2011. május 24., kedd

Pótolva máshol, más időpontban


Az ember olvas mindenfélét, és tudja akkor is, ha nem olvassa. Már tudja, sok évvel ezelőtt bizonyára nem így volt.
Például azt, hogy minden változik, alkalmazkodnunk is kell hozzá, nem búsulni, frusztrálódni miatta hosszan. Ahogy szoktam is írni: Az elmélet megvan, ez nagyon jó dolog, de aztán jön a gyakorlat.
JÖTT!
A két héttel ezelőtti hétvégén a Jeli Arborétumba akartunk menni rhododendron virágzást nézni. Olyan eső volt már reggel, hogy locsogott. Persze, hogy nem indultunk el.
Most vasárnap pótoltuk a Jeli Arborétumot is. Igaz, hogy máshol, másképp.
Nem Kámba a Jeli Arborétumba mentünk. A soproni egyetemnek is van arborétuma. Végül ott  kötöttünk ki vasárnap délelőtt.
Itt van helyben, és nem megyünk oda eleget mégsem. Sok-sok éve nem voltam én sem. Mert annyira kézenfekvő, hogy kihagyom azt, ami itthon van.





9 megjegyzés:

  1. Hát elmentél mégis... úgy örülök neki! Éppen akartam javasolni, hogy találkozzunk hétvégén Jeliben, mi készülünk oda. De, gondolom, most 3 hétig nem jártok errefelé. (Nem baj, ahogy a gyerekeimet ismerem, úgyis csak futó találkozás lenne, jobb ez így, a távolból.)

    VálaszTörlés
  2. Akkor most varsz?varod vissza?
    Szeretek varakozni, megvan a szepsege:)

    Szepek a fotoid!

    VálaszTörlés
  3. Nóri, végül is a Jeli Arborétumba nem mentünk el még idén, ahogy írom is.
    Mivel a soproniba mentünk vasárnap,
    láthatsz pár emlékidéző képet.Mert neked gondolom emlékidézőek.:-)Sokszor sétáltál itt?
    Még egyszer máshol összejöhetünk, hiszen nem lakunk egymástól messzire.

    VálaszTörlés
  4. Ágnes, várok, de eddig még minden este hívott, tudom merre jár. Csinál sok fotót is, aztán ha visszajön, lesz mesélő délután vagy este fotókkal illusztrálva.
    Utána is még sokáig eszébe jutnak részletek, és elmondja. Én is így vagyok vele, ha mesélek egy-egy útról valakinek, aki nem volt velem. Először a lényeget, utána jöhetnek a részletek.
    Van most hétvégéken is bőven dolgom, hétközben pedig dolgozom. Sőt, most vasárnap is munkahely.
    Gyorsan elmegy a 3 hét. Vitt magával laptopot, internetes kapcsolatos lehetőség is lesz mindenhol.

    VálaszTörlés
  5. Amikor en utaztam igy el, mi is naponta beszeltunk es most eszembe juttattad, hogy megis milyen mas volt eloben meselni, es igen, a reszeletek meg hetek mulva is ujak jottek elo:)
    Hamar el fog szaladni, igen, majd mi is itt a blogban irunk, hogy gyors legyen:)

    VálaszTörlés
  6. Ágnes!
    Gyorsan elmegy az idő mindig. Hiányzik persze, de a mostani világban a jelenlétével állandó is lehet egyfajta kapcsolat.Persze, hogy nem személyes, de azonnal megkaphatom a képeket,tudunk beszélni, írni.
    Szokott írni mindig hagyományos képeslapot is. Ez viszont egy kis régi romantikus, kézzelfgogható valami. Milyen jó volt lapokat , leveleket kapni, megnézni a bélyget, a kézírást, felbontani,és kényelembe helyezve magunkat olvasni.
    Volt olyan levél, amit vártam, nem is olvastam el rögtön, hanem megadtam a módját.Megvártam, míg úgy olvashatom el, hogy semmi ne zavarjon az élvezetben.

    VálaszTörlés
  7. Kovtama, legalább 5-6x próbálkoztam neked írni a blogodba, de nem megy el az üzenet.Gyöngyös Dórinak is akartam, másoknak is, Csillagosnak is, ugyanígy jártam vele.
    Vagy nálam van a hiba, vagy nálatok. tegnap is, ma is így jártam.
    Van, ahova viszont sikerült. Csak tudjátok, hogy nem hűtlenkedem.
    Technika ördöge...!

    VálaszTörlés
  8. Szeretek az egyetemi kertben kódorogni, de Jeliben tényleg nagyon szép volt. Ott éreztem meg, hogy OTTHON vagyok. A tájban, a környezetben, azokkal, akikkel mentem. Ilyennek már idejét sem tudom, mikor volt - összes otthonom között pendlizve immár nem kívánok menni, mégis, megyünk, mert megismerni jó.
    Rövidesen Gemenc.

    VálaszTörlés
  9. Gemenc még nem volt az életemben.Majd tudósíts!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu