2012. április 9., hétfő

Balaton



Húsvét előtti két napot a Balaton mellett töltöttük. A kettőből igazából másfél lett, mert a második délutánján esett az eső, de úgy alaposan. Igaz, autóban ülve élveztem ezt is szokás szerint. Egyébként mindig éppen kikerültük az esőt, így tudtunk mászkálni. Ha kicsit megáztunk, akkor meg úgyis megszáradtunk később!
A tó vízének mindig változó színe kedvencem, az a türkizes zöldes-kék nagyon vonz. Minden együtt volt, ami kellett a lelkemnek. Beszélgettem éppen halat kifogó büszke pecásokkal( szószátyár vagyok, ha utazom), olyan közel mentem állatokhoz, hogy megcsípett a villanypásztor, feltámadó szélben hullámverés hangja, madarak, kacsák bambulása csak úgy, ismert helyek újralátogatása: Balatonfüred, Tihany, Dörgicse( úgy szeretem!), Balatongyörök, Keszthely. Minden csupa fehér és rózsaszín virág, és nagyon zöldell a most éppen gyakran vízgyöngycseppes fű. 
Esti tóparti séta is volt és finom halászlé.
Magyarpolányban is voltunk úton a tó felé, megnéztük, végigjártuk a kálváriát. Ajánlom mindenkinek.

14 megjegyzés:

  1. Éva, gyönyörűek a képek, az élményeid olvasása pedig még tökéletesebbé teszi őket! Köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk! :)

    VálaszTörlés
  2. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok szépet ivott be a szemed, sok szép képet lőttél:))

    szívesen látnék többet is róla(én ilyenkor úgy szoktam járni, hogy nem tudok választani a képeim közül, mind nagyon nagy élmény)

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem a Balaton mindig gyönyörű, nem lehet választani az arcai között. Jó, hogy megosztod velünk!

    VálaszTörlés
  4. micsoda képek!!!:) mindenkinek élmény....:)

    VálaszTörlés
  5. Boldog Ünnepet! :)
    Dörgicsén az a kerítés, ami mögött a pillangók laknak, csodaszép. Megyek majd én is előbb-utóbb. ;)

    VálaszTörlés
  6. Clarisssa, voltam nálad a blogodban, hogy tudjam mi van veled!:-)
    Katalin, majd lehet, hogy felteszek egy Picasaban összehozott diasorozatot arról a szűk két napról.Túltengeni sem akarok, és tényleg nehéz a válogatás...
    Adelid, télen hóban akarunk még menni, mert az valahogy kimaradt eddig a Balatonból.Szeretjük ezt a tavat.
    Aliz, élveztük mi is. Az az időszakom, hogy kifeküdjek nyáron a napra elmúlt. Balatoni kirándulós, nézegetós napjaim vannak.
    Zé, eszembe jutottál:-),tudom, hogy Dörgicsén a templom és kerítés mögötti levendulást ismered, ott ahol a pillangók laknak. Egyszer éppen levendulanyílás idején voltunk ott talán 2 éve, és a kertész behívott minket oda sétálni, olyan áhítattal bámultunk kívülről befelé a kerítés mögül! Mint valami szegény gyerek a gazdag kirakat előtt!:-)))
    Már mentünk is be a hívásra, és voltunk ott vagy fél órát a levendulák, pillangók, méhecskék( békések!) között.

    VálaszTörlés
  7. Marvin! Kattintgattam, adott volt a téma mindenhol. A Balaton már csak ilyen!:-)

    VálaszTörlés
  8. Kedves Éva! Köszönöm a jókívánságaidat. Mostanában kevesebb időm jut blogtársaim bejegyzéseit olvasni, hozzád is ritkábban jutok el, éppen ezért hatódtam meg nagyon, hogy gondoltál rám. 21-én megyek Sopronba, a mozdonyvezető barátunk szülinapi partijára, nem lesz időm sétálgatni a városban.(a villanypásztor engem is megrázott nemrég, túl közel mentem, hogy jobban lefényképezhessek egy lovat)

    VálaszTörlés
  9. Nóri,én is a fotózás miatt mentem közel a villanypásztorhoz, és a csuklóm belő felét csípte meg. Kibírható, inkább meglepődtem. Kár, hogy nem tudsz sétálni a városban. Voltam a volt gimimben, ami már az egyetemhez tartozik és bizonyára számodra sem ismeretlen. Egy korábbi bejegyzésemben fenn van a kép.

    VálaszTörlés
  10. Csatlakozom a képeket csodálókhoz!
    Nekem is szemerkélő esőben jutott ki a sétákból, a Baie de Somme nevű vidéken, ahol a Somme folyó a tengerbe ömlik, Amiens-től északra. Igy múzeumokba, 12. sz-i cisztercita apátságba szorultunk be, de kultúrszomjunk csitult...

    VálaszTörlés
  11. Flora, nekem most a természetvágyam csitult. Kiéheztem rá. Ha még jobban esett volna az eső, akkor múzeum is lett volna, de így is volt Tihanyi Apátság.
    Megnézem neten azt a helyet, amiről írtál.

    VálaszTörlés
  12. Néztem képeket arról a vidékről! Szépséges hely!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu