2014. május 18., vasárnap

Az itt hagyott tárgyak

Berta néni több mint egy éve halt meg, és megerősödött bennem, hogy semmit nem vihetünk majd magunkkal. Itt hagyjuk a tárgyakat, és az új tulajdonos, az örökös van amit használ közülük, de leginkább selejtez, eléget, elajándékoz...Még abban a házban sincs vége ennek a folyamatnak. Sok mindent össze lehet gyűjteni egy hosszú élet folyamán.
Éppen egy hete voltunk ott, és az egyik szobában az asztalon feküdt egy feszület, bizonyára meszelés miatt maradt ott. Visszatettem a helyére, oda, ahol régen is volt, és közben továbbra hangosan kopogott az ablakon a vasárnapi eső.
Vannak percek, melyek mélyen megmaradnak bennünk...Nem is akarok ebből többet kihozni.



Kerestem Márta által olvasott és ajánlott( köszönet minden ajánlásáért)  Eric Metaxas könyvet Dietrich Bonhoefferről. Aztán egyszer ötletszerűen bementem egy még nem látogatott könyvesboltba, majd elhoztam a polcon lévő utolsó példányt. Tulajdonképpen Bonhoeffertől szeretnék olvasni, de az még várat magára, mert egyelőre nem találtam magyarul, de már előjegyeztem.
Függönyt mosok, lábat borogatok, és míg fel nem kell állnom, hogy visszategyem a függönyt, addig olvasok. Yvette még mindig itt van. Vagy ez már csak egy egyszerű eső?
Én is éppen most mosok függönyt, baj van az időzítéseimmel. Ha elkap a lendület ( mitől függ?), akkor az addig halogatott dolgokat gyorsan elvégzem, anélkül, hogy tekintettel lennék bármire is.

9 megjegyzés:

  1. Tegnap én is tárgyakkal vesződtem, egy idézet erejéig. Ezt a keresztet elkértem volna, szép. Mondom én, de akkor is.

    VálaszTörlés
  2. Most elolvastalak ismét, a helyére került, értem én, de ha már ott nem kell. Nagyanyám házi oltára hozzám került, oly jó, hogy velem van.

    VálaszTörlés
  3. Nem mertem, de nem is akartam elkérni. Mert ha kérem, az örökös( M. öccse) nekem adja, de soha nem tudom meg, hogy kellett volna-e neki valójában.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon is jó, ha először Bonhoeferről, s majd csak utána Bonhoeffertől fogsz olvasni. Pont jó könyvvel kezded.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű kontrasztot ad a vörös Krisztus fejnek. Szeretem a szép feszületeket. Elérzékenyültem amikor leírtad, hogy visszatetted a helyére. A néni biztosan örülne neki, ha látná.
    Ki tudja?
    Talán látja és közben mosolyog.

    VálaszTörlés
  6. Márta, akkor a véletlen a jó sorrenddel indított el engem, hogy tanulmányozzam őt.Nagyon nehéz magyarul hozzájutni a könyveihez, csak előjegyzéssel a neten, és ki tudja mikor lesz abból valami.
    Mindenesetre most elvagyok az életrajzával!Tetszik!

    VálaszTörlés
  7. Boróka, olyan furcsa visszamenni egy olyan helyre, ahol ott vannak az elhunyt tárgyai, csak ő nem. Mikor bementem a nappaliba, ott volt a fotel, ahol szokott ülni. Minden megszokott, és semmi semmi a régi.

    VálaszTörlés
  8. Éva, pont ezzel a problémával, ezekkel a látomásokkal hadakozom már több mint egy éve... Sőt, ha G. holmiját tekintjük, nyolc éve lesz és szinte érintetlen...

    VálaszTörlés
  9. Volt is ebben részem, és szerintem lesz is még... Próbatétel szembenézni vele.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu