2013. június 14., péntek

A naptáramban...

...a napokat egy vonallal húzom át, ahogy fogynak.Volt már egyszer egy ilyen ötletem, hogy ily módon is lezárjam egy nap elmúlását. Ezt csak akkor teszem, ha nagyon ( nagyon-nagyon) várom a megkönnyebbülést jelentő szabadság eljövetelét. 
Akkor régen egy-egy gyufaszál eltörése és kidobása volt még esti fáradtságomban is a nap zárása, és lassan elfogytak akkor is az előre kiszámolt napok. Gyermeteg ötlet volt, de ennyi öröm kijárt nekem!:-)
Egyébként szeretek este fáradt lenni, mert akkor nem hiába telt el a nap, de azért ebben is a mértéket szeretem, és ez most már sok. 
Még 7 vonalam van jövő csütörtökig.
Elcsúszott csigolyáim helyretételére( meg egyéb fájdalmakra) pedig olyan kitalációm van, mely még nem volt: csontkovács! Van is időpontom jövő hétre, nem csak úgy általában írogatok itt. Nem kérdezze senki, mi lesz az eredménye, csak azt szabad várnom pozitívan, hogy valamennyire helyrekalapál. Csak kicsit félek, de így nem maradhat, kell valami segítséget kitalálni és kérni.
Anyuval ma voltunk az onkológián, de a félelmetes kemoterápia szóba sem jött, a gyógyszeres hormonterápia igen, mert számára az a kedvező. 
Egyébként a várakozások igazán nem is mások, csak az idő múlása vagy múlatása a megoldások eljöveteléig. Közben érdemes élni, és akkor nem is vész kárba.




18 megjegyzés:

  1. Így igaz! Mégpedig szorongások nélkül, ha lehetséges.
    Hasznos kezelést mindkettőtöknek (mindannyiótoknak?), békés és szép hétvégével indítva.

    VálaszTörlés
  2. JObbulást anyudnak mindenképp, és azért ez - a kezelés mikéntje - jó hír...
    Azt hiszem, a 2009-es naptárat kezdtem úgy, hogy átikszeltem a napokat... unokahúgom rácsodálkozott, én eltűnődve válaszoltam: segít túlélni a napokat. És akkor az úgyis volt.
    Jó az, ha egy fáradt nap van mögöttünk - ahogy írtad, annak, akkor biztos volt tartalma, értelme.... ezeket szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Érdekes gondolatok, és a gyufaszálas ötlet kifejezetten tetszik... Ugyanakkor azt érzem, hogy rettenetesen szaladnak a napok (még ha ez közhely is), ezért én inkább lassítanám őket, még akkor is, ha várakozok valamire - akár jóra, akár a rossz elmúlására. Az utolsó két mondatoddal egyensúlyba került minden. :-)

    VálaszTörlés
  4. Stali, ha most valamit nagyon tanulni akarok, akkor az, hogy ráébredjek, de úgy igazán legbelül is, hogy nincs értelme szorongani.
    Majdnem mindig kiderül, hogy mennyire felesleges.

    VálaszTörlés
  5. Krikszi, vannak ilyen időszakok, mikor a "túlélés" a fontos. Szerencsés, aki nem élte át. Mikor valamit nagyon várunk, de vánszorog az idő és közben az erő fogy, akkor jó ezzel játszadozni. Érdekes módon kicsit segít.

    VálaszTörlés
  6. Alessia, igen a 2 mondat fontos. Egyébként nagyon-nagyon megy az idő, ez bennem is tudatosult, és néha sajnálom is a kárba veszett napjaim, mert nem mindig élem meg őket a várakozásaim közben.
    Mikor már kevés lesz vagy ennél nehezebb helyzetben is leszek, mennyire sajnálni fogom. Ezért kell ezeknek a gondolatoknak tudatában lenni, csak újra előjön, hogy van egy elmélet és van gyakorlat.:-D De akkor is igyekezni kell a megvalósításban, mert fogynak a napok az életből is.

    VálaszTörlés
  7. Bent voltam én is az onkológusnál mikor közölték anyuval a kezelés módját.Anyu napok óta azt mondta, hogy ő aztán a kemoterápiát nem fogadja el.Határozott volt nagyon, és ő dönt magáról, de ha mégis az kellene, de ő nem akarja, akkor mi lesz?
    Mikor kimondta az orvos a gyógyszeres kezelést, megkerestük egymás szemét, abban benne volt minden. Hogy tud egy másodpercbe enni minden belesűrűsödni? Az orvos talán észre sem vette, közben a monitort nézte, de biztos sejtette az érzéseket, mert tudja a sok esettel, hogy milyen állapotban mennek be hozzá a betegek és a kísérők.
    Egyébként szimpatikus volt, olyan, akiben tudunk bízni.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Éva!
    Mindig látogatlak, de csak szép csendben időzöm nálad, olvasom soraidat és gyönyörködöm képeidben, ha egy kis békére vágyom.
    Most is csak annyit szeretnék írni, hogy tegnap sokat voltál (voltatok) eszemben és hogy nagyon szurkolok!!! ... ami persze elég bután hangzik, de nem találom a megfelelő szavakat.
    Szívből kívánom nektek a legjobbakat!

    VálaszTörlés
  9. Én máig strigulázok itt a munkahelyemen, az aktuális, reklámcéllal kapott könyöklőn...Valaki írta előttem, hogy segít túlélni a napokat. Egyetértek vele, most én is egy ilyen periódusban vagyok.De aztán elolvastam a Te hozzászólásodat is, amiben azt mondod, nincs értelme szorongani.És ettől egy kicsit megvidámodott a szívem, mert hinni akarom, hogy igazad van..

    VálaszTörlés
  10. Drága Clarisssa( tudom, hogy 3 -s!), de jó, hogy hallottam most rólad, és itt jártál. Szoktál az eszemben lenni, majd előbányászom a blogod, és szétnézek rajta. Köszönöm a gondolatokat, a figyelmet.Remélem jól vagy!
    Semmi nem hangzik bután, az őszinte és jó szavak csak jól hangzanak.:-)

    VálaszTörlés
  11. Kedves Pave, utólag sokszor kiderül, hogy nem volt értelme a szorongásnak. Mégis megtesszük, de a nagy számok törvénye alapján már csak rá kellene jönnünk, hogy tényleg nincs sok értelme. Mégis beleszaladunk, de talán egyre kevesebbszer. Már ez is előny!
    Krikszi nagyot mondott azzal, hogy a strigulázás segít túlélni a napokat.:-) Köszi a mondatot, bizonyos napokkal tényleg nincs mit tenni, csak túlélni. Vannak ilyenek, mit szépítsük a dolgot!

    VálaszTörlés
  12. Anyukáddal szerencsések vagytok. A számolást értem, nálam a bili ott borult ki, amikor hiába számoltam, mert máshogy döntöttek felőlem. No, ekkor úgy kiment a talaj alólam. Jó volt nálad, mint mindig.

    VálaszTörlés


  13. En ket vonallal huzom at, vagyis kiikszelem, es az az nap soha nem szamit ha csak szoban szamolok, meg igazan az utolso sem:)

    Jobbulast kivanok Anyukadnak es Neked is!

    VálaszTörlés
  14. Holdgyöngy, ha csak tőlünk függ a kívánt dátum elérése, nincs belebabrálás más által, akkor ez így működik is. A hátránya az, ha mégis változik a dátum, akkor már mi lélekben annyira ráálltunk, hogy nehéz váltani.Ezért értelek meg most téged is meg!

    VálaszTörlés
  15. Ágnes,az x is jó! Látom,hogy sokan élnek vele, egy lélekbúvár könyvben a letéphető naptárlapok is működtek. Azt hiszem a fantázia határtalan ez ügyben is.De tényleg közben élni is kell, de az a nehéz néha ebben, hogy ha valaminek a végét vagy eljövetelét nagyon várjuk, akkor arra annyira ráfókuszálunk, hogy ural minket az az egy valami. Mindig többes számban írok, de úgy érzem mást is érint.
    Mennyi mindent kell tanulni az életben, amire nem is gondol az ember, csak csinálja, és mennyit lehet róla elmélkedni.:-)

    VálaszTörlés
  16. Kedves Éva!
    A blogomat ne keresd, már nem vezetem jó rég óta. Sőt, a freeblog is leállt azóta - ez Neked is fontos lehet, ha még nem mentetted le ott tárolt tartalmaidat! De egyébként köszönöm, megvagyok, csak ezt a vizsgaidőszaknak nevezett gyötrelmet lenne jó, ha már eltörölnék a föld színéről... :)

    VálaszTörlés
  17. Clarisssa, tudtam, hogy baj van a freebloggal, de hogy végleg vége, azt nem tudtam. Régen voltam ott, azt azonban észrevettem, hogy a régi freeblogosok máshol tűnnek fel.
    Tudom, hogy a vizsgaidőszak nehéz, pláne a te egyetemeden, de máshol is, nem akarok kivételt tenni." "Keresztyén"( Tamás) blogspotos is kínlódik, ő a jogin.
    Spanyollal hogy állsz?
    Jó, hogy száltál, így nem keresem feleslegesen a blogod.
    Minden jót!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu