2012. április 30., hétfő

Van úgy...

..., hogy az ember nordic walking botokkal a kezében elindul torony iránt hátul a kertek alatt. Még nagyon el sem fáradtam egy órai gyaloglás után, mikor az első osztrák falu templomtornyát elértem ( Schattendorf). Mivel még volt bennem erő, a legközelebbi magyar falu tornyát is megcéloztam visszafelé úton (Ágfalva).
Akár haza is  jöhettem volna gyalog, mert erővel bírtam, de a Nap tűzött, és én nem kentem be magam naptejjel, és éreztem, hogy le fogok égni. Meg is történt sajnos, fejem is fáj, pedig általában figyelek arra, hogy ne történjen meg, de most itthon maradt a naptej.
Tanulság levonva, és tényleg vigyázni kell!
Busszal jöttem végül haza, de volt még fél órám indulásig, tehát a falu kocsmájában kötöttem ki. Bementem volna a templomokba is, de mind a kettő zárva volt.
A fröccsöző, söröző hazaiak figyelték a "hölgyet":-), mikor csak ásványvizet kért. Élvezem az ilyen helyzeteket, ha tehetjük a helyi kocsmákba mindig bemegyünk, ott üldögélve, figyelve, sokat megtudhatunk a faluról, és mindezt olyan stílusban előadva, hogy jókat nevetek is magamban. 
M. ha velem van ugyan nem érti a történeteket, de néha fordítok neki, mert érdemes.
Most ő fordíthatott volna nekem, ha egyáltalán megértette volna a nyelvet, mert hiába magyar település Ágfalva, a falu lakói egykoron németek voltak, és nyelvjárásukat, az ún. „heanz"-ot (a Burgenlandban is beszélt német nyelvjárást) ma is használják. 
Ez is történt ma velem a tornyokat megcélozva!:-)







8 megjegyzés:

  1. Erre mondják felénk, hogy "torony iránt egyenest"! Jó lehetett az ásványvizes kocsmai sztori.Szép és hasznos kirándulás volt, de máskor a naptejet ne felejtsed otthon!:))))

    VálaszTörlés
  2. Zsókám, én most így mentem torony iránt egyenest. Naptej, sőt, kalap is otthon maradt. Az ember nem hiszi, hogy áprilisban kell.Pedig kell, mert most elég nyomott vagyok, fejem is bőröm is megsínylette ezt a jó kis túrát, de azért kibírható, nem kényeskedem.
    Holnap már jó lesz, most egy darabig biztosan figyelek. Mindig kell egy koppintásféle, hogy az ember észben tartson valamit.

    VálaszTörlés
  3. Én biciklizni voltam a tegnap, de olyan a terep, hogy hol azért szálltam le, mert túl meredek volt az út felfelé, hol azért, mert túl meredek lefelé. Viszont a táj, az illatok...nem is tudom, mikor voltam utoljára ennyire békés, boldog. Egy kis ösvény szélére, melyek fölött fák hajoltak össze, valaki kerti törpéket rakott. Mint a mesében.

    VálaszTörlés
  4. Márta, más a profilkép, mikor rákattintottam, akkor láttam, hogy te vagy.:-)
    Milyen jó lehetett neked is, megfizethetetlen az a béke, ami a természetben körülvesz minket.Mesevilág is várt rád az ösvény szélén? Ez jó!
    Én nyuszit, fácánt láttam az úton.

    VálaszTörlés
  5. Thanks Markus, I could see that you had also visited nice places at the Baltic Sea.

    VálaszTörlés
  6. Marvin! Földrajzilag nagyon is ezen a vidéken.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu