2015. február 19., csütörtök

Nyöszörgés (?)



Minden egyhangú, minden ugyanolyan, annyira vágyom valami másra, és teszem a régit. Az otthon, anyu, munkahely háromszöge legalább annyira fáraszt, mint amennyi biztonságot ad. 
A hétvége némileg kizökkent.
Valami lehetett tegnap az időjárásban is (jó rákenni), mert mindenki nyafogott, álmos volt. Mikor este jöttünk el a munkahelyről, és a portás is rázendített, akkor már csak nevettünk. Elmagyaráztuk persze neki nevetésünk okát, nehogy azt higgye rajta nevetünk.
Közben az van a fejemben, a kollégákéban is, hogy becsüljük meg a jó dolgunkat, mert... Mert amit hallunk a munkahellyel kapcsolatban, örülhetünk hogy van, anyu is el tudja magát még látni, lesz amikor mindig ott kell lennem. 
Az ország helyzete? Lehet ennél rosszabb? Lehet!
Az otthon most úgy jó, ahogy van, kellene matatni rajta, de nem foglalkozom vele, csak a rendszerezős selejtezés az idei igazi cél. Meg a portalanítás! Én nem tudom, honnan van ennyi, pedig törölgetek is. Hétvégén M. levett egy könyvet a polcról nagyon porosan. Pedig ott is törölgettem, de azt éppen nem? Szóval, égett az arcom.
Egészség, na, az egy külön téma, márc. 26-án kell menni gyomorkontrollra, már várom, mert történnie kell valaminek, ez így nem állapot. Szerintem sérv.
Ennyit a nyöszörgősre vett írásból. Vagy mindez a realitás nem fényezve? Egyébként pedig minden jó! 
Ki érti ezt?


U.i.: Megkezdődött nagyböjt. Éppen most panaszkodom? 
Megismétlem: Egyébként pedig tényleg jó!

16 megjegyzés:

  1. Mindannyian így vagyunk a magunk kis nyöszörgéseivel. Sajnálom, hogy a gyomrod még mindig fáj. Tudod. Ötven fölött ha nem fáj semmid akkor meghaltál. :o)))
    Félre a tréfával. Por mindenkinél van, csak van aki nem vallja be. Te pedig olyan ritkán panaszkodsz, hogy kivételes vagy ebben.Mindig mondom, hogy van mit tanulni tőled. A fotók szokásodhoz híven gyönyörűek és hangulatosak. Gyógyulj meg mihamarabb!

    VálaszTörlés
  2. nekem pedig egy igazi példakép vagy, pontosan ezekért a monotóniának titulált helytállásaidért, a látszólag eseménytelenül (tán feleslegesnek érezhető) napi rutinfeladatok lelkiismeretes elvégzéséért csodállak
    rossz szó, inkább úgy mondom: tisztellek

    érzem én sokszor a kitörési vágyaidat, pedig hidd el, az életed így fantasztikus ahogy van
    mert a tied
    és csak te tudod így megélni,
    néha Márta (a hétköznapi robotról írt) gondolatai jutnak rólad eszembe, arról, hogy te nem is hiszed, mennyire nélkülözhetetlen az életed, a léted sokunk számára, hogy a látszólag semmi nem történik során , milyen sokat ad nekünk a blogod pl.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, lányok, még a végén megdicsőülök! :-D
    Lehuppantam ide porszívózás közben, mielőtt munkába indulnék 2-re, hogy este 10-ig maradjak is.
    Holnap anyunál szándékozom porszívózni, ha éppen engedi, mert ugye én azt nem tudom jól megcsinálni stb, stb...:-) Mert az a fránya szőnyeg ide-oda kell hogy kerüljön, míg tologatom a masinát, meg minden egyéb.Tanácsoltam, hogy mindig éppen a másik szobában legyen, míg porszívózom, de az sem jó ( neki):-))) Összeszedem magam, és csinálom, ahogy éppen mondja. Csak úgy nyugiban, ez a legjobb megoldás!
    Szóval zajlik a napom, ez az életem most, ti sem vagytok másképp. Élitek a sajátotok néha monoton napjait, melyet olykor kizökkennek a medrükből, és ez így jó.
    Köszönöm, hogy szóltatok!

    VálaszTörlés
  4. ja, azt is akartam még mondani (csak az előzőben elfelejtettem), hogy az "égett az arcom"-ra meg sokkal sokkal kevesebb szégyenkezést: sokkal több humort: mondhatod"felmondok Marisnak, ha ilyen terehányul röpköd a polcok tetején" SOHA SOHA SOHA ne érezd megszégyenítve magad, ne hagyd...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem M. szégyenített meg, én éreztem magam úgy, ahogy éppen éreztem. Közben arra gondoltam,hogy előző nap takarítottam önmagamért is, és mégis...
      Úgy látszik ez az " és mégis" mindig bennem van. Mintha hiába tennék bármit is, ahogy írtad. Van egy látszat és van egy valóság.
      Az is, hogy ezek a sorok kinek kellenek. Fogom a porszívó végét, és utólag porolok le egy tényleg poros könyvet. Meg hasonlók. De nem tudok másról írni.
      Márta nekem is eszembe jut sokszor...Szeretem a blogját.
      Egyébként ha sokkal okosabb lennék, akkor másról is tudnék mindig írni, de nem vagyok az. Átlag " okos" vagyok" ebben is, de legyen így jó. Minden legyen így jó.

      Törlés
    2. Igazad van ebben a SOHA dologban!

      Törlés
    3. Későn, de rájöttem, hogy a takarításra szánt idő megkurtításával rengeteget időt lehet spórolni...
      Más, hasznos és örömteli tevékenységekre...

      Törlés
  5. Igazad van - ez a téli-tavaszi átmenet (igenlegyenmártavasz) olyan nyöszörgős-kedvetlen nyúlós mindenkinek.... szörrrrnyű, na!:)
    Hopp, most kinéztem, épp süt a nap. Egész nap nem sütött, most meg igen, és mindjármegyekhazaaaa... már ez egy (kettő!!!) ok a jókedvre, hát nem? hát deeee!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegnap jobb kedvem volt a napsütésben, így igaz.Ma viszont a köd és a zúzmara szép.Kedvem is rendben.

      Törlés
  6. Éva, állandó gyomorfájással, esetleg fog- és fejfájással ritkán nézi optimista szemmel az ember a világot!...
    S ez a belső kényszer, amit érzünk az anyai rápirítások, kielégíthetetlen elvárások iránt még most is ismerős, pedig a távolság egyre nő, időben is! Néha arra gondolok, én vajon milyen beidegződéseket égettem be fiam tudatába? Legközelebb megkérdem tőle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van! Sok minden van belénk égetve. Nem tudom a fiad mit válaszol, számodra érdekes beszélgetés lehet.

      Törlés
  7. Isten éltessen névnapod alkalmából ma:)))))))))))))

    (Álmos nap van)
    :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, köszönöm, nagyon figyelmes vagy!:-)))

      Törlés
  8. Mi ez a depi?!
    Térj be hozzám...
    És vedd elő a színes ceruzát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megyek! :-) Én is lehetek kókadt! Sőt! :-)

      Törlés
    2. Rakosgatom, és írogatok a ceruzákkal! :-)))

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu