2013. november 24., vasárnap

Eljött

a kitartóan esős péntek este. (Vasárnap van, és azóta is esik változatlan kitartással.)
Nem kakaó vagy tea volt előttem, hanem M. által az előtte pár perce hozott vörösbor, és mellé némi medvehagymás és tökmagos süti is átmelegedett a mikróban.
A héten zajlottak az események nála is, nálam is, volt mit átbeszélni a Skype heti szűkszavúsága után. A szövettan eredményéről beszéltünk a legkevesebbet, tényközlésre szorítkoztam ösztönösen, nehogy bekússzon a szorongás, mint szellőztetéskor a kinti füst. Mert az aztán ki nem megy egy darabig!
Olyan természetesnek veszem, hogy élek, hogy van egy nyugis péntek este, és még lehetnek terveink is. Nem is becsülöm meg, még nem rezegtetett meg igazán soha elvesztésének veszélye.
Mi van akkor, ha az ember világa beszűkül egy bizonyos dologra, a megmaradásra? Mikor minden másnál az a fontosabb. 
Egyébként csak a csendet igényeltük. Mennyire nem tud hiányozni se TV, se rádió, elég a saját világunk. Egy péntek este nagyon alkalmas erre, mikor még a másnap is lehet szabad.
Körbevettük magunkat a biztonsággal, mert egy pici rés mégis keletkezett rajta az előző napokban. A repedés azért ottmaradt figyelmeztetőnek!


14 megjegyzés:

  1. :) Nagyon szép- olyan, amit többször is el lehet/ kell olvasni.
    Jó, hogy vannak terveink, jó, hogy van még időnk, jó, hogy vannak embereink...

    VálaszTörlés
  2. Kedves Róbert köszöntelek nálam!:-) Igen, egy estébe néha összesűrűsödik, mindaz, ami fontos. Valami nyugalom árad szét az emberen ennek jeleként. Leültem kedvenc fotelembe, és csukott szemmel mosolyogva ültem is pár percet csak úgy.Mert át kellett adnom magam az érzésnek.

    VálaszTörlés
  3. Árad bejegyzésedből ez a megnyugvásos hangulat, legalábbis ennek sürgető vágya, a feszültségek oldódása. Ilyenkor "gyógyítjuk magunkat"...

    VálaszTörlés
  4. Flora, nagyon akartam már, de ezt nem lehet akarni, ez vagy jön magától, vagy nem. Ajándék, ha megérkezik a sok feszültség után.
    Olvastam valahol, hogy ellazulni, olyan, mint mikor kioldják a krumplis zsák madzagját, és szétgurulnak belőle a krumplik elterülve. Valahogy így éreztem magam. Ha lazítani akarok, de nem megy, akkor gyakran képzelem magam kibomlott tetejű krumplis zsáknak, és a belső kép gyakran segít is.
    Igen, pénteken gyógyultam, ez megismétlődött szombat délután is.
    Estére pedig leesett egy sötét, nagyon ragaszkodó var a sebemről. Hmmm.

    VálaszTörlés
  5. Dejó!!!!!Szép!
    Hála Istennek felénk szombaton nem esett,csak este kezdte rá.A temetés alatt pont szép idő volt....

    VálaszTörlés
  6. Mammka, ennek így kellett lennie, az időjárás kegyes volt.

    VálaszTörlés
  7. De jó volt olvasni.... kicsit ide is átjött abból a csendes békességből.

    VálaszTörlés
  8. "Mi van akkor, ha az ember világa beszűkül egy bizonyos dologra, a megmaradásra? Mikor minden másnál az a fontosabb." az szörnyű, az kitaszít minden mást a tudatból, már semmi más nem lesz fontos

    ne engedd, soha ne engedd, hogy ezt elhidd

    de mit is beszélek, te vagy a legjobb minta arra, hogy kell kikapcsolni:))

    VálaszTörlés
  9. Katalin, nem tudom, hogy hatna rám az a helyzet.Az egy különlegesen pocsék helyzet, még nincs a kezelésében gyakorlatom szerencsére!
    Nem vagyok egyáltalán "minta", de próbálkozom mindig.

    VálaszTörlés
  10. Medvehagymás és tökmagos süti hozzá vörösbor beindítja a képzeletet. No majd reggelire! Addig előttem egy tehervonatos éjszaka.
    Péntek óta az eső néhányszor megáztatott. Vasárnap reggelre parkolónkat kisebb tóhoz hasonlóvá tette a falevelektől eldugult két víznyelő. Volt közös képviselőnk pedig csizmában egy gereblyével kereste a víznyelő helyét.
    Szépen írod le a megélt pillanatot
    "Mennyire nem tud hiányozni se TV, se rádió, elég a saját világunk." Valami ilyet élek ép meg egy kollektívával és annak velejáróival. Olvasni való hozzá a Kollektív Szerződés és annak mellékletei.

    VálaszTörlés
  11. Tibor! Jó étvágyat majd a reggelidhez!Egész éjszakéra szól a tehervonatos munka? Reggelig dolgozol?
    Az esőt adagunkat megkaptuk itt a nyugati szélen, régen esett ennyi ideig kitartóan ilyen intenzitással. Munkában is eláztál? Tudtál szárítkozni?
    Volt közös képviselőnek pedig minden elismerésem az igyekezetéért.

    VálaszTörlés
  12. Elázni annyira nem, de a beírónkban megizzadtam és utána átfújt rendesen a szél. Száraz felsőruhacsere jól jött volna. Kicsit húz a hátam, de oda se neki.

    VálaszTörlés
  13. Tibor! Én ilyenkor szoktam jó alaposan megfázni.Jó az immunrendszered.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu