2011. május 14., szombat

Tervezés és megvalósítás

Most, hogy újra lehet írni a blogban - mert a szerda óta fennálló problémákat úgy néz ki megjavították a  Blogspotosok -, írok. Nem is néztem utána mi tűnt el a blogomból, mert az eltűnés veszélye az értesítéseik alapján is fennállt. Azt már észrevettem, hogy néhány komment nincs meg, amit megírtam legutoljára szerdán. Újra írtam őket tegnap.
Szerda éjjel nyugtalanul aludtam, mert eszembe jutott, hogy  el kellene menni a konyhámmal kapcsolatban az időpontokat még egyszer pontosítani. Van, amikor egy megérzés alapján belehasít az emberbe valami. Ez bizony működik.
Már sok minden elintézve, de ki tudja, mi vár még rám. Jó, hogy mentem, mert azt mondták, előtte kell elintézni a festés-mázolást, burkolást stb. Én úgy gondoltam, majd utána is ráér, sőt, így is mondták.
Rövid a határidő mestereket szerezni jún. közepére. Beindítottam a telefonálást ( előtte hívható telefonszámok után kutatni, aki egyáltalán szóba jöhet), legtöbbje már csak októberre, novemberre vállal munkát! Sulykolták is belém, hogy én kis naív, mit képzelek! Nagyon élvezte néhány a szurka-piszkát. Segíteni nem tud, de azért egy döngölést még búcsúzás előtt megkaptam. Ááááá.........!
Aztán egy valakit elértem, aki úgy néz ki elvállalja, sőt, szól egy festő-mázoló-tapátézónak is, akivel együtt dolgoznak majd esetleg. Még nem hívott vissza, de bíztatott! A régi bútor és az új hozatala között egy hét van minden lebonyolítására.
Szereztem vízvezetékszerelőt, aki kiköti majd viasszaköti a csapokat, mosógépet. Úgy néz ki a gázt is ki kell, nem elég csak elzárni. Régi hűtőszekrényt is elviszik.
Kipróbálom, milyen konyhai víz, gáz és mosógép, hűtőszekrény nélkül lenni több, mint egy hétig.
Régi csempe leverésére, elvitelére a felület előkészítésére megvan az ember. Anyagokat kell megvenni, elhozni stb....
Ezzel mentek a napjaim. Konyhás mosolyogva mondta, hogy a jó szervezés minden alapja. Mintha én ezt nem tudnám. :-))) Csak végre kell hajtani, és nem is a szervezés a fárasztó, hanem a bizonytalanság, a várakozás, és a nemleges válaszok feldolgozása. Úgy néz ki mostanra megvan a forgatókönyv.
Aki csinált felújítást, tudja miről beszélek. Vennie egy mély levegőt, semmin meg nem lepődni, és belevágni. De kiborulni nem szabad ám bele!:-) Ez a titok!
Lehet, hogy minden másra is? El kell sajátítani a "technikát".

12 megjegyzés:

  1. Kívánok Neked sok erőt, kitartást, türelmet! Remélem, minden klappolni fog, rendben jönnek majd a mesterek, és 1 hét alatt elvégzik az "előkészítést"! A végeredmény meg kárpótolni fog a nehézségekért:)

    VálaszTörlés
  2. Éva, ez nagy vállalkozás :)))
    Sok megbízható, pontosan és
    jól dolgozó szakember vegyen
    körül téged :)))
    Azért addig még írsz, ugye?

    VálaszTörlés
  3. Szia Eva:)

    Kivanom, hogy minden jol, zokkenomentesen sikeruljon!
    En biztosan jatekot kepzelnek magamnak kore, hogy valami satorozason vagy ilyesmin veszek reszt:D nem szoktam alkoholt inni, de vesz esetre valami koktelt bekeszitenek:))es a vegeredmeny fotojat kinagyitva elhelyeznem, ahol mindig latom, es akkor minden sokkal konnyebb, ha pillanatnyi nehezseg adodik, csak ranezek es erot ad:)
    Remelem jokkal szolgalhattam, van gyakorlatom hasonlokban:)

    Nagyon szep lesz, es amikor kesz, minden tovaszall, csak a szep konyha marad!

    VálaszTörlés
  4. Biztosan nagyon szép lesz a konyhád, kitartás. Hát igen, nekem a "kiborulatlanságot" kell megtanulnom a felújításokkal kapcsolatban. Ahhoz nagyon össze kell szorítani a fogam. Már 8 éve újítgatunk...néha kicsit elegem is van. És éppen tegnap mondtam a férjemnek, ha nekem lebetonozza a leendő hálószobánkat, akkor a többit én csinálom....hát nem kis fába vágtam a fejszém. Szerintem nem voltam magamnál, mikor mondtam éppen egy órája vetettük a kukoricát a "birtokon".:) Jól tűzött a nap....

    VálaszTörlés
  5. Lányok, köszönöm! Volt ennél nagyobb felfordulás is a lakásban egy nagy felújításkor.Olyan fáradt voltam, hogy a délutáni munkahely előtt felhajtottam a takarófóliát a heverőről, és muszáj volt 10 percre lefeküdnöm, mert remegtem a fáradtságtól. 10 percnél több időm persze nem volt.
    Volt úgyis, hogy csengett a telefon, de nem tudtam hol. Valahol a könyvek, akármik alatt az összetolt bútorok között. Amúgy igyekeztem jó helyre tenni, hogy meg is találjam!!!, de utána megfelejtkeztem róla, és még pakoltam hozzá cuccot. Alig tudtam kibányászni.
    Akkor az egész lakásban csak egy konnektor működött, elosztók takaros kis szövevényével jutott el pl. a TV-ig az áram.
    Azt hiszem mindnyájunknak vannak felfordulós élményei. Felfordulós és "felfordulás"hoz közeli állapotok vannak ilyenkor...:-)
    Én technikám: Csak az aznapra koncentrálok. A terv persze megvan előbbre is, de a velejáró dilikbe nem gondolok bele. Elhessentem a gondolatot.
    Egyébként az lenne a legjobbmegoldás, amit Kovtama mond. Vagyis mindent magam, de ezt sem tudom megtenni. Szakértelem kell sokmindenhez, bár minden kitanulható.
    Dóra, majd időnként beszámolok arról, hogy hol tartok, természetsen a kárpótló végeredményről is.:-)
    Ágnes, neked aztán vannak technikáid.:-)Az enyém az, hogy becsukom a szemem, és próbálok nem gondolni semmi zavaróra. Hja, kérem ezt is meg kellene tanulni, ezért akarok valami meditációs tecnhikát elajátítani. Agykontroll megvan, de sok éve abbahagytam. Fel kell újítani az egészet.Jó volt csinálni.
    Kati, írok még addig, hiszen a legnagyobb munkák csak jún.végére mennek le. Addig még sok idő van.

    VálaszTörlés
  6. Ágnes, az nekem is segít, ha számomra kedves emlékű fotó van kinn valahol. Leginkább számítógép háttérképeként. Figyelemelterelésre jó nehéz időszakokban.
    Koktél helyett tea vagy kávé ivás, de úgy, hogy ki is hűl közben. Vagyis nagyon lassan, ilyenkor is csukott szemmmel fekszem a legkényelmesebb fotelemben( fekszem szinte, mert a lábaim felteszem magasra), néha dúdolgatok magamban valami dalt. Ezek nem tudatosak, jönnek maguktól.

    VálaszTörlés
  7. Kovtama, tegnap elkezdett esni, egész éjjel szakadt, most is. A Jeli Arborétumba akartunk menni rhododendron virágzást nézni, de el sem indultunk ilyen időben.
    Főzöcskézem, jó itthon. Este dolgozom a munkahelyemen, délután ki kellene dugni az orrunk azért levegőzni.Szóval kukorica rendben a birtokon napsütésben! Gratula, ez jó hír!Gondolom, elfáradtál.

    VálaszTörlés
  8. A legteljesebb együttérzésemet bírod :-))) Mint már említettem itt előszoba, lépcsőház felújítás folyik, önerőből. ( ne olyanra gondolj, amilyenre gondolsz, mert itt minden kicsi, nem ott van ahol más rendes helyen, nincsenek derékszögű falak, undsoweiter :-)))

    VálaszTörlés
  9. Alterego, én is együttérzek!:-))))

    VálaszTörlés
  10. Mélységes együttérzésem!
    Alterego, neked is küldöm. Minket csak egy - khm... - takarítás (szelektálással) vár. Kegyelmi időm: még 2 hét.
    Éva, ne aggódj. Ha hiszed, ha nem: ez is el fog múlni.
    (Az örömét meg élvezd sokáig!)

    VálaszTörlés
  11. Várom a fejleményeket, beszámolódat! Lélekben Veled leszek ám!:)

    VálaszTörlés
  12. Stali, Dorka, köszönöm.
    Tudom, hogy ez is elmúlik, ez benne a jó.
    A várakozás részét nem szeretem.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu