2013. október 15., kedd

Pozitív hozadék

Nem sietek! 
Nem tökéletes még a megvalósítás, de minden bajnak van valami pozitív hozadéka. Az én betegeskedéseimnek az, hogy a hozzám közel lévők végtelen türelemmel és megértéssel viseltetnek irányomban. 
Talán ők jobban megijedtek mint én, és számot vetettek azzal mivel ártottak, és mivel segíthetnek most. Persze, magam segíthetek leginkább magamnak, de jól esik mások közreműködése is.
Én pedig lelassultam végre.
Olvasom Paeli Suutari: A Suutari-levelek c. művét. Hallottam róla, a könyvtárban pedig a kezembe akadt, tehát elhoztam. Nagyon könnyen akadt a kezembe, erre mondhatom, hogy rám várt.
Kicsit túl idilli helyzetet fest a párválasztásról és egyéb lelket boncolgató dologról. Bizonyára a tökéleteset akarja példaként állítani, nem ami már eleve hibádzik. Én realistább vagyok, de néhány mondatánál azért megállok:
" Ha túl sok fájdalom és öröm ér egyszerre, és ebbe belefáradtunk, akkor erre egyes indián törzseknél ezt mondják:
Most megállunk és megvárjuk a lelkünket, míg utol nem ér."
Folyik a feldolgozása a gyorsan ért élményeknek és az egész évnyi sietségnek. Kénytelen vagyok lelassulni, és bevárom a lelkem, mert előre siettem.



6 megjegyzés:

  1. mennyire örülök, hogy eszembe juttattad ezt a könyvet: még abban a időmben, amikor pezsegtem a szerzőtől kértem ezt a könyvét, és tepertem, hogy meglegyen, van egy honlapja :
    http://www.suutari.shp.hu/hpc/web.php?a=suutari

    a könyvében a saját tapasztalatait írja le, és igen, lehet így is...ha olyan a természeted, én nem éreztem idillikusnak,

    VálaszTörlés
  2. tetszik ez az "elmélkedésed", igen minden rosszban van valami jó!nem véletlenül kapjuk. Minden jót neked!

    VálaszTörlés
  3. Katalin, az igaz, hogy az egymást tökéletesen kiegészítő párok kerüljenek össze.Ezt tartom nagyon idillinek, vajon vagyunk olyan szerencsések, hogy megtaláljuk?
    Egy nagyon fontos cél is megfogalmazódik, a könyvben:
    " Annyira akartuk, hogy a másik boldog és elégedett legyen, hogy elfelejtettük legyőzni egymást."
    Vagy:
    " Lényegben egység, egyebekben békesség!"

    VálaszTörlés
  4. Eszter, sokszor eszembe jut, hogy megkeressem mi volt a rosszban a jó. Megnyugtató, ha megtalálom. Van amikor később derül ki. Mindenesetre a holtidőben is tudom, hogy lesz jó, hogy majd kiderül mi az, ha van rálátásom már a dolgokra.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm!
    Engem a hideg kiráz az idillikus páros könyvektől, de az idézeteidet olvasva nekem sem tűnik ez a könyv annak.De kiragadva sokszor másképpen hat....
    Nagyon szeretem az indián mondásokat!Annyi bölcsesség van bennük!
    Ezt már valahol hallottam,de olyan jó,hogy eszembejutattad!
    Mint nálam is a betegségek: lassuljak le.:)
    Kívánok jó lélek utáneérést!

    VálaszTörlés
  6. Mammka, a könyv tulajdonképpen segítség a jó párválasztáshoz, és utána a harmónia fenntartásához.
    Egy kicsit túl szép, szerintem az élet másképp működik, de az alapelveket lefekteti. A lényege, hogy jól kell párt választani, és utána már könnyű. Ja, kérem, így tényleg könnyű!:-)
    Félre a viccel,hasznos dolgok vannak benne!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu