2013. június 28., péntek

Napról napra

Ha az ember belekeveredik az egészségügybe, akkor abból kiszállni nehéz. Hogy idekapcsolódva idézzek  egy egyszerűségében "bölcs" mondást: Az ember belegabalyodik, mint beteg a dunyhába.
Miközben órákat várok a mellkasgyógyászaton, Coué: Elméd gyógyító hatalma c. könyvét olvasom, mantrázom a gerincemről szóló pozitív állításokat és a mindenre vonatkozó, örök érvényű: "Napról napra minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok!" mondatot csak úgy magamban. 
Amúgy meg egy egészséges gerincet több példányban kinyomtattam, és jól látható helyekre kiraktam a lakásban.
Tegnap a kórházban egy volt kolléganőmmel összefutottam, a  férje még májusi infarktussal már otthon, anyukája combnyaktöréssel még kórházban. Megbeszéltük nevetve  a pozitív hozzáállás lényegét, neki amúgy nagy humorérzéke van, a buszmegállóban már röhögtünk. Szó szerint!
Anyu ma elmondta, hogy a gyógytornásza milyen pozitív, erőt adó nő.
Ma most jöttem anyusomtól, kicsit átrágtuk az élethez való viszonyunk témát, és azt, hogy én már nem hagyom magam kikészíteni. Mintha ő is hajlandó lenne pozitívabban szemlélni a világot önmaga érdekében is. Hallelujah!  Közel 79 év enélkül ment el. 
De a remény hal meg utoljára részemről!




19 megjegyzés:

  1. Ez jó!A nevetést nagyon szeretem!Én is hatalmasakat tudok néhány emberrel.:)
    Összenövünk anyáinkkal.....

    Mesés a gyümölcstál!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg ez volt az a mondat - látod, már el is felejtettem! :-) De most már emlékszem, hogy először az ember tiszta lököttnek érzi magát, hogy ezt mondogatja, közben meg rágják a gondok testét lelkét... aztán egyszer csak valahogy elfogadja az agy, és kezd működni. Talán nálad hamarabb is! :-)

    VálaszTörlés
  3. amíg ilyen csodaszép fotóid vannak, nincs olyan nagy baj a lelkeddel sem

    VálaszTörlés
  4. Katalin, a lelkem alapból nem változik, de most tényleg elindultam lefelé. Vissza kell taposnom magam a felszínre.A vágy és a szándék megvan, gondolkoztam a módokon is. Azok is vannak, muszáj csinálnom, mert az energiavámpírok körülöttem vannak, és védekeznem kell. Nem másra akarom passzolni a felelősséget, elvégre miért hagytam magam a sok negatívummal körbevonni, de van amikor nincs mit tenni.Nem minden csak elhatározás kérdése.
    Anyu hihetetlenül negatív, agresszívan harcos típus, miért is rejtegessem, és hat rám.
    Mennyi energia megy el arra, amire nem is kellene áldozni.
    Próbálok rá hatni, egyszer talán csak sikerül.Az egészségünk, az életünk a tét! Bizony!:-)Talán egyszer rájön, remélem!Ehhez én is kellek, ahogy látom.

    VálaszTörlés
  5. Alessia, köszi, hogy emlékezettél múltkor a könyvre, ami régen megvan nekem is. Ami érdekes, hogy ezt a könyvet hurcolom hetek óta,ha kórházba vagy ügyintézni mentem, hogy a méretben stimmelő papírok ne gyűrődjenek a hurcolászásban. De igazán most olvastam újra, és fogom sokszor, mert olyan, hogy bármikor bárhol ki lehet nyitni, de leginkább csinálni kell a benne lévőket.
    Nem tudom mikor kezd el működni, de vagy gyógyszer, vagy semmi, vagy az ilyen gyakorlatok, és mondatok, melyek átjárnak remélhetőleg. Ez utóbbi látszik a leghasználhatóbbnak most.

    VálaszTörlés
  6. Mammka, a kolléganővel mindig is egy húron pendültünk ezen a téren, olyan vele találkozni, mintha nem régen váltunk volna el, pedig sok éve.Megtárgyaljuk a világ és a saját életünk folyását, és vagy kínunkban vagy tényleg örömünkben jókat nevetünk.
    Amit az anyákról írtál, így igaz! Ahhh, hosszú!:-)
    A gyümölcstál Fertőrákoson egy étterem dekorációja az udvarán. Drága a hely, kihagytuk, a halászcsárda szívünkhöz és a pénztárcánkhoz közelebb álló hely.Meg is beszéltük ott és akkor.
    Már múltkor is kérdeztem, mi van a másik blogoddal? Ugye volt? ha a nevedre kattintok a kommented mellett, a képes blog jön elő( ami szép) , de neked volt egy többet "írós" blog is! Merre?

    VálaszTörlés
  7. Éva! Nem küldtem emailt?????Jujj,akkor nagyon szégyellem,de úgy emlékszem,hogy írtál is.Vagy nem???:)
    Küldök emailt.

    VálaszTörlés
  8. Mammka!
    De jó, köszönöm!:-) Lehet, hogy az én hibám? Fogalmam sincs! Nincs kedvem most nyomozni, hol akadt el a dolog, küldj egy új mailt légy szíves!Köszönöm!

    VálaszTörlés
  9. A nevetos hozzaallas tenyleg nagyon jo:)

    VálaszTörlés
  10. Mammka, köszi, rendben, itt a meghívó, kitettem a blogod az ajánlott módon az oldalsó sávba!:-)

    VálaszTörlés
  11. Ágnes, az már jó, ha képes vagyok nevetni a bajaimon. Még csak alkalmas személyekkel megy, akik segítenek benne, de rajta vagyok az úton, hogy én is segíthessek majd másoknak így. Oda-vissza alapon működnek a dolgok. Egyszer én, egyszer más!

    VálaszTörlés
  12. :)Köszönöm,hogy olvasol.Ágnest én is hasonlóan tettem ki,így nem felejtek el benézni hozzá.

    VálaszTörlés
  13. Mammka!
    Ágnest is kitettem most így, ahogy téged, nem tudtam hogyan kell, de így most könnyebb lesz nyomon követni őt is.

    VálaszTörlés
  14. Én is ezt kértem a fiamtól a pozítiv megerősítéseket mantrázni, nem sok sikerrel, de legalább pszichológushoz elment. Én érjem meg, hogy az ő gondolkodása változzon!Szép hétvégét neked!

    VálaszTörlés
  15. Én anyuét akarom megérni, mással a környezetemben ilyen téren nincs baj, sőt velem sem. Mantrázom őket.
    Használ a fiadnak a pszichológus, vagy még nagyon az elején vagyunk?
    Agykontrollt csinálod? Fiadnak te is segíthetsz vele!

    VálaszTörlés
  16. Most jelentek meg egy tudományos ismeretterjesztő folyóiratban a legfrissebb kutatási eredmények arról, hogyan hat a psziché a test fizikai állapotára. 10 perce vettem meg, megyek olvasni és majd beszámolok!

    VálaszTörlés
  17. Flora! Köszönöm, az jó lesz!

    VálaszTörlés
  18. Lea lányommal beszélgettünk arról a minap, hogy milyen hálás lehet azért, hogy Ő 21 évesen már elkezdte irányítani a gondolatait, és mennyi minden jól fog alakulni az életében emiatt. Nekem ez 45 évesen kezdődött el, de van, akinek 79 után :)) A lényeg, hogy ezután már csak erre fókuszáljunk :)))

    VálaszTörlés
  19. Szia Heva! Néhány mondatban össze lehet foglalni a dolgok lényegét, és a követendő irányvonalat. Te most itt megtetted, köszönettel veszem.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu