2013. október 27., vasárnap

Volt erdő,...


...mező, bogyó, béka, levél, tócsa, erdőszéli ház tegnap délelőtt. Volt kis ködpaca is itt-ott, éppen csak annyi, hogy sejtelmességet adjon az útnak.
M. megint előnyre tett szert az úton, mert békákat akartam fotózni, de mire sikerült volna, elugrottak, viszont jól elment vele az idő.
Miért akartam békát fényképezni? Már megint ide jutottam, hogy miért is a kattintás, miért nem elég csak a látás, vagy "csak" a nézés. A válasz valami olyasmi, hogy mert szeretem csinálni, az enyém is marad, de másé is, ha átadom, akkor miért ne? 
Végül aztán maradt a bogyó, levél, erdőrészlet, sűrű, apró cseppek, egy magamnak is vágyott, titokzatos ház, mert azok megvártak ugrálás nélkül.
Egyébként meg  végül a gépet zsebre téve hagytam lenni azt, ami van, hagytam vagyis próbálkoztam, hogy csak a látvány és a hangok legyenek jelen  a kalandozó elme kizárásával.
Olvasok egy könyvet* a meditációról, olyat, ami lépésről lépésre tanít, és persze nem mesterfok rögtön a végeredmény.
Tetszik, (régóta) érdekel a téma, és most találtam egy könyvet, mellyel elkezdhetem, ami nem riasztott el attól, hogy egyedül is megtanulhatom legalább a meditálás alapjait, mert elég volt már a halogatásból.
Aztán lesz, ami lesz!



* Victor Davich: 8 perces meditáció

15 megjegyzés:

  1. Ó, majdnem ugyanazt láttuk :)
    Legyen nagyon szép a vasárnap nálatok is.
    :)

    VálaszTörlés
  2. M nem engedi oda a konkurenciat...

    VálaszTörlés
  3. Júlia, szerencsére most nagyon szép a természet mindenhol. Nektek is szép vasárnapot!

    Stali, nála nem volt fényképezőgép, de felriasztotta az elől battyogással a békákat. Még így is maradt belőlük nekem is ott hátul látványnak.:-)
    Viszont ezek a kis ugrálósak nagyon jól álcázzák magukat az őszi avarban.
    Figyeltem hova ugrik a kis mihaszna, de mégsem találtam.

    VálaszTörlés
  4. Majd írd meg, sikerült az önképzéses meditáció! (nekem is van könyvem, de még várakozik a halomban...)

    VálaszTörlés
  5. Mindig arra gondoltam, hogy tanfolyamon vagy/és hozzáértőtől tanulom. Ez persze nem jött össze, aztán könyveket kerestem, aztán húztam az időt. Most nekiláttam a dolognak tényleg, egy könyv kiválasztásával. Még a könyv első olvasásánál tartok. A másodiknál elkezdem gyakorlatban is. Több hét! Majd beszámolok bővebben is.

    (Mondjuk, mihez képest hogy sikerül majd a meditáció, nincs mihez hasonlítsam, de majd biztosan érzem.)

    VálaszTörlés
  6. Popper Pétertől a Belső utak könyvét vedd kezedbe. Rám későn talált, de akkor is örültem neki. Ezek a békák!!

    VálaszTörlés
  7. Holdgyöngy, szeretem azt a könyvet, többször olvastam!

    VálaszTörlés
  8. Cirip! :-)Szerintem az ősz és a tél a legnagyobb "ékszerész".Finomságuk felülmúlhatatlan, még nyáron és a tavaszon is túltesznek. Szerintem!
    Mert a zúzmara, a hópihe, a jégvirág, a hártyás jég vonalai egy tócsán, a jégcsapok stb!!! nagyon szépek.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szepek a kepeid, mint mindig! Rolam mindig gondoskodik valaki, hogy ne fotozzak:)vagy a sors, vagy a ferjem:))en is probalok egyensulyt talalni benne.Meditalni, mint merleg jegyu szulott mindig szoktam, csak ugy magamtol.Sok sikert kivanok, es kitartast!

    VálaszTörlés
  10. Annyira szép tud lenni az ősz, amennyire csúnya is. Nem szeretem a ködös, nyirkos reggeleket, pedig tudom hozzátartozik.
    Szeretem viszont a szikrázó kék őszi égboltot a színpompás fákkal tarkított hegyoldalt, s az őszi kikerics halovány liláját. Nálam most az őszi Érsekkertről lehet látni képeket.
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  11. Miért is...? Tudod, van az az izgalom, mikor otthon átteszed gépre a képeket, és meglátod, hogyan sikerültek. És van, ami mennyivel jobb lett, mint a kis kijelzőn látszott! Milyen jó külföldről hazatérni és visszanézni a képeket, megélni újra, hogy tényleg OTT jártunk! Tudom, hülyén hangzik, de én nagyon sokszor nézegetem a saját képeimet. Vannak sokkal jobbak a neten, de ezekben benne vagyok én is. Egyszer engem is megszidott egy barátnőm, hogy miért van mindig a gép a nyakamban, de azóta már ő is mindent lefotóz - így van ez! :-) Amúgy meg tényleg vannak percek/órák, amikor az ember leteszi és csak néz ki a fejéből, kell ez is - de azért akkor is legalább a kisebb gép ott lapul a táskámban. :-)

    VálaszTörlés
  12. Ágnes, már nem szól bele senki, hogy ennyi képet csinálok.Legfeljebb a sors néha, de mivel velem van általában a gép, az sem fordul elő sokszor.

    VálaszTörlés
  13. Lídia, az a jó, hogy vegyes időjárású az ősz. Én kifejezetten a ködös, nyirkos reggeleket szeretem!:-)Vajon miért alakul ez így ki bennünk.
    Érsekkertre látsz? Jó lehet figyelni a változásait.Én "csak" a ház előtti juhar.és hársfák változásait látom, de örülök neki.

    VálaszTörlés
  14. Alessia, ez ám az összefoglaló!:-) Köszönöm, így teljes a bejegyzésem,a te/ti hozzászólásaitokkal. Kérdésre itt a válasz!
    Kis gép nekem is ott lakul mindig a táskámban. Jó tudni, hogy velem van.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu