2021. június 27., vasárnap

Újra




Elkezdtem újra Veszprémbe járni egy masszázsra. Már jártam oda pár éve, és akkor használt. Kell valamit tenni a gerincemmel, mert ez így nem állapot. M. visz oda és hoz haza. Busszal nem tudnám megtenni az utat. Volt amikor meg tudtam csinálni, de az az idő már elmúlt, a jelen mást diktál, egy sokkal lassúbbat, visszafogottabbat. Kevesebb a lépéseim száma a régebbi önmagamhoz képest. Pedig vágyom rá, de már nem megy, csak a remény él bennem, hogy egyszer újra sikerül.
Gondolkoztam sokat, hogy belevágjak-e újra. Aztán az egészségem miatt igent mondtam magamnak. Pénzt, időt és fáradságot szánok rá. Mind a három jó helyen lesz. Nálam, bennem, az egészségemben. Szükségem van rá, gondolni kell magamra. Ez nem önzés, hanem az élet természetes velejárója. Remélem, hogy a hasznomra válik. Hinni, bízni kell, különben nem megyünk semmire sem. 
Fel kell ismerni, és tárt karokkal el kell fogadni mindazt, amit kaphatunk, amit az életünk lehetőségként elénk tesz, a javunkra szolgál, és megadatik nekünk. Mert ez sohasem kevés, csak tudni kell élni  vele. 

27 megjegyzés:

  1. Éva, jól teszed, ha gondolsz magadra! Nekem, sajnos, nem mindig megy, nem vagyok követendő példa... De te még fiatal vagy hozzám képest, sok megélni való élmény vár rád!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már én sem vagyok annyira fiatal hozzád képest sem, de valóban hiányoznak az élmények.Egyszerűen kellenek, de nem tudok menni rendesen, és ez nagyon zavar. Azt hittem, ha nyugdíjban leszek, majd tudok kirándulni, utazgatni, de nem megy. Próbálok valamit tenni, hogy mégis megvalósuljon. Szeretném, ha követendő példa lennél, kérlek, hogy törődj magaddal, ha eddig nem tetted meg.:)

      Törlés
  2. Kívánom hogy váljon egészségedre a masszázs és jobban tudj mozogni. Én is ilyen problémával kűzdök. És igen segítenek a kezelések hinni kell benne. Az is jót tesz a léleknek hogy kimozdulsz ha az autóból is de egy kicsit világot látsz. Mert igenis szép az élet! Minden jót kívánok Zsike

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsike, remélem, hogy hasznomra válik. Azt is remélem, hogy a te gerinced is jobb lesz. Igen, jó az autóból világot látni, ha máskép nem megy, legalább így.
      Neked is minden jót kívánok, egészséget és sok örömöt is.

      Törlés
  3. Végre kimozdulhatunk, látom(=olvasom), kikapcsolódásra és az egészséged megőrzésére, javítására is lehetőséged nyílt.
    Veszprémet nagyon szeretem, munka-ügyekben sokszor kellett átruccanni, fényképeztem sokat én is a városban.
    Ha itt jársz, egészen közel vagyunk egymáshoz térben. (lélekben meg a blogod által 😊) Ha a Balcsin vagyunk, akkor egy ugrásra, de itthonról is igencsak közeli Veszprém szép városa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rhumel, igen van egy új lehetőségem, hogy jobban legyek. Mindent megragadok már, mert nagyon rossz a gerincem. A kimozdulás pedig a lelkemnek tesz jót.
      Veszprém szép, szívesen megyek oda. Igaz, hogy két óra az út oda, kettő pedig vissza, de közben nézegetek, és ez jó.
      Jó, hogy közel vagyunk egymáshoz, ha ott járok, és ha úgy érzed a blogom által lélekben vagyunk közel, az is nagyon jó érzés.:)
      Minden jót kívánok, legyél egészséges, és vészeld át ezt a meleget.

      Törlés
  4. Biztos jó lesz! A magunkra fordított idő, pénz és egyebek, szerintem így vagy úgy, mindig megtérül. ( Én pénteken jártam Veszprémben.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tipitá, én is remélem. hogy megtérül. Úgy látszik, hogy Veszprém népszerű a blogosok körében.:) Rhumel is szereti, te is ott jártál. Én is járok oda.
      Minden jót kívánok neked!

      Törlés
  5. I know what you mean. Because of my back surgery I will never be as I was before! But I can walk, with pain but I walk. It is hard.
    I hope you’ll have cooler weather!
    Take care.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Catherine, it was painful today. I can hardly walk. I have a massage. I hope it will be useful for me.
      The weather is hot. I am looking forward to a cooler weather.

      Törlés
  6. Veszprémet én is nagyon szeretem! Szombaton utazunk arra legközelebb, talán meg is állunk egy kávéra. Zirc (másik kedves városom) mellé, a Bakonyba megyünk az egész nagycsalád: dédipapa - unokák. u.i.: kedvenc magyar városaim még: Sopron, Pápa és Eger. Mindig ünnep, ha arra járhatok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Klárcsi, érezzétek jól magatokat a Bakonyban!Én is szeretem a felsorolt városokat. Vannak szép helyeink szerencsére. Sopronban még élhetek is.

      Törlés
  7. Nagyon remélem, hogy használ az a gyógymasszázs! Elég messze kell menni érte, de ahogy olvasom, szép kis városka, bár abban igazad van, hogy ahol élsz, az is csodálatos város. :)
    Nekem még mindig fáj a csuklóm, de már javult. Elég sokáig tart, mert nem tudom igazán pihentetni.
    Neked mielőbbi jobbulást kívánok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kívánom, hogy minél előbb rendbejöjjön a csuklód. Azért pihentesd amennyire tudod. Minden jót kívánok.
      Remélem használni fog nekem a gyógymasszázs. Már nagyon rám férne.

      Törlés
  8. Hope you are feeling better! Hugs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I am not feeling better, but I hope I will be better soon. Hugs.

      Törlés
  9. Válaszok
    1. Ilyen masszázs nincs a közelben sajnos. Pedig nem bánnám.

      Törlés
  10. Éva, remélem jól vagy és csak a kánikula akadályoz az írásban!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp ide igyekeztem, hogy ezt megkérdezzem. Látom Rózsa már írt is, helyettem is.

      Törlés
    2. Rózsa, Rhumel, köszönöm az érdeklődést, jól esett. Nem voltam itthon. Próbáltam belépni a blogomba többször is, de nem tudtam, pedig még M. is segített. Mikor írtatok, akkor újra megpróbáltam, de sikertelenül. M. teljes nevével és a képével pedig nem akartam kommentelni. Csak úgy tudtam volna. Ékezet nélkül amúgy sem írtam volna bejegyzést sem, valahogy olyan idegen számomra így a magyar nyelv. Inkább vártam, míg hazajövök.
      Minden jót kívánok nektek, még egyszer köszönöm a kommenteket.

      Törlés
    3. Valami ilyesmit sejtettem, hogy M-nal vagy.

      Törlés
    4. Attól, hogy M-nal voltam még válaszoltam volna a kommentekre, ha a technika engedi. De egyszerűen nem tudtam. Olvasni tudtam, naprakész vagyok:)

      Törlés
  11. Én, önző mód, örülök, hogy itthon vagy! Hiányoznak az írásaid. Persze annak is örülök, hogy változatosabban töltötted az elmúlt időt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, Borka. Ma jöttem haza, változatosabb volt az elmúlt időszakom valóban. Már szükségem volt rá.:)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu