2013. november 30., szombat

Könyv

Úgy gondolom, nem kell különösebb meggyőző erővel rendelkezni annak, aki egy Popper Péterről szóló könyvre akarja felhívni a figyelmet. 
Én most ezt akarom tenni, mert éppen ezt a könyvet olvasom, és nagyon tetszik.
Popper Gábor írta "Séták apámmal" címmel, és azt kell mondanom, hogy nagyon jól, és szinte letehetetlenül.

".... megismertettél a keleti gondolkodás egyik fajtájával, megismertem, hogy az " is" és a " vagy", a " lehet" néha többet jelent, néha többet is ér, mint a bizonyos bizonyosság. És szép lassan belém ivódott a kételkedés, a többszemléletű gondolkodás, hogy a világ nem mindig fehér vagy fekete, hanem lehet szürke is, hogy a szeretet lehet nagyon terhes is, és csak egy hajszál választja el a gyűlölettől. Hogy a legrosszabb érzelem a közömbösség, hogy vannak kegyes hazugságok, hogy ...verekedni kell, még akkor is, ha nem biztat siker! Hogy néha azt hisszük meg tudunk változtatni embereket, és rettenetesen csalódunk, ha nem sikerül, közben vérig vagyunk sértve, ha minket akarnak megváltoztatni. Hogy állatok nélkül lehet, de nem érdemes élni, hogy nem kell mindig mindenből győztesen kijönni, a kudarcok megerősítenek, tanítanak, hogy a földi életben nincs idő tévutakra, és ezt tudva, nagyon odafigyelve, többször elindulunk tévútjainkon....
...Meg kell tanulni, megérezni a jeleket, és akkor jó döntéseket tudunk hozni. S azt gondolom a vele való kapcsolathoz nincs szükség közvetítőkre, szent helyekre. A legfontosabb az, hogy önmagaddal legyél jóban."
( Popper Gábor)


2 megjegyzés:

  1. Végül is az egész életmű erről szól. Azt szeretem benne, hogy nem mondja meg mit gondolj, hanem lehetőséget teremt az írásaival, hogy elgondolkodj, mérlegelj, s esetleg aszerint állj ki valami mellett vagy éppen ellene.

    VálaszTörlés
  2. Holdgyöngy, egyetértek veled.
    Ma egyébként elmentem egy könyvesboltba, és megvettem a könyvet, mert saját példány is kell belőle. Ez olyan a könyv.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu