2011. május 22., vasárnap

10 dolog


Ágnestől kaptam a díjat. Cserébe (?) magamról kell írni. Nem is olyan könnyű, mert amit magamról közölni akartam, már bizonyára leírtam. Amit még nem, azt nem is akarom.
Írok 5 olyan dologról először, mely inkább negatív, melyeket nem szeretek, nem tudok. Utána számomra pozitív dolgok következnek. Szintén 5, hogy meglegyen az egyensúly.:-) Nem túl lényegesek bizonyára, de ezekből is áll az élet.


1. Nem szeretek varrni. Egy gombfelvarráson is pár napig gondolkozom. Minden házimunkát szívesen végzek, de tűhöz, cérnához ne legyen köze.
2. Nem szeretem a tejet, nem is tudom meginni. Egyszerűen lenyelni sem tudom. Minden tejterméket szeretek, csak magát a tejet nem.
3. Nem tudok autót vezetni, nincs is jogosítványom.
4. Nem szeretem a nagyon erős napfényt. Érzékeny a szemem, folyik a könnyem a fénytől, és a hunyorgástól előbb-utóbb megfájdul a fejem is. Szeretek napszemüveget hordani, és nyáron kifejezetten élvezem a befüggönyözött szobákat, de csak délután! Egyébként a fény fontos nekem, de ez így alakult.
5. Nem szeretek korán kelni. Bizonyára azért, mert későn fekvő vagyok, és a kevés alvás egész nap fáradttá tesz.Pedig egy-két napkelte érdekelne. lehet, hogy teszek érte?


1.Kedvenc gyümölcseim: Málna, dinnye, sárgabarack. Így ebben a sorrendben.
2. Lassan szeretem a teát és a kávét inni. Ha nincs időm rá, akkor el sem kezdem. Legtöbbször kihűl, mire a végére érek. Mert maga szertartás a lényeg, és ezt nyújtani kell a lehető legtovább.
3. Az ősz és a tél a kedvenc évszakaim. Nem tudom van-e köze ehhez annak, hogy januárban születtem. Ehhez kapcsolom annak közlését, hogy szeretem a színes puha, meleg otthoni zoknikat. Melyeket ugye télen hordunk leginkább. Minél színesebb, csíkosabb, pöttyösebb…….., annál jobb!:-)
4. Szeretem a csendet. Régen szólt mindig valami a háttérben. Most be sem kapcsolom a TV-t, rádiót, vagy ha megnéztem, meghallgattam, amit akartam, azonnal zárom is el. Tudok és szeretek is csendben és egyedül lenni. Ezért nem vagyok soha magányos. Magam mindig megtalálom társnak!:-)
5. Szeretnék megtanulni meditálni, jógázni. Agykontroll megvan, abbahagytam, azt is szeretném feleleveníteni. Jó volt csinálni, eredményes is volt. Nem felejtem el azt az élményt, mikor az elmetükre technikával egy vágyam programoztam, hogy megtörténjen. Egészen pontosan zajlott le…Addig is hinnem kellett, ezen alapul, de azóta tényleg hiszem.




Megköszönöm újra a díjat, és tovább kellene adnom. A díjakban ez zavar a legjobban, mert nem tudok választani, és nem is szívesen teszem. Újra ahhoz a módszerhez folyamodom, melyet már egyszer itt a blogomban használtam. Ha olvasóim közül valakinek tetszik az ötlet, hogy néhány dolgot írjon magáról, mindegy mit, csak fontosnak érezze a közlését, azt örömmel fogadom, illetve örömmel fogadjuk.

4 megjegyzés:

  1. Koszonom Eva!:) jo volt olvasni es ujra elmosolyodni, hogy ismet mennyi kozoset talaltam, ha negativ, ha pozitiv, az egyensuly az kulonosen!

    Nagyon orulok, hogy "megismerhettelek"!

    Szep estet kivanok!:)

    VálaszTörlés
  2. Néhány dologban én is felismerni véltem magamat. Talán nem véletlen, ezért (is) olvaslak szívesen, a közös érdeklődési kör és a hasonló műveltségi szint miatt. Ami a "coming out"-ot illeti, a személyes ismeretség esetén érnének meglepetések Téged is és engem is, ámbár gondolom , nem a lényeges dolgokban.

    VálaszTörlés
  3. Ágnes, az öröm kölcsönös.:-)

    VálaszTörlés
  4. Alterego,
    nagy meglepetés csak akkor éri az embert személyes találkozáskor, ha bármelyik fél nagyon mást mutat a blogjában, mint amilyen valójában.
    Biztosan van ilyen is, de mi értelme.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu