2012. április 4., szerda

Vagy sok idő telt el...

... a régi, első randevú óta, vagy az emlékezet, ez a "rettenetes és édes adomány"* kopik, de mikor visszamentünk egy hirtelen ötlettől( enyém!) vezérelve az első randevúnk színhelyére szombaton este fagyizni, akkor én úgy emlékeztem, hogy a hely földszintjén ültünk anno, M. azt mondta, hogy  az emeleten.
Így most is odamentünk.
Én arra ugyan emlékeztem, hogy annak az évnek a karácsonya előtt volt a nevezetes esemény, M. megmondta pontosan, hogy december 16-án este 7-kor. Majd kiválasztotta az asztalt is múlt szombaton, ahol akkor ültünk.
Én is emlékszem a napra, azt hittem legalább olyan jól, mint M., de most az ő "emlékezőkéje" meglepett. 
Örültem neki, mi mást is mondhatnék még erről!:-)




* "Rettenetes és édes adomány, hogy emlékezni tudunk."
Gyökössy Endre

15 megjegyzés:

  1. mi fontos a pasiknak, és mi fontos a nőknek:)))))

    (hisz gondolom, nem oly rég volt:)))

    VálaszTörlés
  2. M. tudta a pontos földrajzi koordinátát, a pontos időt:-), én a pulóveremre és a sálamra is emlékeztem, és az összes érzésemre.
    Bár M.is emlékezett az érzésekre is, most azt is elmondta fagyizás közben, hogy a randi délutánján beszélgetett a főnökével telefonon, de nem igazán figyelt rá, mert az járt a a fejében, ha tudná a főnök, hogy ő este hova megy! Bizonyám!:-)))
    Fagyi után még sokat beszélgettünk szombaton ott annál az asztalnál.

    VálaszTörlés
  3. :)Nagyon kedves!!!!
    Mi is szoktunk beszélgetni néha arról,hogy mikor és hogyan volt.:)
    Bandi bácsi idézetei.....:szeretem őket!

    VálaszTörlés
  4. A nagyokosok szerint emócióink diktálják, színezik, rögzítik emlékeinket... Az mindenesetre nagyon jó, ha még szívesen emlékezhetünk együtt az "első"-kre...

    VálaszTörlés
  5. Még sok karácsony előtti fagyizást kivánok Nektek!:))))

    VálaszTörlés
  6. Hogy M a koordinátákra pontosan emlékezett, Te meg a sálra és az érzésekre inkább, szerintem általános (ha általánosíthatok a magam, egy-két ismerős és a Te nevedben)
    Szép, nagyon szép este lehetett!

    VálaszTörlés
  7. Mammka, Flora, Zsóka, Cirip, köszönöm a gondolataitokat.
    Az apropóját ennek a beszélgetésnek szombaton az adta, hogy ugyanott voltunk, ahol az első igazi randink volt. Persze, egyébként is beszélünk róla, de nem nagyon sűrűn.
    Hogy ki mire emlékszik? Emócióktól is függnek, egyéniségtől is( kinek mi a fontos) de lehet, sőt biztos, hogy a férfiak másra emlékeznek, mint a nők. Itt a bal és a jobboldali agyféltekék működéséről is beszélhetünk...

    VálaszTörlés
  8. No, majdnem egyre gondoltunk....Napokban soroltam fel férjemnek egy menüt (sajnos még mindig csak skypon ) hagymaleves, rántott hal...stbstb. Ő pedig meglepve engem rögtön tudta a választ, hogy hol és mikor....Hát igen, időnként magunk is meglepődünk, hogy a férfiak mire képesek:):) Néha jól titkolják.:):):) Sok ilyen fagyizást nektek.

    VálaszTörlés
  9. Kovtama, húsvétra ugye haza tud jönni a férjed?
    Tényleg hasonló történet!:-)A férfiak másra, másképp emlékeznek, és ez nem kritika.Mi inkább érzelmeket visszük bele, ők a tényeket, a " koordinátákat" is!

    VálaszTörlés
  10. Zsóka megjegyzése sokat sejtető...csak nem következik vmi karácsonykor ebből a randiból?

    VálaszTörlés
  11. Egy újabb fagyi vagy esetleg valami más!Van választékuk,ahogy láttam!:-)

    VálaszTörlés
  12. A párom tökéletesen emlékszik rá, hogy mit viseltem az első randinkon. Azt tudni kell róla, hogy semmilyen szinten nem érdeklik a ruhák, se az övé, se a másé. Én öltöztetem mióta együtt vagyunk, egyszerűen hidegen hagyja a divat. És mégis, pontosan felsorolja hogy mi volt akkor rajtam.:)

    VálaszTörlés
  13. M. talán meg kellett volna kérdeznem tőle nekem is, hogy mit viseltem akkor?:-) Nem is kérdeztem, de annyira felsorolta, hogy mikor hol történt az első randi, sokkal pontosabban emlékezett mint én, hogy már az lenyűgözött, és a ruhára nem is kérdeztem rá. Igaz, én sem tudom, mi volt rajta.
    Párodnak gratulálok, hogy emlékszik az öltözékedre! Fontos esemény volt számára, és így minden megragadt az emlékezetében!:-)))

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu