2014. augusztus 21., csütörtök

Változás

Mivel megígértem Ágnesnak, hogy elküldöm a ruhám fodrát képen, így azzal kezdem. Mert amit az ember megígér, azt igyekszik be is tartani.:-) Ahogy írtam, semmi különös, és csak egy fodor van rajta, nem tizenhárom, és nem is szoknyán, hanem ruhán.
Talán lesz még lehetőség ujjatlan, nyári ruha viselésére, bár tegnap az esőkabát kapucnija fölé még esernyőt is tartottam, mégis reszelősen libabőrös lettem néha közben, mert a szandálom nem melegített, de nem volt velem más.



Augusztus 20. és az azt követő napok mindig az évszakváltás első jeleit hozzák magukkal, és számomra mindezt Zsille Gábor szavai adják vissza nagyon szelíden úgy, hogy elolvasva ( aztán még egyszer elolvasva) az ember tudja, hogy igen, máshogy nem is történhet meg, és engem is  talált meg ez az érzés így, ha nem is a Balatonnál. Már egyszer elhoztam a blogomba ezt az idézetet, de nem lehet elégszer.


"...csakis a Balatonnál lehet olyan egyértelműen tetten érni az ősz beköszöntét. Megfigyeléseim szerint ez évről évre augusztus huszonegyedikén következik be, késő délelőtt. Az ember sétál a Petőfi utcán, éppen a sarki közértből jön, felnéz az égre, és teljes bizonyossággal megérzi a pillanatot, amikor a napfény egy árnyalattal sápadtabbra vált. Még mindig ragyog, de már nem ugyanaz, mint tegnap: mintha erőtlenebb lenne, kissé félszegebb. Már nem perzsel, csak simogat, csak bélel. Az égbolt kifogástalanul kék, a bárányfelhők a szokásosak - de megjelent a határtalan szomorúság, az elmúlás csöndje..."  


Voltak fényeim az utóbbi napokban, voltak szelídek is, sziporkázók is, melyek elraktározva bennem vannak.


9 megjegyzés:

  1. :)) nagyon nagyon koszonom!!Ha jol latom lenvaszon, amit csak azert figyeltem , mert van egy ruham aminek fodros az alja, meg fogom mutatni, mert igy fodorbaratok vagyunk:))
    Szep bejegyzes es nem csak a fodor miatt!

    VálaszTörlés
  2. Szívesen megnézem, Ágnes. :-)
    Nem nagyon vannak fodros holmijaim, a fodorral nem igazán vagyok barátian közeli viszonyban, de ez a ruha annyira nyári és könnyű, hogy kifejezetten illik hozzá, és szívesen hordom. Nagy zsebei is vannak!

    VálaszTörlés
  3. szépet írtál, és nagyon így van,
    a képeid pedig (hálisten hoztál) nagyon szeretem
    különösen az a poharas, szép, a sársárkány meg zseniális

    VálaszTörlés
  4. Katalin! A negyedik, vagyis a könyves kép Martonvásáron készült. Augusztus 20-t Bp-en töltöttük( Veszprémből arra vettük az irányt), de útközben megálltunk a Brunszvik kastélyt is megnézni. Sétáltunk a parkban, és bementünk a Beethoven Múzeumba is. A képet ott csináltam az egyik kiállítóteremben.

    VálaszTörlés
  5. Érdekes ez a nyár.Lassan már érdekes volt,bár én odavagyok az indián nyárért.Ma napközben perzselt még a nap bőszen, de árnyékban hideg volt.Éjjel 11-13fok,nappal 23-tól. Jövő héten lesz még igazi meleg,de akkor már dolgozunk.Jájjj!
    Nagyon élvezem ezt az időjárást,meg kell,hogy mondjam. Nem bírom,illetve igen nehezen,ha hétágra tűz a nap és csak pihegni lehet a hőségben.

    És szép a Balaton.:)

    VálaszTörlés
  6. Aaa nekem sincs, csak egyetlen ruha, csak a lelkem fodrozom, csipkezem:)
    Az erdekes meg, hogy amikor eloszor irtal rola, azt hittem ilyen kettos, amit sozktam latni, csipke log ki, es ugy van a fodor, valamiert ilyet kepzeltem el.Persze szep a szoknya igy is, csak milyen mas a kepzelet:)

    VálaszTörlés
  7. Mamka, hétfőn kezdünk, aztán hamarosan tanév. Szeptemberben szokott lenni jó idő, a tanári ablakából szoktam nézni a kinti napsütést!:-)
    Nem bánom, hogy idén elmaradtak a nagy nem alvós forróságok, de nem volt igazán jó idő.
    Mindegy, ez van/ volt!

    VálaszTörlés
  8. Ágnes, a lelkem én is fodrozom, csipkézem.:-) Ez az egyik oldalam, a romantikus, érzékeny, a másik szívósabb, egyszerűbb puritán, ott nincs helye fodornak, csipkének.
    Ez a ruhaalj csak ilyen egyszerűen fodros, csipke nincs. Egy-két blúzom alján viszont van csipke, de nem jellemző.
    Ez a ruha csipke nélküli. Az jutott eszembe, hogy a fantáziád másképp alakította. Néha így van megfilmesítéskor. Más valamit látni, mint ahogy a könyvben elképzeltük.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu