2014. május 13., kedd

Múlt heti történések


Elromlások, javítgatások idejét is élem... Kaptam nemszeretem antibiotikumot, az első adag bevétele után jelentkeztek az allergiás tünetek. Sürgősségi, infúzió, majd késő este taxival haza. Már lassan minden antibiotikum okoz nekem problémát, és félek is tőlük. El kell merülnöm a homeopátiában.
Számítógép is betegeskedik, némi vizsgálgatás után két dologgal tudtam segíteni, ami hatásosnak bizonyult. A Google Chromot újra töltöttem, és új egér is kellett. Nem tökéletes még mindig, de mi az?



Pénteken férjhez ment Leni. Nem Thomashoz, pedig pár évig együtt voltak. Mással lesz remélhetőleg boldog, de nekem mindig hiányozni fog.
Fogytam  3kg-t, tartani kell, és folytatnom ezt az igyekezetet. Keresgetek jó recepteket, melyek nem hizlalnak. Úgyis szeretek főzni, nyáron nagyon fogom élvezni a sok zöldséggel. Még legalább 10 kg mínusz kellene karácsonyig.



Néztem az Eurovíziós Dalversenyt, mivel M. osztrák, át is beszéltük az egészet, a saját véleményem írom le, egyébként pedig  minden csoda 3 napig tart:
Számomra a férfi legyen férfi , a nő nő, de ha valami defekt van, akkor működik bennem a tolerancia is. Elég baj az nekik, amivel élniük kell ( közvélemény!), csak ne használják fel semmire, ne is kérkedjenek vele, és őket se használják fel a siker érdekében. Mintha ez nem teljesen valósult volna meg. Tudom, hogy vannak az osztrákoknak jó énekeseik( Conchita hangja is tetszik, bár én nem vagyok szakértő), mégsem közülük állt valaki a színpadon, így viszont nyertek. Tulajdonképpen "ügyes", üzletnek sem rossz, csak ne erről szóljon minden! Egyébként pedig beszélnek is róla, és amit még figyeltem, hogy hogyan, milyen stílusban. Még hozzáteszem, ha nem akartam volna, nem kellett volna néznem.Senki nem kényszerített.
A dalverseny már nem arról szól amiről kellene, hogy a valóban legtehetségesebb végezzen legelöl, viszont van földrajzi helyzet, ( jó-rossz) szomszédság, politika, történelem, tolerancia vagy arra felszólítás...stb!
Kállay-Saunders Andrásnak gratulálok én is.
Eső pedig volt bőven, még annál is több, sőt, még annál is, és lesz is!

9 megjegyzés:

  1. Minden szó úgy jó ahogy van.A képek ismét nagyon szépek. Az esőt nem várom, sok nálunk a kinti munka.:( Szép napot.

    VálaszTörlés
  2. dióhéjban millió apró, de lényeges dolgok,
    az életünk
    mindannyiunk így él, mozaikokból összerakva

    nyugalmas jobbulást kívánok

    VálaszTörlés
  3. Kovtama, ha sok a kinti munka, akkor most ez a hét nagyon nem nektek kedvez, ahogy figyelem az időjárás jelentést.Most is esik...

    VálaszTörlés
  4. Katalin, és még mi minden kimaradt, az ember visszatekintve látja mi minden volt.Köszönöm a jókívánságot.
    Visszatérő "csípős" pisilés nem javult, már lépnem kellett, mert a teázás( a kisvirágú füzike általában segít)nem jött be. Persze antibiotikumot adtak, nem örültem, mert kisebb-nagyobb allergia jelentkezik mindig, de valami kellett. A sürgősségin az ügyeletes doktornő viszont adott egy gyógyszert, ami nem antibiotikum, hanem vízben oldható granulátum egy éjszakára, és jó is volt.Ha valakit érdekel, akkor leírom a nevét, persze, nem mindenki panaszára jó ugyanaz a gyógyszer, de ötletnek nem rossz annak, aki nem akarja antibiotikumnak kitenni magát.Ezért is írtam most a panaszomról itt bővebben, hátha valakinek segítek.
    Állítólag a homoktövis kapszula is bejön erre, persze minden, ami immunerősítő, de ezt nagyon ajánlgatják az ilyen panaszokra a neten.

    VálaszTörlés
  5. A húgyúti panaszokra a tőzegáfonya kapszula,de leginkább a szirup,szörp nagyon jó,még az orvosok is ajánlják.
    Írok még levélben egy infót erről.

    Én nagyon kiakadtam ettől a nyertestől,mert ez már reklámozása a másságnak-mellékesen felfordult a gyomrom,hiszen megborotválkozhatott volna,és úgy nem olyan a látványa szerencsétlennek-.Szóval a gyerekeket féltem,de nagyon, az ilyen jellegű reklámozástól,mert ők ezt nem értik.Vagy pedig úgy értik,hogy ez így rendben van és követhető példának tekintik.Számomra ez felér a gyerekbántalmazással.

    VálaszTörlés
  6. Mamka, tényleg a tőzegáfonya is, sőt! Lehet, hogy inkább azt ajánlották? Igen, kérek még infót!
    A szakáll erősítése volt annak, ami miatt még ott volt a hangján kívül. A feltűnés, egyfajta provokáció az óhajtott cél elérése érdekében! Engem is zavart, még ha toleráns is vagyok.Nem természetes, és ösztönösen húzódozik az ember tőle.Ha valaki kénytelen vele élni, de nem használja fel bármire( bár itt is inkább őt használták fel, és ez még inkább taszító szerintem), akkor vagyok igazán elfogadó.

    VálaszTörlés
  7. emlékeztek, amikor pánikoltam, mert boginak baktérium tenyészett ki a vizeletéből, felfázott, és vesegyulladásig fajult: akkor is ajánlottátok a tőzegáfonyát,
    Jó is az egy darabig, ha enyhék a tünetek, nekünk azonban a D-mannóz vált be, érdemes elolvasni, garantáltan a legjobb!
    http://www.now-biovitamin.hu/d-mannoz/d+mannoz+rendeles.htm

    VálaszTörlés
  8. ja és ezzel gyönyörű Bogi laboreredménye azóta is

    VálaszTörlés
  9. Katalin, kōszōnöm neked is. Enyhe tünetekre nekem bevált a kisvirāgú füzike tea, a tözegāfonyát meg nem pròbāltam. Tarsolyba beteszem a d-mannòzt is. Az pedig jó, hogy Bogika rendben.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu