2013. november 12., kedd

Morgás

Muszáj morognom.
Kolléganőm telefonált, hogy ma van az éves munkaalkalmassági vizsgálat, ha nem akarok majd egyszer más időpontban az SZTK-ba menni ez ügyben, akkor most a suliban lesz, és gyorsan túl leszek rajta. Hurrá!
Odabattyogtam- séta úgyis kell már-, kivártam a sorom, majd közölték, hogy mivel most éppen betegszabin vagyok, nem mondhatják azt, hogy munkára alkalmas vagyok. Mondtam, hogy persze ma nem, de szándékaim szerint jövő hétfőtől már dolgozom, és a mostani ittlétem eredményeként születendő pár soros igazolás részükről úgyis a következő évre szól majd. Én emiatt az egy év miatt jöttem, ahogy máskor is. 
Elmagyarázták, hogy mivel ma betegszabin vagyok, ők a következő egy évre nem tekinthetnek engem alkalmasnak ezen a napon. (???)
Nem értem, nem és nem, közöltem is, és elfáradva az eredménytelenségtől, a bürokrácia elleni hadakozástól, hazajöttem. Majd egyszer elmegyek az SZTK-ba, ha már dolgozom. 
Egyébként az egész "vizsgálat" csak formaság, kivéve most.



15 megjegyzés:

  1. Na,ezek kiakasztják az egyébként türelmes embert is.
    Én is akkor táppénzen voltam,de hála Istennek nem szóltak a többiek,amikor jöttem,itt várt a papír.Kértem új időpontot és mentem egyedül.
    Jó kislány voltál és szótfogadtál....
    Micsoda marhaság!!!!Egy kis rugalmasság kellett volna,de tapasztalatom,hogy félnek,hátha lebuknak az időpont különbségek miatt.Nekünk szóltak régen,hogy reggel ne írjuk még be a délutánt,mert addig még bármi lehet.Ja...

    VálaszTörlés
  2. Mammka, a magam érdekében voltam jó kislány, hogy legyek túl minél előbb az egészen.Most rá is érek elmenni stb. Ki gondolta, hogy így belegabalyodom a bürokráciába. Jó, ha nagyon akarom megértem őket, de az időt és a fáradságot sajnáltam. Nem szeretek dolgavégezetlenül eljönni sehonnan.Kicsit próbáltam magyarázni a magam vélt igazát, de aztán hagytam az egészet, és eljöttem.
    Leszek én még jövő évben is talán beteg( megfázás stb), attól függetlenül is, hogy ők ma esetleg kiadták volna, hogy egy évig még mindenképpen alkalmas vagyok munkára.
    Agyilag szerintem rendben vagyok, fertőző betegségem sincs, mehetek gyerekek közé!:-)))

    VálaszTörlés
  3. a kolléganőd adja az igazolást? vagy megkérdezte, hogy befáradj-e, megvizsgálnak-e?
    megértem, hogy nagyon bosszantó elpocsékolni feleslegesen egy napot, ezek az adminsztrációs szabályok azok, amik engem is nagyon kiakasztanak folyamatosan

    értem én, megértem én, csak az "azt hittem"-től sem lágyulnak meg, bosszantó

    VálaszTörlés
  4. Gyógyszert sem válthatsz ki, amíg kórházi állományon vagy!
    stali

    VálaszTörlés
  5. az ilyenektől nekem is kiegyenesedik a hajam...nagyon dühös tudok lenni a szemellenzős világtól.

    VálaszTörlés
  6. Katalin, orvos szokta adni az igazolást mindig a következő évre. Gondolom, most is egy orvoshoz mentem, nem ismerem őt, nem mutatkozott be!!!Bekopogtam, bementem, bemutatkoztam!:-D
    Kolléganőm látta a listán a nevem a munkahelyemen, hogy nekem is mennem kell ma, gyorsan telefonált tegnap, hogy ne maradjak ki belőle, mert az is probléma lehet! Persze, hogy nem kérdezte meg, hogy befáradjak-e. Egyértelműnek tűnt!
    Én persze, egyszer elmondtam, hogy mit gondolok, utána nem győzködtem őket, mert olyan megalázónak éreztem.Még egy kicsit agyalok rajta aztán igyekszem túl lenni rajta!

    VálaszTörlés
  7. Stali, mert el sem hagyhatom a kórházat, tehát gyógyszertárba sem mehetek. Ezt még megértem, bár a gyógyszertárban nem tudhatják, hogy én kórházi állományban vagyok. De most már nem kórházi állományban vagyok, hanem a háziorvos írt ki betegállományba a kórház elhagyását követő naptól. Ahhh, mindegy is már!

    VálaszTörlés
  8. Egy picit had védjem meg őket.... ha táppénzen vagy, és táppénzes állományban, akkor perpill beteg vagy. A vállalati orvosnak - vagy aki meg van bízva az ilyesmivel - kétféle igazolást áll módjában kiadni, vagy alkalmas vagy a munkavégzésre, vagy nem. Az adott pillanatban nézi az alkalmasságot, és most Te (sajnos) nem vagy épp munkára alkalmas... hát, ilyenkor van az, hogy érdemes előtte telefonálni, dehát ez tényleg eső után köpönyeg, sajnálom :(. (És nem csak a dokit ellenőrzik, és büntethetik meg, hanem a munkáltatót is.)

    VálaszTörlés
  9. Ok, Krikszi, ez is igaz. Nem is jutott eszembe telefonálni, mert valahogy nem jutott eszembe, hogy nem fogadnak, ugyanis az általuk küldött listán szerepelt a nevem.Mikor bemutatkoztam, akkor mondták, hogy ugye Ön betegszabin van? Tehát ők is tudták, de a listára mégis kiírták a nevem, hogy ma menjek.
    Jó, jó! A dolgok nem tudása nem mentesít, csak most morgok, hogy kimorogjam magam.Aztán elmúlik, mert elmulasztom. Köszönöm, hogy leírjátok a véleményeteket, már ez is jó!

    VálaszTörlés
  10. Orsi, őket valami számomra érthetetlen szabály köti. Mert ha csak a mai napra szóló alkalmasságomról lenne szó, akkor megértem, de a következő évre szólna a papírjuk. Ha ma alkalmas vagyok valamilyen csoda folytán egy más helyzetben, attól még lehet, hogy holnaptól nem. Fordítva is igaz lehet.De valahol meg kell húzni egy határt, egy napot, egy akármit...Ezt is megértem, ha nagyon akarom.
    Egyenesítgetem még egy kicsit a hajam, aztán hagyom, hogy göndörödjön.:-) Megy az élet tovább!

    VálaszTörlés
  11. Azt még ide kell írnom, hogy meg kell tanulnunk túllépni dolgokon. Ezen már megtörtént, őket köti egy szabály, amit én nem szegethetek meg velük. Valószínű az időmet sajnálom most, a sikertelenség zavar, de úgyis ki kell itthonról mozdulni, mert érzem, hogy gyenge vagyok.Most látom, hogy kiveszi az erőt az emberből egy műtét. Mozognom kell, ha módjával is!
    Talán igazán felnőtten bölcs majd akkor leszek, ha egy kicsit sem bosszantanak az ilyen dolgok,vagyis megtörtént, fátylat rá. Eljön az az idő?

    VálaszTörlés
  12. A bürökrácia lelkébe látni felesleges erőfeszítés, úgyse sikerül!
    Nekik külön logikájuk van! Már azokra értem főleg, akik a szabályokat kitalálják…

    VálaszTörlés
  13. Stali, ezt a választ vártam tőled!

    VálaszTörlés
  14. Rózsa, néha már azt hiszem immunis vagyok, aztán kiderül, hogy mégsem!
    Bizonyára a maguk módján igazuk van, de a logikájuk mégis megbukik valahol.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu