2023. november 20., hétfő

Eltelt 14 év

2009. november 20-án kezdtem írni a blogomat. Ma 14 éves. Emlékszem, este kezdtem el írni, és mindössze ez állt a bejegyzésemben:

"Időnként a porcelán teakiöntő helyett zománcosra vágyom. Terítő sem kellene, csak időkoptatta faasztal. Kinéznék az ablakon át a ködös tájra a forró tea gőzén át, és várnám az estét."

Ennyi volt, nem több. Több mint 2 sor az egész egy lényegtelen dologról. Most már többet írok, de igazán lényeges dolgokról most sem. De az is lehet, hogy  a lényegtelen dolgok is lehetnek lényegesek. Hiszen ezekből áll az élet nagy része. Hangulatok, életem apró történései, sorok arról, hogy mit szeretek, merre járok, mit csinálok, mit olvasok, milyen az időjárás, kivel találkozom... 
Ez az életem. Lenyugodtam, megbékéltem a sorsommal. Ez vagyok, ezt tükrözöm. 
Írhatok például arról most, hogy szeretem a szarvasos, hópelyhes mintákat. Vannak ilyen plédjeim, bögréim, mécsestartóim, ágyneműim. Vettem is magamnak, és mikor megtudták, hogy kedvelem őket, ajándékba is kaptam néhányat. Összegyűltek.
Megint megosztottam valamit másokkal, ami lényegtelen velem kapcsolatban, de mégis az én mindennapjaim kis részei, és örömet okoznak, tehát fontosak is lehetnek. Ezt tudom átadni másoknak.
Marad ilyen a blogom, írom tovább így. Megpróbálom elérni a 15 éves évfordulót. Remélem, hogy sikerül.

20 megjegyzés:

  1. Éva, én is 2009. nyarán kezdtem magyar blogomat Ági és Kapitány Gabi baráti biztatására, "hogy visszataláljak édes anyanyelvemhez". A francia már megvolt 1 éve.

    Te gyorsan megtaláltad blogod egyéni, rád hasonlító hangját, "kis zenéjét", ahogy egyszer írtam neked. E "hőskorhoz" képest egyesek szerint lemenőben a blogok divatja. Ennek ellenére én is ragaszkodok hozzá, mert változatos formákra, tartalmakra nyújt lehetőséget több új, gyorsabb és felszínesebb eszköz ellenében.

    Továbbra is legyen blogod életed diszkrét, békés, megbízható tanúja, ilyen megnyugtató és esztétikus hangulatot árasztva olvasóid felé...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, Rózsa, de kedves szavakat kaptam tőled. Annyira jól esett a szép megfogalmazásod. Köszönöm.
      Szívesen vagyok én is nálad. Volt sokszor, amikor visszaolvastam a blogodban, és nagyon jól éreztem magam közben. Szeretem a blogodat. Visszataláltál az anyanyelvedhez, nem hiába kezdted el írni szinte velem egyidőben. Bár szerintem az anyanyelveddel való kapcsolatod nem szakadt meg a blogod nélkül sem.
      Remélem, tudunk még évfordulókat együtt tölteni. Kívánok neked minden jót.

      Törlés
    2. Én is hálás vagyok kedves szavaidért, Éva. Nagyon hiányoztál a kiesett pár év alatt, sokszor benéztem kis reménnyel, hátha...! Mindig csodáltam "vituális barátságaink" mélységét, őszinteségét, én legalábbis hiszek bennük.

      Törlés
    3. Rózsa, én is hiszek a virtuális barátságban. Ha egyedül vagyok, ti, a blogos barátok is oldjátok azt egyéb elfoglaltságaim mellett. Olvasgatom a blogokat, írok, átélem, ami történik veletek, figyelemmel kísérem az életeteket. Jó így, szükségem van rá.
      Sajnos mikor nem tudtam írni, akkor tényleg nem ment. Utána pedig nem voltam net közelben a kórház miatt. Aztán helyrejöttem. Örülök neki.

      Törlés
  2. Kedves Éva! Sokkal később találtam itt rád. Előtte a Cseh konyhában leveztünk. Minden nap megnézlek itt. Szeretem olvasni az írásaidat. Most nekem családi gondok merültek fel betegség okán - nem velem -, kissé magam alatt vagyok. De jön az Advent, veszem majd elő a kis díszeket, készítek Mikulás csomagokat, stb. Kell egy kis színes miegymás ebben a szürke, néha ködös, ritkán napos mindennapokban. Szeretem olvasni, amit írsz. Ölellek: BMari

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mari, emlékszem rád, örülök, hogy most is jársz hozzám.
      Én is szedem elő a dekorációkat. A szarvasos, hópelyhes dolgaimat - melyekről írtam - használom, és veszek majd elő másokat is. Kellenek a színek, ahogy írod. Bár én ezt a szürke kinti világot is szeretem. Az évek alatt összegyűlt nekem is pár dísz, melyet közül tudok válogatni.
      Kívánok a családodban lévő betegnek minden jót, javulást. Ez most a legfontosabb, akkor te sem leszel magad alatt. Ölelés neked is.

      Törlés
  3. Kedves Éva! Nem emlékszem már mióta, de már régóta én is örülök bejegyzéseidnek, néha néha hozzá is szólok. Nagyon szereten Sopront, és azokat a kedves fényképeket, és sorokat amiket írsz. Mikor beteg voltál aggódtam Érted, hogy meggyógyulj, mikor utazol Veled élvezem a felvételeidet. Szerettetel kívánok boldog blog-születésnapot.Mivel a Tiéd is nemrégiben volt: Isten éltessen sokáig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök a soraidnak. Köszönöm, hogy aggódtál értem mikor nem voltam jól, éreztem én, hogy sokan gondolnak rám.:) Bizonyára az is hozzájárult a gyógyulásomhoz.
      Köszönöm a blog-születésnapi jókívánságodat. Az enyém majd januárban lesz. Amit a kolostorban ünnepeltünk nem is olyan régen, az M-é volt.
      Jó volt olvasni, hogy szereted Sopront, gondolom voltál is itt párszor.
      Minden jót kívánok neked!

      Törlés
  4. Éljen soká a blogod, teljen benne sok örömed, azt kívánom. Annak idején a legelső időkben azért kezdtelek olvasni, mert kiderült, hogy Sopronban élsz, és nekem Sopron szinte a legkedvesebb városom. Aztán később már nem ez volt a fontos, olvastalak magadért is. Írj továbbra is arról, ami jólesik, úgy, ahogy számodra jó – és akkor nekünk is jó lesz olvasni, ugyanúgy, mint eddig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ági, úgy látszik a soproniságom vonzó. Örülök, hogy maradtál, és később nem volt ez már olyan fontos. Írom a blogom tovább úgy, ahogy eddig, ami éppen jólesik, mert nem tudom másképpen.
      Köszönöm a kedves szavaidat, szép napot kívánok.

      Törlés
  5. Happy blog Anniversary Dear Eva! All is important in life even the little things we like.I also love deers decorations and I even see three deers from my window in the morning nearly each day.
    ( I have sent you a mail today)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Catherine, thanks for the good wish. It was good to read that you also like deers decorations. I like snowflakes, too. When Advent and Christmas is coming I like to use them on my different things: mugs, bedclothes, blankets etc.
      It must be good to see deers from your window. I wish you good health and all the best. I 've answered your mail.

      Törlés
  6. Gratulálok. Akkor a Te blogod nagykorú lett, és a Személyi Igazolványt is megérdelné. Az enyémnek még 2 hónapot kell várniam hogy felnőtté váljon. Öröm, hogy vagy nekünk, és olvashatunk. Reméljük, hogy ez igy fog maradni évtizedekig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen megérdemli a személyi igazolványt a blogom. :) Sok év eltelt a kezdetek óta.
      Én is örülök, hogy olvashatom a blogodat, és szintén remélem, hogy még évtizedekig így marad. Köszönöm, hogy jöttél.

      Törlés
  7. Drága Éva, egészséged legyen, kedved írni, mindegy miről, apró örömökről, szép tárgyakról. Reméljük az újabb 14 évet együtt olvassuk tovább! 😍 Ölellek 🤗

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, fontos az egészség, én is kívánom neked, hogy részed legyen benne. Írok még azokról, amiket megemlítettél: apró örömök, szép tárgyak stb. Én egyelőre a 15. évet szeretném elérni, aztán meglátom mi lesz. Remélem, lesz kedvem a folytatáshoz. Egyelőre úgy néz ki, hogy lesz még blogom a későbbiekben is. Ölellek én is.

      Törlés
  8. Az én első bejegyzésem 2010.nov.16-án volt, Novemberi ibolya címen. Szóval egy évvel utánad kezdtem. De igazából azt lenne jó kideríteni, hogy mikortól olvaslak. Boldog blogszülinapot kívánok! Írjál még sok jót és szépet nekünk, és készítsél hozzá jó kis fotókat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy olvasol, és jössz hozzám. A te blogszületésnapod is nem régen volt, szintén novemberi dátummal. Olyan jó, hogy újra elkezdtél írni. Örülök ennek az adventi naptáradnak.

      Törlés
  9. I haven't been following you for long, and I don't know how we found each other. But happy with you and your blog. And your blogging style.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I am happy that I have found you! I do not know how we found each other either but we read each other's blog and that is very important for me.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu