2021. június 11., péntek

Oltás és nyár



Kedden kaptam egy telefonhívást, hogy július 2. helyett már június 11-én, azaz ma megkapom a második oltást. Jó hírként vettem. Április 9-én volt az első. Mégsem telt el annyi idő a kettő között, mintha az eredeti időpont maradt volna.
Taxival mentem,  gyorsan végeztem, mindössze 10 perc kellett hozzá a nyomtatvány kitöltésével együtt. Ezen is túl vagyok. Inni fogok sokat, és ma már csak pihenek a teregetésen kívül. Mos éppen a mosógépem.
Itt a június, itt vannak a pipacsok a harsogó pirosságukkal, szemeket vonzó szépségükkel, a zöldből kivirító létükkel. 
Amilyen hideg volt a május, olyan meleg lett ez a hónap, még ha nem is így kezdődött. Májusban még fűtöttek, kellett a meleg kabát, a pulóver, este TV nézéshez a pléd, és mennyit esett az eső. Minden megváltozott, ez már nyár a magával ragadó színeivel együtt. Előkerültek a nyári ruhák, a szandálok, lengébben öltözünk. Bár nem megyek gyakran ki, akkor is inkább árnyékban vagyok. Fő az óvatosság! Állítólag jön egy kb. 5 C lehűlés hétvégén. Ha egy napig tart, én annak is örülök majd.
Csak ne legyen sokáig ennél melegebb, azt már nehezen bírom. Minden évben végigkínlódom a hőséget. Pedig lesz, mindig is volt, majdcsak túléljük.
Ennyit az időjárásjelentésről, mint örök témáról, mely szinte minden nap meghatározza a hangulatunkat, közérzetünket, jelen van életünk sokszor alig változó óráiban, napjaiban. Nem lehet nem tudomást venni róla.

22 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy már megkaptad a második oltást is. Jól teszed, hogy pihensz, az a kis teregetés biztos nem fog megártani.
    A pipacs az egyik kedvencem, olyan jó, hogy betetted ide! Ez az a virág, ami ha leszedik, nagyon gyorsan elhervad, de a mezőn...! Egyébként a mezei virágokat úgy általában szeretem. :) Ha belegondolok, minden virágot nagyon szeretek!!! :)
    Itt most kellemes az idő, pedig reggel azt hittem, hogy nagyon meleg lesz. Hál'istennek nem így lett. Ebben a melegben a mai volt az első éjszaka, hogy jól aludtam, sőt, el is aludtam, ami nem baj, hiszen senki nem kéri számon és nem hajt a tatár. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Off: nem, dehogy is hajtalak, kedves Borka, aludj csak jol, amikor sikerül! :)))

      Törlés
    2. Borka, nincs egyelőre semmilyen mellékhatás.Remélem, így is marad.
      Láttunk pipacsmezőket, olyan szépek voltak. Én is szeretem a mezei virágokat, mind szerény, de annál szebb.
      Örülök, hogy kellemes volt az idő, és tudtál aludni. Fontos, hogy kialudd magad.Remélem, hogy ma éjjel is jól tudtál aludni.
      Én is jól aludtam most éjjel, elég későn keltem. Felmostam már a lépcsőházat, én vagyok ezen a héten a soros. Nem szeretem, de muszáj.

      Törlés
  2. Éva, igazad van az időjárás témáját illetően: talán ez az egyetlen egyetemes téma, amely képes egy elakadt társalgást is kirántani a csávából, s amelynek területén nagyjából mindenki egyetért!
    Észrevettem, hogy magam is gyakran kezdem vele a bejegyzéseimet, mint aki a "kályhától" tud csak elindulni!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rózsa az időjárás, mindig hálás téma. Azért is, mert mindnyájan egyszerre szenvedünk tőle vagy örülünk neki. Te messzebbb vagy, nem biztos, hogy ugyanaz az idő van nálatok, mint itt, de Magyarországon körülbelül egyformán éljük meg, és jólesik kibeszélni.
      Most 29,3 fok van, ez elviselhető.

      Törlés
  3. jól tudom, hogy a pipacs védett virág lett?(én is nagyon szeretem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aliz, próbáltam utánanézni, hogy védett-e, de csak régi írásokat találtam, ahol azt írták, hogy nem védett. Azóta változhatott.Sajnálom, hogy nem tudok választ adni, pedig szerettem volna.

      Törlés
    2. Nem védett. Gyomnövény.

      Törlés
    3. Köszönöm a választ!:)

      Törlés
  4. Időjárás, eszméletlenek vele az angolok. Sok angol filmet néztem mostanában, tényleg feltűnt, az életemben pedig ahogy irod egyre jobban érzem, s befolyásol.Pipacs,egyszerű, kedves, s csodaszép, ráadásul ha mezőben látjuk, az már a nap vagy látvány csúcsa. Gyerekkori kedves játék a bimbóval, színt próbáltuk tán kitalálni? Azt tudom minden évben vártuk emiatt. Hogy közben elpusztult? Gyerek erre nem is gondolt.Játszottunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holdgyöngy, igen, az angolok fő témája a változékony időjárási viszonyuk miatt. Befolyásolja az életünket, nem lehet szemet hunyni felette. Meghatározza a napjainkat, öltözködésünket, és azt hogy vagyunk. A frontérzékenység nagyon rossz.
      Mi is játszottunk a pipaccsal, Nagyon gyűrött volt a bimbó belseje. Hogy lett utána olyan szép sima a virágja?

      Törlés
  5. Én annyira vártam ezt a hidegfrontot, meg az esőt. Eső nagyon kicsike volt, de jobb, mint a semmi, reggel nem kellett locsolnom. Viszont olyan szél fúj, hogy tuti teljesen felszárítja. :( A font pluszban még jó kis fejfájással örvendeztetett meg reggel. Hát igen. Az időjárásról mindig lehet beszélni, mert nagyon befolyásolja a mindennapokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is vártam a hidegfrontot. 22 fok van, és ez jó. Itt semmi eső nem volt, pedig reménykedtem benne. Sajnálom, hogy fájt reggel a fejed, remélem tudtál valamit tenni ellene, és már elmúlt.
      Minden jót kívánok neked!

      Törlés
  6. Here is is hot and we have blue sky. Yes Summer is here! We did not have any Spring.
    The flowers are blooming, after being late , now they are blooming.
    I hope you will have a nice week.
    Glad you had your second vaccin I had mine too.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. The weather is the same here. May was cold, June is hot. So much difference. It is good that you had your second vaccin, too.
      Have a nice week!

      Törlés
  7. imádom a pipacsot, ámulok a tömeges előfordulások szélén, nem bírom megállni, hogy ne fotózzam.Tudtad, mennyi mindent nem tudunk róla? :)))))
    https://balkonada.cafeblog.hu/2015/11/11/tiz-meglepo-teny-a-pipacsrol/

    sajnálnám, ha kipusztulna a nagy gyomirtó-szerezéstől a pipacs (jó kis böngészést adtatok) de én is csak annyit találtam, hogy "jelenleg a konkoly az egyedüli védett gyomfajunk, és melynek a természetvédelmi értéke ötezer forint. ... A „jó” gyomfajok közül nemcsak a mára védetté vált konkoly, de a kék búzavirág, a pipacs, a mezei és a keleti szarkaláb, a mezei katicavirág, a varjúmák, a vetési boglárka, a mezei és a szakállas csormolya is megfogyatkozott. Azonban míg utóbbi fajok a magbankban több évig életképes magokkal rendelkeznek, és az utánpótlásukat biztosítani tudják, addig a konkoly akár el is tűnhet a vetésekből."
    a barátaimmal versenyt hirdettünk (magunk közt): ki tud több helyen pipacsot fotózni :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. annyira gyönyörű a fotódon , finoman szőrős szárával, kis gyenge, táncos sziromszoknyájával...a fények meseszépek, élesek, és tompák egyszerre, csillogó,

      Törlés
    2. Katalinom, tényleg sok mindent nem tudtam róla. Köszönöm a linket.:) Pár napja mentünk autóval, és pipacsmezőket láttunk vetésekben, árokpartokon. Gyönyörűek voltak ahogy piroslottak.
      A " jó" gyomfajok közül sokról nem tudtam, hogy néznek ki, pl. konkoly, mezei katicavirág, mezei és szakállas csormolya, varjúmák. Megnéztem őket most a neten, egyik szebb, mint a másik. Kár lenne értük, ha eltűnnének. Jó, hogy közöttük vannak, melyek több évig életképes magokkal rendelkeznek. Azt sem tudtam, hogy a konkoly védett. Szüksége is van rá. Éreztem, hogy nyomozni fogsz.:)))
      Tetszik a versenyetek, amit magatok között hirdettetek meg.
      Köszönöm a kommentedet, élvezettel olvastam.

      Törlés
  8. https://www.facebook.com/lafinestradellaletteratura/photos/a.1934819923410999/3388177394741904/



    (csak kíváncsi voltam, jár-e erre valaki)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon szépek a pipacsok! Itt jártam.:)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu