb számban a Hortobágyon és a Fertő- Hanság Nemzeti Parkban vannak még.

    VálaszTörlés
  2. Sarródhoz kedves emlékek fűznek.
    Bele tudtam most is símulni a tájba, köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. A kerékpározás, a jó idő, a Fertő-tó, a bivalyok.Mind-mind remek dolog. Engem mégis az "illatok" fogtak meg a két utolsó bejegyzésedben. Napok óta motoszkál a fejemben a téma, de nem írom le, hogy miket is gondoltam, mert túl hosszú lenne és ez itt a Te blogod.Csak köszönöm az akácot, a bodzát, s mindazt amit vissza idéztél velük.

    VálaszTörlés
  4. Stali, tudom, hogy voltatok ott, és jól éreztétek magatokat.Egyébként tényleg nagyon jó hely.

    VálaszTörlés
  5. Alterego, nagyon nagy szerepe van az illatoknak az életünkben, de ez nem titok senki számára.Ilyenkor tavasszal különösen illatos a természet, és minden illat emlékeket is idéz. Proust!
    Az nem fogjon vissza semmiben, hogy ez az én blogom. Én szívesen adok helyet, és érdekel is. Itt is leírhatod, nálad is, ami motoszkál benned.
    Ha hosszú és fárasztó leírni, azt persze megértem.

    VálaszTörlés
  6. Mi ha a közelbe szeretnénk kerékpározni, akkor Felsőtárkányba kerekezünk, oda végig kerékpárúton lehet menni 1 km kivételével. Ha víz mellé vágyunk akkor Tisza-tó felé vesszük az irányt autóval s ott megint nagyon jól kiépített kerékpárút vár, az nincs olyan nagyon messze tőlünk. Ott kevésbé jellemzőek az illatok, de az akácot és a bodzát én is nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  7. Adelid, akkor nektek is megvan a lehetőségetek, hogy bicajozzatok szép helyeken biztonságban. Számomra ez utóbbi fontos, mert forgalomban nem érzem jól magam. Egyszerűen félek, mert nem vagyok tapasztalt.
    Jártunk mát a Tisza-tónál egyszer mi is.
    Ha vizet akarunk látni, akkor számunkra a Fertő-tó a könnyen elérhető hely.
    Orgona, akác, bodza... Szép kis sorozat!:-)

    VálaszTörlés
  8. Rég nem jártam májusban Magyarországon... Bennünket is a kitörő zöld színorgia lepett meg legjobban! Képeid valóban "illatosak"!

    VálaszTörlés
  9. Flora, itthon vagytok? De jó!
    Úgy várom, hogy mesélj valamit később a benyomásaidról, az élményekről.
    A színorgiát megemlítetted...:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu