2013. június 23., vasárnap

A szünet első vasárnap délutánja


A szünet első hétvégéjén még hosszúnak tűnik a nyár, amiről tapasztalatok alapján tudom, hogy mégis rövid lesz. 
Ajándék az a nap, mikor csak annyi a probléma, hogy a jégkrém ropogós csokijának egy darabja a földre esett, de öröm az, hogy az az eperfa majdnem feketére érett gyümölcse bár befogta az ujjaim, mégsem kentem véletlenül sem a fehér nadrágomba.
Sok a virág, a gyümölcs, és még mindig megnézünk minden parasztházat, pedig egy éve tettünk le róla. Elképzeljük, mi hogyan élnénk benne, mert fantáziánk az van.
Ma délután egy itthoni, közeli Fertő tó parti faluban róttuk az utcákat, miért is mentünk volna át az osztrák oldalra szép faluért, mikor ha valami igazán kisimogatja az embert, az az otthon levés biztonságos érzése is. Én legalábbis így érzem. Van amikor kifejezetten erre van szükségem, hiába a nyár az utazás igazi időszaka. 
Valahogy csökkenteni kell azt, ami szinte a bőröm alá fészkelte be magát, és úgy hívják, hogy feszültség.



10 megjegyzés:

  1. Kelle(né)nek az ilyen szép, "eseménytelen" napok!...
    Itt most 14-15° körül mozog... 2 pulóverben, zokniban ülök bent...

    VálaszTörlés
  2. Akkor olyan a helyzet mint itt, sőt! :-)Jelenleg 11.5 fok a hőmérséklet, és ömlik a hideg eső. Mindez a kánikula után.
    Én is zoknit fogok húzni, mert eláztam, nem régen jöttem haza.
    Az eseménytelen napokat szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Hazajönni alig tudtam úgy szakad, ömlik, dézsából öntik nálunk az esőt. tegnap meg vastagon harmincas volt a hőmérőn. Az a málya, s amit selytet! Egy világot jelent.

    VálaszTörlés
  4. Holdgyöngy!
    Mintha egyfolytában kavicszápor dörömbölne az ablakon úgy esik, és ebben a pillanatban 11,8 fok a hőmérséklet a tegnapi (még mindig) hőség + erős UVB sugárzás után után.Tegnap még naptej és kalap is bevetve.
    Most ilyen veszély nincs. Húztam meleg zoknit, ahogy Florának is megírtam. Ez van, nem unalmas az időjárás, van min csemegézni mindig.
    A mályva? Lecövekeltem én is előtte!

    VálaszTörlés
  5. Nálunk egy csepp eső sincs, viszont szélvihar az van! Az összes virágom felborult, alig tudtam hazajutni kerékpárral.
    hideg van, és ki hinné, hogy tegnap még nagy nyugalomban levendula koszorút, illetve buzogányt fontam odakint, ma meg az össze virág a földre kényszerítve.
    Jó pihenést a nyárra, kellemes feltöltődést Neked!

    VálaszTörlés
  6. Éva, éppen most néztem meg a blogodban gyönyörűségeidet!Nagyon ügyes vagy.
    Köszönöm, viszont kívánom a szép nyarat!

    VálaszTörlés
  7. mindig elámulok ezen az óriási kontraszton, ami a két országrész között van...itt még ma is 30 fok körül volt a hőmérséklet délben, fullasztó, párás levegővel. Holnapra már ide is elér a hűvös levegő meg az eső.
    Eső az kéne, de nem úgy, ahogy sok helyen esett az elmúlt napokban...de szerencsére ezt nem az emberek döntik el, mi legyen hogy legyen az időjárással:)

    Jó napokat kívánok Neked!

    VálaszTörlés
  8. Orsi, valóban sokszor megvan a kontraszt. Ma már a viharos szél miatt egy esernyőt kidobtam, a második megúszta. Ma nem volt 13 foknál több.Szerintem elér benneteket is, mert átsöpör ez a front az országon.
    Távol voltam megint, hazaértem,meleg zokni újra fel!:-)
    Kívánok kellemes időt nálatok is, és neked is minden jót.

    VálaszTörlés
  9. Itt is napok óta hűvös esős az idő! Hogy rövid a nyár! De még milyen. A minap beszélgettem a lányommal arról hogy az elműlt évben több mint nyolchónapot fűtöttünk. :)
    Jó pihenést a szünidőre!

    VálaszTörlés
  10. Ozser, tegnap még a plédet is elővettem a meleg zokni mellé.
    Lazíts te is, ha tudsz!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu