2013. november 21., csütörtök

Próbáltam

már én is megfogalmazni a szép fogalmát, olvastam, tanultam is róla, de a sebészeknek valamilyen egészen különös elképzelésük van minderről. 
Mikor ránéznek egy sebre, ami már gyógyul, de még távol áll attól, hogy én kicsit is beletörődő pillantást vessek rá, ők elégedetten közlik, hogy nagyon szép. Hát nem! Nem szép! De ne legyen türelmetlen az ember, gondolok én így az elméletre, de a gyakorlat már megint egészen más.
Viszont szép volt tegnap az eső -ha már a "szépről" szó esett-, és miután hazajöttem délben innen-onnan, bekapcsoltam a mosógépet, melynek duruzsolása, az eső kopogása, a kora délutáni kinti sötét, valamint Szabó Magda itthon marasztalt volna ugyan, de el kellett indulnom a munkahelyre.



Ott megbuktam türelemből, mikor nem könnyű diákom újra másra hárította a felelősséget rossz jegyei miatt, és nem akartam már végighallgatni, közbevágtam. Miután a véleményem elmondásába fogtam, ő sértetten elrohant ( legegyszerűbb megoldás), mielőtt én befejeztem volna mondandóm. 1:1 az eredmény jelenleg.Vagy inkább 0:0!
Kijelenthetem, hogy a béketárgyalásaink szünetelnek, és valami olyasmiben bízom, hogy átgondolja a hallottakat nyakas természete ellenére- mert amúgy értelmes-, és ennek majd látható jeleit is adja. Az is lehet, hogy okos enged, szamár szenved alapon majd én kezdeményezem az újabb beszélgetést egy megfelelő időben. Sőt, az sem kizárt, hogy ez esetben én leszek a szamár, hogy újra megteszem, de egy pedagógus nem adja fel.
Legalább az eső szép volt tegnap, gondoltam is rá a napom értékelésekor, eléggé nehézkes elalvásom előtt! 



17 megjegyzés:

  1. Ezek a diákok, s sokszor ezek a gyerekek, akárhány évesek is. (S, valószínűleg ezek a szülők is...)Anno mentem az orvoshoz, s boldogan mondtam javul a betegségem. Otthon láttam azt amit leírt: állapota változatlan. Elmondjam mit éreztem?

    VálaszTörlés
  2. A sebésznek szép a seb, neked "Hát nem! Nem szép! "
    Neked szép az eső, nekem brrrrrrrr "Hát nem! Nem szép! "
    :-DD

    VálaszTörlés
  3. Holdgyöngy, az orvosok persze másképp látják, én meg magamban nevetgélek a dolgon!
    Olyannal még nem találkoztam, hogy én azt mondtam javulok, ő meg azt írja le, hogy nem. Ezek szerint te már igen!Képzelem mit éreztél, de le is írhatod!

    VálaszTörlés
  4. Pipulka, hú de jó, amit itt leírtál!:-))) Ez aztán a visszaszólás!:-)
    Hát, igen: Ízlések és pofonok...

    VálaszTörlés
  5. Keresztyén, lány az illető.
    Ma talált indokot, hogy valamiért odajöjjön hozzám. Pár órával később mosolyogva közölt is már valamit.
    Előbb-utóbb újra eljutunk egy beszélgetésig.:-)
    Igen, elegem lett a kifogásokból, mondtam, hogy ettől nem lesz jobb az eredménye. Most már azt gondolja át, hogy mitől javulhat!
    Az sem lehet nagy akadály, hogy tanár váltás volt náluk. Talán egy ideig zavaró, de az élet ad majd váratlan helyzeteket, nekünk is alkalmazkodnunk kell, különben elveszünk. Szóval, ilyen "nagy mondatok" is elhangoztak,:-) de valakinek el kell mondani ezeket nekik.

    VálaszTörlés
  6. Szövettan eredménye: negatív!

    VálaszTörlés
  7. Keresztyén, persze, hogy ködösíteni akar, meg is érti az agyam egyik fele.Csak én nem azért vagyok ott, hogy elfogadjam az összes kifogást, és rábólintsak. Hiszen úgyis tudod!:-) Még azt sem mondhatom, hogy a másik oldalon állok. Sőt, azt is tudom, hogy valahol ő is tudja, hogy igazam van, de nem lenne 15 éves, ha nem akarna ellenkezni!:-)

    VálaszTörlés
  8. Egyszer majd megérti! Olyan jó kifogásokat is keresni néha, de rendszeresen már sehova nem vezet, és unalmas is!:-) Nálam el is szakadt a cérna, amit ki is használt az elrohanásra, mondván, bezzeg őt nem hallgatom meg!Hogy előtte hányszor az nem volt benne a sértettsége indokában.:-)
    Sokszor ismétlődő történetek napjaimban!

    VálaszTörlés
  9. amikor először csak a címet láttam, azt hittem te kis éneklésre adtad a fejed,

    de aztán láttam, másról van szó: mindenki teszi a dolgát,
    a gyerek érdek nélkül feladja,
    a sebész komplikáció nélkül szépnek tartja
    a tanár meg próbál a malomörlésből kiszállni és egyedi szemmel látni
    :))
    én meg olyan hullafáradt vagyok, hogy belealszom a fürdővízbe

    VálaszTörlés
  10. AZTÁN ELOLVASTAM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT ÉS TAPSOLOK, A JÓ SZÖVETTANHOZ!!

    SZÉÉÉÉP!!!!

    VálaszTörlés
  11. Katalin, én még csak most megyek fürdeni, nem tudom belealszom-e!:-)
    Ma vettem kézhez a szövettan eredményét, és éppen belemerültem a latin szavak világába még a sebészeten, mikor kivágódott a dokim ( aki műtött) a liftből. Mindjárt le is ültünk egy nyugis helyre, hogy átolvassa. Azt mondta nincs ok az aggodalomra, de még megmutatja egy patológus( ej, de szép szó!) kollégának is, de nem rosszindulatú a tumor. Én is fordítgattam ma este az orvosi latin szavakat a fordítóval, és én is úgy találom minden rendben.
    Ideírtam az eredményt, mert azt hittem itt az lesz az utolsó hozzászólás. Szerencsére nem, mert voltak még látogatók, de te az éles szemeddel kiszúrtad a kis( nagy) hírt!:-)
    Remélem kimásztál már a kádból.Megyek engedni én is a saját vizemet. Este 10-ig dolgoztam.

    VálaszTörlés
  12. Jól összefoglaltad a lényeget!:-)
    ( mindenki teszi a dolgát,a gyerek érdek nélkül feladja... stb!)

    VálaszTörlés
  13. Hurrá!!!!!!!!
    Időnként a negatív dolgoknak is lehet örülni. :-)))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  14. Tanárváltás???
    Hát akkor nekem már mindjárt kisiskolásként totál tönkre kellett volna mennem, mert úgy hozta a sors, hogy minden a 4 esztendőben új tanítót kaptunk. Negyedikben ráadásul kettőt is. Összesen három tanítónéni és két tanítóbácsi tanított mire végre ötödikbe kerültünk, és kaptunk egy állandó oszifőt nyolcadikig. :-DDD

    VálaszTörlés
  15. Kedves Éva! Nagyon örülök, hogy negatív lett a szövettan. Számontartottam, hogy a napokban kell megérkeznie, és kibogarásztam a hozzászólások között. Kívánok jó egészséget és köszönöm a sok szép fényképet és gondolatot, ami az egyik kedvenc városomból érkezik.

    F.Klárcsi

    VálaszTörlés
  16. Pipulka, így lesz a negatívból pozitív!:-)))
    Volt gimiben olyan tanárunk, aki nem tanította a tantárgyát, lehetett lógni, és mi diákként ki is használtuk. Nem tanultunk semmit. Aztán az a hír járta, hogy új tanárt kapunk szeptembertől. Ha ez valóban megtörtént volna, mindnyájan megbuktunk volna következő évben.Mindenkit a frász kerülgetett nyáron.
    Nekünk is váltogatták a tanárainkat, de senki nem hallgatta volna meg erre célzó kifogásainkat!Nem is tudom egyáltalán bepróbálkoztunk-e vele. Volt egy helyzet, amit el kellett fogadnunk.Persze éreztük közöttük a különbséget, de talán még kimondani sem mondtuk ki ezzel kapcsolatos bajainkat, csak egymás között a diákok.

    VálaszTörlés
  17. Kedves Klárcsi, köszönöm a bogarászgatásod, és hogy örömmel vetted a negatív eredményt.
    Aztán megírtam a következő bejegyzésemben is a hírt, mert hátha nem mindenki találja meg ezt az egy rövid kommentet tőlem itt. Bár, Katalin szép nagy betűkkel reagált rá, és észrevehetőbbé tette. :-)))Külön köszönet érte!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu