2013. november 9., szombat

Mai történések

Füle Lajos: Őszi esők jönnek


Őszi esők jönnek,
felsíró szelek,
dérré lesz a harmat
az avar felett.
Aztán sűrű csend lesz,
öregnek való,
csend simul a csendhez,
s hullni kezd a hó.



Most még az őszi esőnél tartunk egyelőre, a hó talán még várat magára, bár tavaly október végén már volt. Az eső viszont úgy igazán csapkod és ver mindent, és sötét van. A most készült kép megmutatja a helyzetet. Ha valamikor jó lábadozni, akkor most.
Próbálkozom, próbálkozom... 
Porszívóztam, felmostam, és csak egy kis leveshez van kedvem, az fő éppen, már érzem az illatát. Mindent olyan tempóban csináltam, ahogy Zsóka tanácsolta: "Ahogy a csiga megy a réten!":-) Nem tudom a csiga kifárad-e a maga tempójában, de én most igen. De így jó, hogy rend van körülöttem, hogy megpróbálom, amit elterveztem, és be is fejezem. Aztán bevackolhatom magam a november eleji hétvégébe. Anyu telefonált, ő sem akar ma kimozdulni, számára  is a vackolás a program.
M. azt írja Skype-on, hogy a konyháját alakítgatja. Amennyire én a lakásban a már jól bevált  állandóságot szeretem, ő mindig taszigál, rendez valamit nála.
Du. 3-ra ideér. Azt hiszem nagyon a nyakába borulok. Mikor műtét előtt elváltunk, mondtam neki, hogy nem szeretem a nehéz napok előtti hosszú búcsút, csak gyorsan megtenni, és becsukni az ajtót. Ő is ilyen, én azért néztem utána az ablakból, hogy tűnnek el az autója fényei.



5 megjegyzés:

  1. Esőben behúzódni, meghúzódni, elbújni, melegedni, megújulni!

    VálaszTörlés
  2. Mielőbbi felépülést, és meghitt együttlétet!

    VálaszTörlés
  3. Gyógyulgass, ne siettess semmit. Főleg a munkát ne erőltesd!
    Itt még ma jó idő volt, sütött a nap is, bár a felhők jöttek-mentek.

    VálaszTörlés
  4. Mindennel egyetértek.:-) Várni valakit, esőben behúzódni, megújulni,felépülni,meghitt pillanatokat megélni, munkát nem erőltetni.......!:-)
    Köszönöm!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu