2011. május 23., hétfő

Beszélgetéseink


Vasárnapi ebéd készül, kellene valami kis virág az asztalra. Nincs itthon szálas, kert nincs, piacra menni időbe telik, virágbolt is vagy félóra, mire megfordulok.
Le a lépcsőn, ki az utcára, fűben sok-sok százszorszép. Pár szálat szedek, majd bele egy kis pohárba. Megoldódott a "probléma".
Szépen megterítettem, tegnap anyuval ebédeltem.Gondoltam, megnézünk délután együtt valami jó filmet. Régen is voltak ilyen programjaink, és élveztük. Átrágtuk utána a filmeket, mert persze hogy olyat választottunk, amit lehetett rágcsigálni utána.:-)
Aztán a magunk " filmje" volt helyette. Beszélgettünk egész délután.Nem mindig zökkenőmentesek a mi beszélgetéseink, de tegnap jó volt.


17 megjegyzés:

  1. Már eljutottam oda, hogy igen szigorúan tudok szelektálni a tévéműsorok között:) És mostanában sokszor a rádióban hallgatom meg a híreket is, egyszerűen sajnálom az időt a tévénézésre.
    Egy ilyen jó kis beszélgetős, emlékezős, elemzős délutánnál kívánni sem lehet jobbat! Régen nekem is volt benne részem Manyival...
    És az aranyos kis virágaid nagyon tetszenek! Finomak, beszédesek...
    Szép napot Neked!

    VálaszTörlés
  2. amiket olvasok NÁLAD, AZ NEKEM FELÉR EGY BESZÉLGETÉSSEL, ÉRZEM A NYUGALOM ÍUZÉT

    VálaszTörlés
  3. Az anyáinkkal folytatott kellemes beszélgetések majdan egy életen át segítőink lesznek. Sokszor adnak majd segítséget a felidézett mondatok, huncut összemosolygások egy- egy nehéz nap túléléséhez. Igazi kincs egy ilyen finom délután.

    VálaszTörlés
  4. Dorka, egyre és egyre szelektálok én is a műsorokban.Egészen le akarom redukálni egy-egy jó filmre,valami tényleg hasznos egészséggel, lélekkel kapcsolatos műsorokra. Haladok az úton.
    Térek vissza a könyvekhez.Kell az alvás is.

    VálaszTörlés
  5. Katalin, igen a nyugalom, a meghittség. Régebben sem volt nagyon az üres nyüzsi az életemben, de ma már egyáltalán nem is igénylem.

    VálaszTörlés
  6. Györgyi, pajkos összekacsintós kapcsolatom soha nem is volt anyuval.Sajnos.Ha egy nyugodt beszélgetés belefér egy délutánunkba egymással, az már egy csoda. Így is élem meg.
    Egyébként sokat beszélgetünk, de soha nem igazán nyugszunk le tőle.
    Nagyon más egyéniség, igény a miénk.De törekszünk, igyekszünk, a baj, munka, célok összehoznak minket.
    A normális hétköznapokban is így kellene.Nem így működünk, de mintha mostanában mégis?

    VálaszTörlés
  7. Igen! Beszélgetni kell! Ezt hiányolom én nagyon-nagyon sokszor!

    VálaszTörlés
  8. A kapcsolatok folyamatosan pulzálnak, élnek, megújulnak. Még a zaklatott szeretetetnek is vannak pihenőállomásai. Azt tapasztaltam, hogy a kisugárzásunk jobbá tehet másokat is. Olyan sokat változtál az elmúlt években, hogy ez biztosan kihat az édesanyádra is. Kénytelen lesz átvenni a nyugalmadat, mert különben nem tud kommunikálni veled. Ha nagyon különbözik két ember szeretetnyelve, akkor egyszercsak nem beszélnek egymással többet, mert nem értik meg a másikat. Érdemes elolvasni Gary Chapman erről írt könyvét. Öt szeretetnyelvet különböztet meg. 1Elismerő szavak, 2. Minőségi idő, 3.Ajándékozás, 4. Szívességek, 5.Testi érintés. Az anyák nem hagyják idáig fajulni a helyzetet. Inkább megtanulják a gyerekeik nyelvét.

    VálaszTörlés
  9. Éva, nem vagy egyedül, mert még én sem tudtam felvenni az új nyári blúzomat, mivel két gombocskát kellene felvarrni rá, és csak halogatom...

    Szeretem, ha forrón kapom a teát, és akkor ihatom, amikor nekem pont
    kellemes a hőfoka; ha langyos, már
    nem esik jól.

    Szép, ahogy írtad: beszélgetések által kerekednek ki a kapcsolatok!
    Kerekednének!!!
    Nagyon ritkán és nehezen sikerül elérni, hogy ne a
    médiából ismert show-műsorok
    stílusában teljen az idő.
    Hiányolom én is a jó beszélgetéseket :)))

    A kis százszorszépek aranyosak!
    Pár napja szedtem én is egy kis mezei csokrot, Editnél (függőségeim) meg is nézheted,
    ha van kedved. Az árvácska is az erkélyünkön virult.
    Neked is és olvasóidnak is szép
    időt kívánok.

    VálaszTörlés
  10. ....teljen az idő - a vendégekkel.

    VálaszTörlés
  11. Tipitá! Az igazi beszélgetéseket én is hiányolom.Sokféle beszélgetés van. Azon gondolkozom, hogy én milyeneket szeretek. Amikor ha elhallgatunk közben, hogy rendezzük a gondolatainkat, akkor sem gond a csend. Mikor nem zaklat fel a beszélgetés, mikor nem kell figyelnem minden szavamra, mikor úgy folyhatnak belőlem a mondatok, ahogy akarom. Mikor nem akarnak mindenáron meggyőzni, mikor elmondhatom én is magamról, amit akarok, nem kezdi rá a beszélgetőpartner az ő bajait sorolni azonnal a mondatom közepébe vágva. Nem mintha nem lenne fontos az övé is, de fontosak itt is az arányok.Ha nem támad az illető azonnal, ha kompromisszumra juthat az ember. Ha a beszélgetés valóban beszélgetés, nem vita.
    Valahogy így...

    VálaszTörlés
  12. Györgyi, nagyon köszönöm, amit írtál.Sokan tanuljuk egymás nyelvét, az egymáshoz közel állók is, bármilyen furcsa. Ezt csak azok értik meg, akik benne vannak. Ahol minden rendben, és rögtön a hozzájuk közel állók nyelvét beszélik, talán el sem hiszik, mi tanulnivaló van benne.Telnek az évek közben.Sok-sok év.
    Ha nagyon távolról indulunk el, mert akkora a nyelvek közötti távolság, akkor sok idő, míg valahol középen találkozunk. De úgyis találkozunk.Hiszek benne.
    Köszönöm a könyvajánlást is. Érdekel. Én is úgy képzelem, hogy a szeret nyelvben ezek benne vannak,alkalmazom is őket.Ha nem kapok viszonzást, akkor is.Csak akkor nehezebb.

    VálaszTörlés
  13. Kati, köszönöm a mondataidat. Egyformán gondolunk sok mindent.Vár rám egy gombvarrás, ma este talán megcsinálom!:-)Igen, a teát úgy jó inni, ahogy leírtad. Egyszer csak elér a hőfok arra a pontra, ahogy én szeretem.:-)
    A médiás showműsoros beszélgetéseket a hátam közepére sem kívánom. Rossz példáknak jó.Távol is tartom magam tőlük.Mikor a hangerő, a durvaság legyőzi a meggyőző érveket vagy éppen az elfogadást.
    Kérem szépen Edit linkjét újra, hogy szétnézhessek. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  14. Nagyon jó veled beszélgetni, s együtt hallgatni is.
    A tea meg a bónusz hozzá.
    Amit írtál, azt meg naná, nagyon is értem. És tudod, mit mondok.

    VálaszTörlés
  15. A tévé- műsorcsinálók most nagyon szégyelhetnék magukat, ha ismernék ezt az érzést. Ha azt mondom csapnivaló, akkor nagyon finom és visszafogott voltam. A könyvek uralják ismét az első helyet a "szórakozások" listáján nálunk is.
    Ami a beszélgetést illeti, rendkívül fontosnak érzem magam is.
    Életem egyik legnagyobb bánata és vesztesége, hogy Édesanyámnak soha nem lehettem beszélgető társa, csak hallagatója és bólogatója.

    VálaszTörlés
  16. Stali, majd egyszer folytatjuk a beszélgetést teával vagy mással. Úgyis gyakran előfordulsz ebben a városban.:-)

    VálaszTörlés
  17. Alterego, egyetértek. Valami eszméletlen rossz beszélgetőshownak vagy akárminek hívott műsorok vannak. Majd szétnézek a műsorújságban, hátha van valami elfogadhatónak látszó is.Nem is nagyon tudom, mert leszoktam róla az elrettentő példák miatt. Tudtok ( bárki, aki itt olvas)valahol valami jó beszélgetős műsorról?
    Huhhh, de jól fogalmaztál az anyai beszélgetésekkel kapcsolatban. Nem adtam, fel, változás is van nálunk már. De a kitartásomnak köszönhető mindez, és annak, hogy anyusom is vevő volt bizonyára a kívánalmaimra. Különben még mindig egyhelyben topognánk beszélgetéseinket illetően úgy, ahogy te is jellemezted a tieiteket.Én próbálok valami pozitív végkicsengést is belevinni, mert állandóan kritizálni sem lehet!:-)
    Más!
    Nagy élmény a könyvárban listával vagy anélkül válogatni. Utána szépen toronyba rakni a könyveket, és szabadidőben, csendben belemélyedni mindegyikbe.van úgy, hogy egyszerre többet is olvasok. Kedv kérdése, érdeklődés melyikhez nyúlok.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu