2014. május 4., vasárnap

Május első vasárnapja

Virágért indultam, és a boltunk sarkán megláttam egy embert, aki gyöngyvirágot árult. Tudtam, hogy nem is megyek tovább. 
Anyu fél 12-re jött ebédelni hozzám, és kérésére készült az étel. Ne várja senki, hogy közel 80 évesen valami kis diétás kívánalma volt. Sült oldalas fokhagymával, köménymaggal megbolondítva, mellé igaz hogy könnyű krumplipüré járt, mert azt szereti. Italként Colát kért csak úgy fiatalosan, bár abból újabban már light az óhaj, a zéró nem jön be neki.
Kaptam tőle én is szívecskés sütit, ahogy ő is tőlem. Tudom, hogy szeret a maga módján, és én is őt. 



Nem is megyek most bele kapcsolatunk értékelésébe. 
Ahogy öregszünk, úgy alakul egyre elfogadóbb irányba. 
Nem innen indultunk, és én az utat nézem, ami biztos, hogy a karmám, mert nem (volt) könnyű. Az előzőleg leírt "elfogadás" a bűvös szó mindkettőnk részéről.
Békés délutánunk volt, beszélgettünk, hallgattunk, ettünk, szundítottunk, repetáztunk, ahogy a közös étkezéseinkkor szoktuk. Mosogatni is csak utána szoktam, hogy semmi ne zavarja az együttlétünket, mert ő így szereti, és tulajdonképpen nekem is így jó.
Szeretjük  a szép terítést, és mindig nézegeti a szalvétát, hogy azon éppen milyen virág van, mert az is az ő tiszteletére került oda. A mai napon különösen.

12 megjegyzés:

  1. És ez így volt szép. A rendelésről: valamelyik főzős blogon (lehet már írtam is neked) kívánságnapot tartott a bloggerina a gyermekeinek valamilyen ünnep ürügyén. Hát, képzeld rántott húst rendeltek. Pedig azért a hölgy főzött cifrákat. Ez van. A vérünkben van?

    VálaszTörlés
  2. De szép napotok volt! Magával ragadott engem is a hangulata :) Anyósomat mi is gyöngyvirággal köszöntöttük fel Anyák napjára :)

    VálaszTörlés
  3. így a szép, és ez annyira rád jellemző.
    kedves.

    én is úgy érzem, hogy ahogy "csökken a korkülönbség" változik a kapcsolat minősége is :)
    szeretem a gyöngyvirágot, (sokkal jobban, mint az öles díszcsokrokat)és az külön tetszik benned, hogy ISMERED anyukádat és aszerint kedveskedsz neki
    (még a szalvéta is, ) meghatódtam...

    VálaszTörlés
  4. Holdgyöngy, biztos, hogy a sok cifra után vágyunk a megszokottra.:-) Az is igaz, hogy anyu a megszokottakat szereti, nem is hinném, hogy valami különlegeset kérne még ünnepre sem.

    VálaszTörlés
  5. Piroska, számomra az igazi Anyák napi virág a gyöngyvirág és az orgona. Nem mindig ezt szokott anyu kapni, de ha tehetem( még van, már van, be tudtam szerezni), akkor ezt választom.

    VálaszTörlés
  6. Katalin, igyekeztem, az ünnepeket figyelmesen szoktuk megszervezni, végigcsinálni.
    Díszcsokor soha nem volt kedvenc...Mindketten alapból az egyszerűbb megoldást választjuk.

    VálaszTörlés
  7. Évikém, most az egyszer egy kicsit irigy voltam! Egyre jobban érzem a hiányát!

    VálaszTörlés
  8. Drága Zsókám, olyan jó, hogy itt vagy.:-)
    Meg is teszem a tőlem telhetőt, mert ha nem lesz, szétvet majd a lelkiismeretfurdalás, ha visszagondolok erre az időszakra. Ismerem magam!

    VálaszTörlés
  9. lehetek itt off?
    idehoztam neked a nem-newtoni srácokat
    https://www.youtube.com/watch?v=9FQ0aa3YbGc

    VálaszTörlés
  10. Katalin! Természetesen lehet offolni. Köszönöm a " magyarázó " linket.

    VálaszTörlés
  11. Az idén már az orgona és a gyöngyvirág is elnyílott a kertben, így az unokák soha el nem száradó virágai köszöntötték anyukámat. Ő pedig gondosan feldátumozta és majd idővel elteszi az előző években kapott apróságok mellé! :-)
    Szombaton városodban jártam, abban a bánfalvi templomban is voltam amiről nemrég írtál. Mivel taxist játszottam, sajnos nem tudtam eltölteni elég időt, de szeretnék bepótolni.

    VálaszTörlés
  12. Saci, szerintem én is az utolsó csokrot vettem meg, volt benne egy-két már barnuló harangocska is. Igazi nagymamás viselkedés, megőrizni mindent, amit kap.
    Az jó lesz, ha sikerül bepótolni, de a legjobb az lenne, ha be tudnál menni a mellette lévő kolostorba is.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu