2014. augusztus 7., csütörtök

Augusztus

Nézem az eget ( saját időjárás jelentés), az internetet is, hogy mikor érdemes kiteregetni sok mosott ruhát, ágyneműt, mert eső ezen a nyáron bármikor jöhet.



Segítek valakinek társat keresni, átbeszélünk sok mindent, éppen csak randira nem megyek majd el helyette, vagy inkább vele.:-D Mivel szüksége van erre az átrágásra, állok elébe a szép feladatnak, hátha siker koronázza. Sokat tudok róla, én vagyok egyfajta bizalmasa, és kell egy női szem neki, ami meglátja azt, amit ő nem, vagy legalább megerősíti.
Anyunak dinnyét viszek, és annyit beszélgetek vele, amennyit csak bírok, mert neki is erre van szüksége. Most tért csak át a digitális TV-zésre, tegnap oktatást is tartottam neki a távirányítók használatából. Már elég jól megy neki, pedig erősen hárított, hogy ő ezt nem kérte, de a szolgáltató ráerőltette. Igaza van, de mit tegyünk? Hárít, mert fél az újtól. Megértem az ő korában. Néha én sem szívesen bajlódom a kevésbé ismerttel. Gyakoroltunk, most gond nélkül boldogul  az újjal.



Oktatás! Jut eszembe, már augusztus van, ma találkoztam egy diákkal, kérdezte hogy vagyok, és várom-e a tanévet. "Nem!" mondtam, és jót nevettünk. Még van 2 és fél hét, nem is panaszként írtam, de az augusztus már nem július. Ez már olyan visszaszámolós, jobb volt az elején. 




9 megjegyzés:

  1. mennyire igaz:))
    és a képeid meg most különösen nagyon tetszenek (persze mindig, de most meg pláne), hát KUKORICA! nekem ez kábszer (mint a lányomnak, és persze az ő lányának:)))

    meg a kakukkfüves piros kosárrészlet, is
    meg a szilva is, annyira jellemző: már nem épek a levelek, mintha az idő rágta volna meg, minden levél ilyen ilyenkorra már


    (még van pici időd a nyárból, nem gondolkodtál egy fotóalbum kiadásáról? csak kis rövidet, Évásat, szépségeset, lehetne a címe "Évablogja" így egybe.......

    (bocs, azt hiszem bujkál bennem valami kórság, akkor vagyok ilyen lipántos)

    VálaszTörlés
  2. Kakukkfű!:-)

    Tudod, azt vettem észre minél egyszerűbb egy kép, minél inkább hétköznapian egyszerű részlet az életünkből, annál inkább tetszik.Elég egy szilva néhány nem éppen ép levéllel, és máris mosollyal bólogatunk rá.
    Fotóalbum kiadásán nem gondolkoztam. Talán csinálok egy blogot, melyben csak kép lesz egy-két szóval vagy esetleg mondattal.
    "Lipántos"? :-)Az mi? Magyarázd el légy szíves a szót!

    VálaszTörlés
  3. :)) lipántos, az aki olyan mint én most: levert náthakerülgetős, bágyadt, dúlborulós, fázós, érzelgős, gyenge

    VálaszTörlés
  4. Katalin, gazdagodott a szókincsem!Van, amikor rám is illik. :-)
    Gyógyulást a "náthakerülgetősödből"...

    VálaszTörlés
  5. Bizony augusztus! Én meg még nem is nagyon voltam szabadságon! Egy-egy hetet. Festés alatt és után. És még így is megjegyzést kaptam, hogy én minden rendezvény után szabadságot veszek ki. Ja, hogy vagy éppen rendezvény előtt vagy után vagyunk az senkit nem érdekel. :( Bocsi a dohogásért, csak nagyon rosszul esett.

    Lipántos! Ez jó, még én sem hallottam! :)Melyik vidéken használták, használják?

    VálaszTörlés
  6. Tipitá, dohogj csak nyugodtan, ki kell magunkból adni, ha rosszul esik valami. Nekem is többször kellene.:-)

    VálaszTörlés
  7. http://www.magyarszo.com/hu/2011_08_14/kultura_irodalom/42636/

    VálaszTörlés
  8. Katalin! Ez nagyon jó írás a " lipántos" szóról. Köszönöm.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu