2013. október 25., péntek

Tejüveg

Néztem a lámpák által sárgára festett ködöt kora reggel a buszmegállóban állva, és észrevettem, hogy halkabban beszélgetettek az ott várakozók, mint máskor. 
A köd tapintatos, visszafogott, és jólneveltségre tanít.
Igazi októberi végi hangulatot adó érzés sötétben munkába indulni, és avarszagú, fémesen hideg ködillatot lélegezni.
Nem is éreztem magam nagyon szerencsétlennek, pedig a korai felkelést nem szeretem. Későn fekvő vagyok, és ha korán kell kelni, a kevés alvás után álmos vagyok.
Szerintem a köd miatt voltam ilyen elnéző és megbocsátó kényszerű kialvatlanságom miatt, mert tulajdonképpen én szeretem ezt a "tejüveg-van-körülöttem" időjárást.



8 megjegyzés:

  1. Hajnali 5-kor a nappali ablakában, egy bögre forró teával a kezemben én is ezt láttam, mint te a fényképezőgépeddel. Most 10 órával később, már verőfényes napsütés van, semmi nem emlékeztet hajnalra, csak azok a gondolatok, amik akkor születtek....
    Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  2. Éva, ez a csodálatos fotó! Én bizony későn keltem, délután dolgoztam, s az olvasók ebben a csodálatos meleg őszben ahelyett, hogy sétáltak volna, könyvtárba jöttek. Ki érti ezt?

    VálaszTörlés
  3. :) Én nem tudok korán kelni, nem is kell igazából. Morcos vagyok. csak amikor találkozom az emberekkel, a sorstársakkal, akiknek szintén menni kell, akkor oldódom fel.
    Ha egyszer én is ilyen szépen látnám a hajnalt!
    Mosolygós köszönet.

    VálaszTörlés
  4. Olyan szép ez a fotó, hogy szinte megszeretteti a ködös őszi, téli reggeleket... Pedig a valóságban engem nagyon lehangolnak...

    VálaszTörlés
  5. Nálatok reggel köd volt, itt csak enyhe pára, de a hegyekben körülöttünk biztos volt a ködből is. Tetszik a kép!

    VálaszTörlés
  6. Én is "bagoly" vagyok. :-) De néha sajnálom a hajnalokat, amiket elmulasztok. A tanulság pedig, hogy tényleg mindig legyen az ember lányánál fényképezőgép. :-)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Igen, későn fekvő vagyok, és általában délután és este dolgozom. Van egy nap, ami kivétel, vagyis reggel 6-ra megyek dolgozni. Ilyenkor nehéz a felkelés.
    Nekem is hiányoznak a hajnalok, sajnálom, hogy nem élvezem őket, de valamikor aludnom is kell.Volt úgy, hogy felébredtem nagyon korán, és nem akartam már visszaaludni. Kiültem az erkélyre, és végignéztem a napkeltét.Egyszer kinn a természetben lenne az igazi.Végül is megoldható!

    VálaszTörlés
  8. Pár éve már, hogy igazából minden napszakot, és minden évszakot kedveleke - nem félő a ködös, bizonytalan hajnal vagy este sem, van benne valami sejtelmes, ünnepvárós... nekem legalábbis. Jóérzéses. Szeretem a hajnalokat, én este dőlök ki:). És így, hogy megrövidültek a napok, végülis mindenből kapok egy adaggal:).

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu