2012. május 18., péntek

Az illatok...

...végigkísérik az ember napját. Van úgy, hogy reggelire fahéjas, mézes zabpehely  van eperrel, micsoda illatok és ízek! Sofiánál lestem el még az ötletet, hogy milyen jó ezt enni ráérősen reggelire, és azóta is gyakran teszem. Ma is, mert ma szabadnapos vagyok, persze meglesz ennek még a böjtje, de a jelen így néz ki.
Egyre többször pedig akácillatban van részem.
Gyerekkoromból poros út melletti akácfák emléke merül fel, vagy a kora estébe hajló, akácfa által záródó füves árokszélen való üldögélés is eszembe jut.
Az öregebbek kis sámlin ültek a kapu előtt köszönve az arra járóknak, érdeklődve arról is, hogy  hova mennek, honnan jönnek, ebből aztán beszélgetés kerekedett ki, mi gyerekek pedig közömbös képpel játszadozva belefüleltünk a felnőttek dolgába.




7 megjegyzés:

  1. Sofiának nem csak a reggelije, de a lakberendezési szokásai is példamutatóak. Idén már egy virágja volt az ifjú kínai akácomnak, most a rózsáim illatoznak.

    VálaszTörlés
  2. Szia Marvin!
    Sofia blogja és szokásai nagyon tetszettek. Mindennel kapcsolatban így éreztem, amit ő képviselt: étkezés, lakberendezés, gondolkodás, érzelmek...Sajnálom, hogy (egyelőre?) abbahagyta.
    De jó, hogy illatoznak nálad a rózsák és az akác! Én bazsalikom, rozmaring, petrezselyem és snidling ültetését fogom elkezdeni erkélyládába. Legalább ott legyenek.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk az udvaron, a bejárat mellett a sásliliom illatozik. Az egész udvaron lehet érezni! Szeretem.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon hozzátartoznak az illatok az otthon érzéséhez.

    VálaszTörlés
  5. Nekem pont az tetszik nagyon ebben az akácvirágos képben, hogy olyan szélfútta. nagyon szép. A reggeli receptért köszönet, ideje visszavitorláznom ismét az egészségesebb reggelik felé.

    Azt (is)szeretem Olaszországban, hogy itt a városkánkban még mindig így van, az emberek kint álldogálnak, megkérdezik az arra járót, hova, miért, mi újság.

    VálaszTörlés
  6. Tamás, szagolj bele az otthoni jó levegőbe, addig pedig ha teheted keresd Bp-en is, ami hiányzik neked!
    Egyébként itt a bodzaillatos levegő.:-)

    VálaszTörlés
  7. Cirip, bizonyára azért tetszik a szélfútta akác, mert nagyon természetes. Nem vágja vigyázba magát a fényképezőgép előtt.:-)
    Falun még mindig érdeklődnek arról ki hova megy, de gyerekkoromban ez mindennapos volt. Így terjedtek a hírek is, nem volt begubózós világ.
    Jó, hogy az olaszok is tartják még a kisvárosokban ezt a szokást, azt hiszem, itt is él még ez a falvak mellett is. Kisebb közösségekben mindenképpen, ahol ismerik jobban az emberek egymást.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu